De energierekening gaat dit jaar weer omhoog.
Volgens vergelijkingssite Gaslicht.com 107 euro voor een gemiddeld huishouden.

Dat is een stijging van 6 %. De verhoging is het gevolg van onder meer hogere netwerkkosten. Voor een gemiddeld huishouden bedragen deze netbeheerderskosten 17 % van de totale energierekening.

Claudia Umlauf scheef er al een blog over waarin ze stelt dat het aan de kostenverdeling van het Nederlandse energienetwerk nogal schort. Ze vindt dat het tijd wordt dat de consument een eerlijke prijs betaalt voor het gebruik van het netwerk.


Vanavond besteed Tros Tradar aandacht aan de variërende kosten van gasmeters!

We zijn benieuwdt wat je ervan vindt!

Met vriendelijke groet,

Vereniging Eigen Huis

Weergaven: 2302

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Community Beheerder op 11 Februari 2013 op 9.45

Oef..dat is zeker waar Carin,
Dank voor je oplettendheid!

Reactie van Carin Wubbe op 10 Februari 2013 op 21.24

"Vanavond besteedT Tros Radar aandacht..." Het ziet er veel mooier uit zonder die taalfout, nietwaar ;-)??

Reactie van Cees Sanders op 2 Februari 2013 op 20.11

Wij heb ons vorig jaar aangesloten bij de gezamelijke energie inkoop van de Ver. Eigen Huis.

Daarbij hebben wij de prijzen van Gas en Electro levering voor 1 jaar vast gelegd bij de Ned.En.Mij en die kunnen volgens mij tussentijds tot 07 Augustus niet worden gewijzigd.

Ook deze keer hebben wij ons weer aangesloten bij de gezamelijke inkoop van onze energie bij de Vereniging Eigen Huis, naar wij hopen weer tegen een goedkopere energie levering???

Als die prijs ons niet laag genoeg lijkt, zullen wij ons weer aansluiten bij de gezamelijke Energie inkoop bij POWER TO THE PEOPLE

Recente activiteiten

Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Hoe zit het nu echt, met het salderen zonne energie!? van Evert Kavelaars
"Mijnheer Evert, sinds 1 april heeft U zich aangemeld voor deze community. En ziedaar binnen drie weken denkt u al aan een complot betreft andere leden. Goed om te horen dat U er zo over denkt. Een persoonlijke tip wil ik graag geven. Probeert U het…"
1 uur geleden
Evert Kavelaars heeft gereageerd op blogbijdrage Theo Elfrink: Energierekening wazig over salderen, productie zonnepanelen inmiddels helder! van Vereniging Eigen Huis
"Ik ben eindeloos aan 't zoeken. Waar kan ik vinden, hoe de salderingsregelgeving, met zonnepanelen, precies in elkaar zit, ook over 't eerste jaar? Maar ook hoe 't zit, als je tijdens dat eerste jaar, over gaat naar de slimme…"
4 uur geleden
Evert Kavelaars heeft gereageerd op blogbijdrage Hoe zit het nu echt, met het salderen zonne energie!? van Evert Kavelaars
"O ja. De mensen die meer leveren als ze gebruiken, en dan 'n paar honderd Kwh op jaarbasis. Degene die 't ineens hebben over, ik krijg 33cent per Kwh bij overlevering, die moeten maar eens terugrekenen, alsof ze op nul uit waren gekomen!…"
4 uur geleden
Evert Kavelaars heeft gereageerd op blogbijdrage Hoe zit het nu echt, met het salderen zonne energie!? van Evert Kavelaars
"Zijn allemaal mooie verhalen! De ene heeft gouden deals, en de ander vind vanuit z'n eigen gedachte, een hoop vanzelfsprekend! De ander leest m'n vraagstelling niet, of half! Er zijn antwoorden bij, die mij 't gevoel geven, dat deze…"
4 uur geleden