De energierekening gaat dit jaar weer omhoog.
Volgens vergelijkingssite Gaslicht.com 107 euro voor een gemiddeld huishouden.

Dat is een stijging van 6 %. De verhoging is het gevolg van onder meer hogere netwerkkosten. Voor een gemiddeld huishouden bedragen deze netbeheerderskosten 17 % van de totale energierekening.

Claudia Umlauf scheef er al een blog over waarin ze stelt dat het aan de kostenverdeling van het Nederlandse energienetwerk nogal schort. Ze vindt dat het tijd wordt dat de consument een eerlijke prijs betaalt voor het gebruik van het netwerk.


Vanavond besteed Tros Tradar aandacht aan de variërende kosten van gasmeters!

We zijn benieuwdt wat je ervan vindt!

Met vriendelijke groet,

Vereniging Eigen Huis

Weergaven: 2264

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Community Beheerder op 11 Februari 2013 op 9.45

Oef..dat is zeker waar Carin,
Dank voor je oplettendheid!

Reactie van Carin Wubbe op 10 Februari 2013 op 21.24

"Vanavond besteedT Tros Radar aandacht..." Het ziet er veel mooier uit zonder die taalfout, nietwaar ;-)??

Reactie van Cees Sanders op 2 Februari 2013 op 20.11

Wij heb ons vorig jaar aangesloten bij de gezamelijke energie inkoop van de Ver. Eigen Huis.

Daarbij hebben wij de prijzen van Gas en Electro levering voor 1 jaar vast gelegd bij de Ned.En.Mij en die kunnen volgens mij tussentijds tot 07 Augustus niet worden gewijzigd.

Ook deze keer hebben wij ons weer aangesloten bij de gezamelijke inkoop van onze energie bij de Vereniging Eigen Huis, naar wij hopen weer tegen een goedkopere energie levering???

Als die prijs ons niet laag genoeg lijkt, zullen wij ons weer aansluiten bij de gezamelijke Energie inkoop bij POWER TO THE PEOPLE

Recente activiteiten

Pieter Hooftman heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Hallo Edward en Nico, hierbij meer informatie. Allereerst de code: code van process_growatt_pvoutput.org - ik lees niet direct van de P1 poort uit, maar ik plaats een json call naar Domoticz, mijn home automation pakket. Die vergaart al de data…"
10 uur geleden
Pieter Hooftman is nu bevriend met Nico en Edward Mietus
11 uur geleden
Jan Keizer is nu lid van Energie Community
11 uur geleden
Edward Mietus heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Hoi Pieter, Interesante ontwikkelingen!!! Ik heb sinds enkele dagen met de RPI ook de logging via de P1 poort van mijn slimme meter actief en zit nu te broeden hoe ik deze data kan combineren met de data van het script van Sander. Ben dan ook zeer…"
18 uur geleden
Nico heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Hallo Peter, Dat is zeer interessant, ik heb hier ook een NAS server draaien maar voor de energie doe ik dar niets mee. Stopt jou script ook als de Growaatserver er uit ligt of logt hij gewoon door ? Misschien wil je het script delen om met…"
18 uur geleden
Pieter Hooftman heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Op 27 juni poste ik een manier om de scripts op een Synology NAS server te draaien. Helaas zijn sinds gisteren de benodigde IPKG pakketten niet meer beschikbaar, dus de bescchreven installatiemethode werkt niet meer als het gaat om de benodigde…"
19 uur geleden
Menno Norden heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Bij mij loopt alles goed. Ik had ook problemen op 12 Augustus. Het viel mij op dat de pakketten veel groter waren dan normaal. Volgende dag weer hersteld. Ik had ook een dag problemen dat EDITCAP niet meer bestond. Ik had de boel opgeschoond met…"
gisteren
Nico heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Ja bij mij ook weer actief.. Hoop binnenkort het andere script klaar te hebben zodat je niet afhankelijk bent van die server. allen met mijn kennis van programmeren duurt het wat langer . maar al doende leert men.."
gisteren
R. Frederiks heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Er valt ook niet veel te loggen met dit slechte weer voor de zonnepanelen ;-) Maar bij mij doet hij het nog zie ik.. Er staat nu ShineServer 2.5.0.4 (dus zonder Beta). Misschien komt het daarom.."
gisteren
Nico heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Weer niet ingelogd op server growatt. Of ben ik de enigste? "
gisteren
Pjotter hmeer en John de Hollander zijn nu bevriend
gisteren
Pjotter hmeer commented on John de Hollander's photo
Miniatuur

Maand Overzicht vandaag

"John, aan deze grafiek hebben we niets het gaat om een daggrafiek met een blauwe lucht zodat je de tracking volledig kunt volgen. Even wachten totdat deze dag voorbij komt Augustus heeft nog wel mooie zomerdagen."
Maandag
John de Hollander heeft een foto geplaatst

Maand Overzicht vandaag

voor Pjotter een totaal overzicht van de actieve dagen tot nu toe 10,43 uur. ze gaan uit van 85% rendement hiervan op het zuid westen gelegen daken!
Maandag
Pjotter hmeer commented on John de Hollander's photo
Miniatuur

Mijn zonnepanelen

"Kun je een grafiek publiceren bij een volledige zonnige dag die komt beslist daar kun je je verlies berekenen. Zelf schat ik in dat dit 25% minder opbrengst gaat opleveren. 7 panelen a 250wp= 1750wp. Je jaaropbrengst komt te liggen rond de 1250kwh…"
Zondag
John de Hollander commented on John de Hollander's photo
Miniatuur

Mijn zonnepanelen

"Goed opgemerkt Pjotter, ik weet niet waarom ze het zo gedaan hebben. Inderdaad zou er schaduw op enkele panelen kunnen vallen. Misschien te weinig ruimte aan de andere kant?"
Zondag
Pieter Hooftman heeft gereageerd op blogbijdrage Verbruik meten van John de Hollander
"Aanvulling: zoek op "Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput""
Zondag