Deze week kondigde de ACM aan dat je met ingang van 2018 de mogelijkheid hebt om met meer dan één elektriciteitsleverancier tegelijk een contract te sluiten. 

Een huishoudelijke afnemer die elektriciteit afneemt bij een bepaalde leverancier, kan dan bijvoorbeeld een andere leverancier kiezen voor de laadpaal van zijn elektrisch auto. Dit zou een stimulans moeten zijn voor de energietransitie in Nederland.

Wij zijn benieuwd hoe jullie hier tegenover staan?

Hier lees je daar meer over.

Weergaven: 42

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Johan Vromans op 4 Maart 2017 op 20.08

Het lijkt mij enkel zinnig indien er verschillende tarieven worden berekend voor bv. de paal en bv. huishoudelijk. Dan kun je voor elk de meest gunstige kiezen.

Ook scheiding van elektriciteit en gas lijkt met nut hebben.

Reactie van Paul op 3 Maart 2017 op 9.06

Ja, ik las dat ook.

Ik vraag me af wat het echte nut hiervan is. Alhoewel het voordelig kan zijn om bijvoorbeeld die laadpaal helemaal buiten je huishoudelijke aansluiting om te kunnen installeren, zeker als die paal eigenlijk van een ander is, zie ik dit toch vooral als een administratief dingetje. Maar hoe dat administratieve dingetje de transitie gaat helpen is me duister. Die transitie gaat niet over papier maar over een daadwerkelijk andere manier van omgaan met elektriciteitsgeneratie, opslag en gebruik. Niet over een andere manier van administreren.

Verder lijkt het me nog knap lastig om de elektronen die uit mijn zonnepanelen komen te verbieden naar de accu van de op de laadpaal aangesloten auto te gaan, in plaats van naar mijn wasmachine of terug naar het net. Maar daar zullen we dan wellicht een nog veel slimmere meter voor krijgen. Met nog meer administratie :-)

Mijn twee eurocent....

Recente activiteiten

Pjotter hmeer posted a blog post

Zon-uren en opbrengsten. eerst jammeren en dan dit..... Juni & zomer 2017.

Na een artikel over het voorjaar te hebben geschreven ofwel komkommeren kan ik het nu niet laten om over de maand juni iets te vertellen. Tja wat moet je vertellen over de maand juni "Gewoon een te gekke maand met allemaal records"Of er was weer eens een warmte record, of de meeste aantal zonne-uren deze maand etc etc. De kranten staan er weer vol mee hoe goed de panelen het wel niet doen. De dagen zijn het langst dus de maand juni moet één van de maanden worden waar iedereen de beste of één na…See More
4 uur geleden
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-27 / 2017] van Pjotter hmeer
"Harry & Cornelis,  Upload done groet."
Zaterdag
Paul heeft gereageerd op blogbijdrage Zon-uren en opbrengsten voorjaar 2017 Wat gaat het worden? van Pjotter hmeer
"Ha. Nu al meer opgewekt dan heel juni 2016. Dit wordt een topjaar :-)"
Woendag
H Slotman is nu lid van Energie Community
20 Jun

© 2017   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden