De energierekening gaat dit jaar weer omhoog.
Volgens vergelijkingssite Gaslicht.com 107 euro voor een gemiddeld huishouden.

Dat is een stijging van 6 %. De verhoging is het gevolg van onder meer hogere netwerkkosten. Voor een gemiddeld huishouden bedragen deze netbeheerderskosten 17 % van de totale energierekening.

Claudia Umlauf scheef er al een blog over waarin ze stelt dat het aan de kostenverdeling van het Nederlandse energienetwerk nogal schort. Ze vindt dat het tijd wordt dat de consument een eerlijke prijs betaalt voor het gebruik van het netwerk.


Vanavond besteed Tros Tradar aandacht aan de variërende kosten van gasmeters!

We zijn benieuwdt wat je ervan vindt!

Met vriendelijke groet,

Vereniging Eigen Huis

Weergaven: 2243

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Community Beheerder op 11 Februari 2013 op 9.45

Oef..dat is zeker waar Carin,
Dank voor je oplettendheid!

Reactie van Carin Wubbe op 10 Februari 2013 op 21.24

"Vanavond besteedT Tros Radar aandacht..." Het ziet er veel mooier uit zonder die taalfout, nietwaar ;-)??

Reactie van Cees Sanders op 2 Februari 2013 op 20.11

Wij heb ons vorig jaar aangesloten bij de gezamelijke energie inkoop van de Ver. Eigen Huis.

Daarbij hebben wij de prijzen van Gas en Electro levering voor 1 jaar vast gelegd bij de Ned.En.Mij en die kunnen volgens mij tussentijds tot 07 Augustus niet worden gewijzigd.

Ook deze keer hebben wij ons weer aangesloten bij de gezamelijke inkoop van onze energie bij de Vereniging Eigen Huis, naar wij hopen weer tegen een goedkopere energie levering???

Als die prijs ons niet laag genoeg lijkt, zullen wij ons weer aansluiten bij de gezamelijke Energie inkoop bij POWER TO THE PEOPLE

Recente activiteiten

Also sprach Zarathustra heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Wat een heerlijke vraag. Denkt U dat.. Nederland kan zonder aardgas.Uiteraard en bovenal zonder die walgelijke eon's etc.,die trouwens palletplants bouwen en een aardgas energie centrale,die qua looks niet onder doet voor een Ferrari. Zonder…"
4 uur geleden
ProfielpictogramAlso sprach Zarathustra, Jan Ligthart, Joost de Kok en 7 zijn lid geworden van Energie Community
4 uur geleden
Hans heeft gereageerd op blogbijdrage Zonder aardgas van Pieter van Vliet
"En hoeveel kwijt aan spiritus en hout?"
5 uur geleden
Jan Ligthart heeft een reactie achtergelaten voor Jan
"Jan, het zal ongeveer 15 jaar duren en dan draait heel Europa op alternatieve energiebronnen; gelukkig maar. Het is dertig jaar geleden dat door de z.g geleerde heren werd verkondigd dat alternatieve energie niet serieus genomen kon worden en een…"
10 uur geleden
Willem Hendrik Moorthaemer heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Hallo energie zuinige vrienden, Wij hebben al 20 jaar geen gas meter meer. Heerlijk geen vroeging over schade aan huizen in Groningen. Wij hebben alleen electra en omdat wij meegedaan hebben met de energie veiling van eigen huis sparen wij ook nog…"
12 uur geleden
Pieter van Vliet heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
13 uur geleden
Pieter van Vliet heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Ik heb mij al meer dan een half jaar geleden van het gas af laten sluiten, en ben er dik tevreden mee. Omdat ik al een (zelfbouw) tegelkachel had geïnstalleerd, gebruikte ik slechts voor 15,- euro gas per jaar (om te koken), maar de nota met…"
13 uur geleden
Pieter van Vliet posted a blog post

Zonder aardgas

Ik heb mij al meer dan een half jaar geleden van het gas af laten sluiten, en ben er dik tevreden mee. Omdat ik al een (zelfbouw) tegelkachel had geïnstalleerd, gebruikte ik slechts voor 15,- euro gas per jaar (om te koken), maar de nota met alle heffingen bedroeg uiteindelijk rond de 180,- euro op jaarbasis. Dit stond mij in het geheel niet aan. Ik heb me eind vorig jaar laten afsluiten van de aardgasvoorziening, nadat er ook zonnepanelen waren geplaatst. Koken doe ik nu deels elektrisch…See More
13 uur geleden
harry langen heeft een status geplaatst
"dat"
13 uur geleden
H. F. R. Schöyer heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"JJ schrijft het mooi. De overheid zal er last mee krijgen, en de overheid zijn wij zelf. Ja zolang maar een deel van de Nederlanders (gesubsidieerde) zonnepanelen installeert, betalen diegenen die ze (nog) niet hebben. Ook krijgt `de overheid`…"
14 uur geleden
JJ heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Harry, helemaal mee eens. Maar, gelukkig, zie ik om me heen zonne-energie steeds meer z'n intrede doen. Zonnepanelen verschijnen steeds meer op daken. Goede verhalen doen steeds meer de ronde. Ik ga ook over. En, ja ik geloof dat de overheid…"
14 uur geleden
harry langen heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Natuurlijk kunnen we zonder aardgas, maar de overheid wil het niet. Hoe moet je belasting heffen op zonlicht? Hoe moet je belasting heffen op aardwarmte en zonnewarmte? Hoe houdt je de aandeelhouders van Shell en andere olie en gasboeren van je nek"
14 uur geleden
JJ heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Ja, natuurlijk kan Nederland zonder aardgas. Misschien nu nog niet (omdat het huidig bestel/netwerk dit in stand houdt), maar in de (nabije) toekomst zeker. Voor wat betreft huishoudens geldt dat wanneer 1 huishouden zonder aardgas kan, ook anderen…"
15 uur geleden
ivo bruns deelde Vereniging Eigen Huiss blogbijdrage op Facebook
17 uur geleden
ivo bruns deelde Vereniging Eigen Huiss blogbijdrage op Facebook
17 uur geleden
ivo bruns deelde Vereniging Eigen Huiss blogbijdrage op Facebook
17 uur geleden