Shell wil met mobiele tankstations brandstof gaan bezorgen.

Dit is wel geen blog waar de Shell met alternatieve energie bezig is maar puur om diesel of benzine bij de consument thuis aan de man te gaan brengen. Ik ben ZEER onder de indruk, maar stel gelijk de vraag; Kan dit zomaar? Benzine en Diesel zijn dit geen gevaarlijke stoffen? Moet SHELL zich niet aan bepaalde regels en wetgeving houden. Gevaarlijke stoffen door een woonwijk laten rijden kan niet zomaar? Zijn hier zomaar vergunningen voor afgegeven?

Ik heb dit artikel met verbazing gelezen. Ik wil niet gaan overdrijven maar hoeveel liters gaat men vervoeren door een woonwijk? Ik zie het al voor mij even een auto voltanken bij een kleuterschool. NEE ga gewoon tanken bij een installatie die de juiste veiligheids voorschriften en papieren hiervoor heeft. Dat heet een tankstation.

Dus niet met auto's of kleine vrachtwagens gaan rondrijden om auto's in woonwijken te gaan vullen.

Ik hoop van harte dat onze vereniging vragen gaat stellen want dit is een stap in de verkeerde richting. Ik hoop van harte dat jullie hier een reaktie op willen geven.

Fijn avond.

Weergaven: 90

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Jan Workum op 2 Juni 2017 op 19.34

Thuis opladen is ook het handigst al is het alleen al omdat een auto daar de meeste tijd doorbrengt (in mijn geval pakweg 70% van de tijd) maar ook voor het verrekenen van de kosten. We zullen wel zien hoe het zich ontwikkelt.

Reactie van Johan Vromans op 2 Juni 2017 op 8.34

Dat is mogelijk, maar dan nog is de laadtijd een probleem. Je kunt niet 'even gaan tanken' als je enkele uren aan de lader moet liggen. Tenzij het snel wisselen van accupakket mogelijk (en acceptabel) wordt lijkt me opladen voor de (eigen) deur een noodzakelijke voorziening.

Reactie van Jan Workum op 1 Juni 2017 op 17.46

Johan, ik schat in dat de actieradius van elektrische auto's zeer snel groter wordt de komende jaren. Ik rij zelf dagelijks 70, in een week dus 350km woon-werk (helaas nog op benzine) Met een Renault Zoe of een Opel Ampera zou ik met 1x per week opladen kunnen volstaan. Komende 5 jaar komen er veel meer merken met elektrische modellen waarbij fabrikanten elkaar proberen af te troeven met de actieradius. Ik zou er niet van opkijken als over 10 jaar een actieradius van >1000km de normaalste zaak is. In dat geval volstaat in mijn geval 1x opladen in de 3 weken.

Reactie van Johan Vromans op 1 Juni 2017 op 10.02

Ik denk dat Shell inziet dat laadpalen slechts een tijdelijke tussenstap zijn. Reken maar uit: als straks alle auto's elektrisch zijn en elke dag twee (drie? vier?) uur aan de paal moeten, dan heb je in feite voor elke voordeur een of meer palen nodig. Opladen aan het eigen stopcontact is in dit scenario wel werkbaar mits de belasting binnen de perken blijft.

De bottom line zou best kunnen zijn dat “iedereen elektrisch” niet realistisch is. Een drastische wijziging van a) vervoer en b) brandstof is nodig.

Reactie van Pjotter hmeer op 31 Mei 2017 op 0.05
Shell geeft zelf aan dat hun organisatie meer en meer gaat invesreren in alternatieve energien. Waarom het geld wat deze proef moet kosten niet inzetten in electrische laadpalen. Daar bereik je in de toekomst hetzelfde mee en kun je ook 3,50 euro voor vragen maar hoeven geen gevaarlijke auto's door woonwijken rond te rijden.
Het is dus weer duidelijk men praat links-af en gaat rechts-af.
Slaap zacht.
Reactie van Jan Workum op 30 Mei 2017 op 20.14

Op de achterkant van een sigarendoosje kun je zelf wel uitrekenen dat een het verre van winstgevende actie zal zijn. Een businesscase voor € 3,95 per tankbeurt een voertuig ontwikkelen/maken en laten rijden met chauffeur? Lijkt mij meer een verliesgevende service, het zal niet stormlopen is mijn inschatting. Soms vraag je je bij dingen wel eens af waarom...

Reactie van Johan Vromans op 30 Mei 2017 op 19.15

Ze zouden zoiets moeten verzinnen met accu's, zodat de wagentjes electrische auto's kunnen komen opladen.

Reactie van Pjotter hmeer op 30 Mei 2017 op 17.51
Shell is gestart met de proef.

http://www.nu.nl/beurs/4731204/shell-start-proef-met-bezorgdienst-b...

Er wordt vermeld dat de electrische auto die de autos vult. Maximaal 10 kan vullen zeg 50 liter per tank is dus 500 liter in een autotjes deze ziet er best klein uit, een aanrijding en een behoorlijke partij elende. VEH hoop dat het onder jullie aandacht blijft.
Reactie van Pjotter hmeer op 29 Maart 2017 op 23.46
Het is intussen bekend dat het om een proef gaat. Rotterdam is blijkbaar de gelukkige.
Is dit puur toeval dat de Shell in het Botlekgebied opereerd. Het is in ieder geval belangrijk dat een consumentenorganisatie de vinger op de juiste plek weet te leggen.

Bedankt voor jullie reaktie.
Reactie van Vereniging Eigen Huis op 28 Maart 2017 op 16.44

Hallo allen, 
De precieze uitwerking, voorwaarden en schaalgrootte is op dit moment nog onbekend. We zullen dit volgen en als daar aanleiding toe is en er meer bekend is bekijken of en hoe Vereniging Eigen Huis hierop gaat reageren.

Groet, 
Vereniging Eigen Huis

Recente activiteiten

Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-29 / 2017] van Pjotter hmeer
"Momenteel in zweden gaan we toevoegen"
23 uur geleden
Alex heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
gisteren
Alex is nu lid van Energie Community
gisteren
Pascal heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-29 / 2017] van Pjotter hmeer
"Hoi Pjotter, Weer is een jaar omgevlogen, en helaas was het jaar qua zonnen energie ons niet gunstig gestemd. Maar nog geen man overboord, we hebben nog steeds een overschot. 4e x 365 dagen, 2472"
Zondag

© 2017   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden