De energierekening gaat dit jaar weer omhoog.
Volgens vergelijkingssite Gaslicht.com 107 euro voor een gemiddeld huishouden.

Dat is een stijging van 6 %. De verhoging is het gevolg van onder meer hogere netwerkkosten. Voor een gemiddeld huishouden bedragen deze netbeheerderskosten 17 % van de totale energierekening.

Claudia Umlauf scheef er al een blog over waarin ze stelt dat het aan de kostenverdeling van het Nederlandse energienetwerk nogal schort. Ze vindt dat het tijd wordt dat de consument een eerlijke prijs betaalt voor het gebruik van het netwerk.


Vanavond besteed Tros Tradar aandacht aan de variërende kosten van gasmeters!

We zijn benieuwdt wat je ervan vindt!

Met vriendelijke groet,

Vereniging Eigen Huis

Weergaven: 2260

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Community Beheerder op 11 Februari 2013 op 9.45

Oef..dat is zeker waar Carin,
Dank voor je oplettendheid!

Reactie van Carin Wubbe op 10 Februari 2013 op 21.24

"Vanavond besteedT Tros Radar aandacht..." Het ziet er veel mooier uit zonder die taalfout, nietwaar ;-)??

Reactie van Cees Sanders op 2 Februari 2013 op 20.11

Wij heb ons vorig jaar aangesloten bij de gezamelijke energie inkoop van de Ver. Eigen Huis.

Daarbij hebben wij de prijzen van Gas en Electro levering voor 1 jaar vast gelegd bij de Ned.En.Mij en die kunnen volgens mij tussentijds tot 07 Augustus niet worden gewijzigd.

Ook deze keer hebben wij ons weer aangesloten bij de gezamelijke inkoop van onze energie bij de Vereniging Eigen Huis, naar wij hopen weer tegen een goedkopere energie levering???

Als die prijs ons niet laag genoeg lijkt, zullen wij ons weer aansluiten bij de gezamelijke Energie inkoop bij POWER TO THE PEOPLE

Recente activiteiten

AJS heeft gereageerd op blogbijdrage Het panelen praatje: Maand Juli 2014 -- FOETSIE MEEROPBRENGSTEN -- van Pjotter hmeer
"Het valt hier in Twente wel mee: juli 2014 ligt 0,5% lager dan juli 2013."
2 uur geleden
Coert heeft gereageerd op blogbijdrage Raspberry PI van Cornelis Oud
"Ja, dat er af en toe 5-min metingen tussenuit vallen komt bij mij ook voor. Op sommige dagen is het frekwenter dan op andere. Bij mij (en ook bij anderen hoor ik) ligt het dan meestal aan de internetverbinding en niet aan de Bluetooth verbinding kan…"
3 uur geleden
Coert heeft gereageerd op blogbijdrage Het panelen praatje: Maand Juli 2014 -- FOETSIE MEEROPBRENGSTEN -- van Pjotter hmeer
"Over de hele maand juli zit ik op zo'n 6% minder dan vorig jaar. Niet zo spectaculair dus."
4 uur geleden
Cyriel Mom heeft gereageerd op blogbijdrage Raspberry PI van Cornelis Oud
"hallo, hebben jullie er ook last van dat soms de tijden niet kloppen of helemaal niet meer loop. heb mijn PI al twee keer aan en uit gezet en het loopt nog steeds…"
9 uur geleden
Ad Bulten heeft gereageerd op blogbijdrage Streep door voorschotbedrag van Vereniging Eigen Huis
"Harry Witlox. Nuon heeft een afdeling Zonnepanelen. Daar geïnformeerd wat hun zonnepanelen met mijn voorschotten kunnen doen. Hun verhaal verteld aan de klantendienst, samen met haar het voorschottenbedrag aangepast. Klinkt omslachtig, maar het…"
16 uur geleden
Joeri de Ruijter heeft gereageerd op blogbijdrage Zonnestroomboiler van Frank Muller
"Antwoord op de berekening van www.buroepn.nl Ik denk dat deze berekening ook gemaakt moet worden met het nieuwe systeem de Zonnestroomboiler en niet meer met de sonneboiler. De zonnestoomboiler werkt nl op DC stroom dmv zonnepanelen.Hier een…"
16 uur geleden
Joeri de Ruijter is nu lid van Energie Community
16 uur geleden
AJS heeft gereageerd op blogbijdrage Zonnestroomboiler van Frank Muller
"Hallo Frank, vanuit financieel oogpunt is een zonnestroomboiler (voorlopig nog) niet interessant zolang de huidige salderingsregeling blijft bestaan. Ik wist het niet meer helemaal precies maar water verwarmen elektrisch is met de huidige…"
gisteren
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Mag de regering met twee maten meten? van Frans van Enschot
"Dijkversterking vergt miljarden staat vandaag op teletekst 105, de regering zal met zijn begroting een probleem hebben om het geld op te kunnen hoesten. Hier wil ik graag een steentje bijdragen. Stop met hrt uitrollen van de slimme meter en gebruik…"
gisteren
Menno Norden heeft zijn/haar profielfoto bijgewerkt
gisteren
Menno Norden is nu bevriend met Edward Mietus en Nico
gisteren
Nico heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Misschien denk je waarom ?? - Bewerken gegevens naar een HTML-pagina- Bewerken gegevens tot grafiekjes (d.m.v. RRDtool)- Uitvoer naar PVOutput.org- Uitvoer van de dagelijkse opbrengst naar een CSV-bestand- Uitvoer van de opbrengst naar een…"
gisteren
Frank Muller posted a blog post

Zonnestroomboiler

heeft iemand al zonnestroomboiler op zijn bestaande zonnepanelen geplaatstSee More
gisteren
Nico heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Loopt hier als een zonnetje. P1 poort word keurig uitgelezen en update mijn website. Ook de inverter via wifi word uitgelezen en verstuurd de data naar PVoutput. Nu bezig met een script wat voor de mastervolt en soladin gemaakt is om te kijken of…"
gisteren
Wilfred heeft een status geplaatst
"29-7-2013 zijn 18 Yingli Panda Black YL255 panelen geïnstalleerd. Positie: ZW Lok.: Voorne-Putten Vermogen: 4.590 kWp Productie: 4.875 Kwh."
Woendag
Pascal heeft gereageerd op blogbijdrage Salderen van Cornelis Oud
"Ja vind het prima, laat de meteropnemer maar komen, de stand staat nu nog lager .  Ja ze hebben idd aangeboden om hem kosteloos te vervangen,  maar  het aanbod heb ik vriendelijke afgeslagen. De oude meter werkt prima, zie geen…"
Woendag