De energierekening gaat dit jaar weer omhoog.
Volgens vergelijkingssite Gaslicht.com 107 euro voor een gemiddeld huishouden.

Dat is een stijging van 6 %. De verhoging is het gevolg van onder meer hogere netwerkkosten. Voor een gemiddeld huishouden bedragen deze netbeheerderskosten 17 % van de totale energierekening.

Claudia Umlauf scheef er al een blog over waarin ze stelt dat het aan de kostenverdeling van het Nederlandse energienetwerk nogal schort. Ze vindt dat het tijd wordt dat de consument een eerlijke prijs betaalt voor het gebruik van het netwerk.


Vanavond besteed Tros Tradar aandacht aan de variërende kosten van gasmeters!

We zijn benieuwdt wat je ervan vindt!

Met vriendelijke groet,

Vereniging Eigen Huis

Weergaven: 2292

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Community Beheerder op 11 Februari 2013 op 9.45

Oef..dat is zeker waar Carin,
Dank voor je oplettendheid!

Reactie van Carin Wubbe op 10 Februari 2013 op 21.24

"Vanavond besteedT Tros Radar aandacht..." Het ziet er veel mooier uit zonder die taalfout, nietwaar ;-)??

Reactie van Cees Sanders op 2 Februari 2013 op 20.11

Wij heb ons vorig jaar aangesloten bij de gezamelijke energie inkoop van de Ver. Eigen Huis.

Daarbij hebben wij de prijzen van Gas en Electro levering voor 1 jaar vast gelegd bij de Ned.En.Mij en die kunnen volgens mij tussentijds tot 07 Augustus niet worden gewijzigd.

Ook deze keer hebben wij ons weer aangesloten bij de gezamelijke inkoop van onze energie bij de Vereniging Eigen Huis, naar wij hopen weer tegen een goedkopere energie levering???

Als die prijs ons niet laag genoeg lijkt, zullen wij ons weer aansluiten bij de gezamelijke Energie inkoop bij POWER TO THE PEOPLE

Recente activiteiten

Gerke Grashuis heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - 1e,2e en 3e Ronde. [week-04 / 2015] van Pjotter hmeer
"Hallo Plotter, Systeem "YellowDwarf" heeft in zijn tweede volle jaar 4169 KWh opgewekt.Tevens grijp ik de gelegenheid aan om een foutje in mijn opgave te verbeteren, de hellingshoek van mijn panelen is 20 gr. (ipv. 36 gr.) M.vr.gr, Gerke"
1 uur geleden
Damoiseaux is nu lid van Energie Community
23 uur geleden
Pieter Hooftman heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Dank, het ligt dus niet aan mij :-) Overigens wel interessant, want betekent dit dat de wifi stick niet zelfstandig eens per 5 minuten data stuurt, maar wellicht reageert op een query vanuit server.growatt.com? Ga toch dat netwerkverkeer eens meer…"
gisteren
Aad heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Pieter, ja klopt, ook hier hetzelfde verloop "
gisteren
Pieter Hooftman heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Constateren jullie ook dat de uploads naar server.growatt.com wisselvalliger lijken te worden?  Niet meer stipt elke 5 minuten, en vandaag rond 11:40 uur zelfs een gat van +20 minuten... Als de communicatie naar server.growatt.com niet loopt,…"
gisteren
Sander Plug heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"@Aad. Als je bij server.growatt.com onder datalogger kijkt dan zie je de poortnummer waarop de growatt server met jouw wifi module communicieerd (dit is een random port er kan verschillen per sessie/dag). Poort 5279 is de poort die de datalogger…"
gisteren
Aad heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"@Sander. Ik zie in de interface van de growatt wifi module nergens dat er data wordt geforward naar port 5279 van de growatt server.  in de interface staat bij server ip address: server.growatt.com en nergens in die interface staat port 5279…"
gisteren
Henk Rohaan is nu lid van Energie Community
Donderdag
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Slimme meter problematiek met teruglevering, wat zijn de plichten en rechten ? van Dominic Hoogsteder Jr.
"Dominic, Het antwoord wat je hebt gehad over de slimme meter dat dit interessanter zou zijn wanneer je per jaar meer opwekt dan verbruikt .... Het klopt dat er energiebedrijven zijn die bij een lagere eindstand dan de beginstand bijv -200kwh dan nul…"
Woendag
Cornelis Oud heeft gereageerd op blogbijdrage Bijgeluiden (brom of humm geluid) zonnenpanelen van kursat kalez
"Als alles uit staat (Gas, electra, mechanische ventilatie), dan blijft over dat het de wind is. Dat betekent dat het geluid veranderd als de windrichting en windsterkte veranderen. Als er voorheen geen geluid was, dan moeten het wel de zonnepanelen…"
Dinsdag
Dominic Hoogsteder Jr. heeft gereageerd op blogbijdrage Slimme meter problematiek met teruglevering, wat zijn de plichten en rechten ? van Dominic Hoogsteder Jr.
"Van ConsuWijzer ontving ik onderstaand ( ingekort ) antwoordbericht. QUOTE : Hartelijk dank voor uw bericht van 24 januari 2015. Hierin geeft u aan dat u een zonne-energiesysteem heeft laten installeren. Stedin meldt u dat u een slimme meter moet…"
Dinsdag
kursat kalez heeft gereageerd op blogbijdrage Bijgeluiden (brom of humm geluid) zonnenpanelen van kursat kalez
"Hallo allen Ik waardeer enorm jullie adviezen! zijn er gespecialiseerde bedrijven die mij kan helpen met het lokaliseren van het geluid? gas uit; steeds hummm (laag toon, in golf vorm, zacht naar hard, continu) geluid elektriciteit uit: steeds hummm…"
Dinsdag
Pjotter hmeer posted a blog post
Dinsdag
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Alle huiseigenaren een energielabel van Vereniging Eigen Huis
"Citaat van een opmerking van een artikel uit de krant. Leek me het melden wel waard. Het komt er op neer d.m.v. dit label gaan er een X aantal mensen verbouwen om een zuiniger label te verkrijgen ter stimulering van toekomstige verkoop. Gemeente…"
Maandag
Peter heeft gereageerd op blogbijdrage CV inregelen van bosco1971
"Hoi Bosco, Ik ben benieuwd naar de resultaten en je ervaring!"
Maandag
bosco1971 heeft gereageerd op blogbijdrage CV inregelen van bosco1971
"Heb op 6 feb een afspraak gemaakt met cv tuning. Kon kiezen tussen het bedrijf cv inregelen en cv tuning, maar heb mede door de positieve reacties gekozen voor cv tuning en moet ook zeggen dat cv tuning er erg professioneel uit ziet. Ben benieuwd of…"
Zondag