Deze week kondigde de ACM aan dat je met ingang van 2018 de mogelijkheid hebt om met meer dan één elektriciteitsleverancier tegelijk een contract te sluiten. 

Een huishoudelijke afnemer die elektriciteit afneemt bij een bepaalde leverancier, kan dan bijvoorbeeld een andere leverancier kiezen voor de laadpaal van zijn elektrisch auto. Dit zou een stimulans moeten zijn voor de energietransitie in Nederland.

Wij zijn benieuwd hoe jullie hier tegenover staan?

Hier lees je daar meer over.

Weergaven: 44

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Johan Vromans op 4 Maart 2017 op 20.08

Het lijkt mij enkel zinnig indien er verschillende tarieven worden berekend voor bv. de paal en bv. huishoudelijk. Dan kun je voor elk de meest gunstige kiezen.

Ook scheiding van elektriciteit en gas lijkt met nut hebben.

Reactie van Paul op 3 Maart 2017 op 9.06

Ja, ik las dat ook.

Ik vraag me af wat het echte nut hiervan is. Alhoewel het voordelig kan zijn om bijvoorbeeld die laadpaal helemaal buiten je huishoudelijke aansluiting om te kunnen installeren, zeker als die paal eigenlijk van een ander is, zie ik dit toch vooral als een administratief dingetje. Maar hoe dat administratieve dingetje de transitie gaat helpen is me duister. Die transitie gaat niet over papier maar over een daadwerkelijk andere manier van omgaan met elektriciteitsgeneratie, opslag en gebruik. Niet over een andere manier van administreren.

Verder lijkt het me nog knap lastig om de elektronen die uit mijn zonnepanelen komen te verbieden naar de accu van de op de laadpaal aangesloten auto te gaan, in plaats van naar mijn wasmachine of terug naar het net. Maar daar zullen we dan wellicht een nog veel slimmere meter voor krijgen. Met nog meer administratie :-)

Mijn twee eurocent....

Recente activiteiten

Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-29 / 2017] van Pjotter hmeer
"Momenteel in zweden gaan we toevoegen"
23 uur geleden
Alex heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
gisteren
Alex is nu lid van Energie Community
gisteren
Pascal heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-29 / 2017] van Pjotter hmeer
"Hoi Pjotter, Weer is een jaar omgevlogen, en helaas was het jaar qua zonnen energie ons niet gunstig gestemd. Maar nog geen man overboord, we hebben nog steeds een overschot. 4e x 365 dagen, 2472"
Zondag

© 2017   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden