Kosten slimme- tov Ferraris - meter (analoog)

Het is weer Januari dus elke leverancier kan en mag zijn tarieven verhogen of verlagen. Dus het is altijd verstandig om naar de kosten te kijken die de netwerkbeheerders en de belastingen invoeren of verhogen.

Het zal ons niet verbazen dat de belastingen en kosten omhoog gaan in plaats van omlaag. De belangrijkste reden is dat de gemeentes graag extra inkomsten willen genereren en daarom de heffing "Precario" in het leven hebben geroepen.

"Precario" wat is dat? Deze heffing betaalt Liander voor de elektriciteitskabels en gasbuizen die in de grond van de gemeente liggen. Zo kunt u gebruikmaken van gas en stroom. Liander verwerkt deze kosten in de tarieven.

Daar is de eerste nieuwebelasting voordit jaar die nog niet bestond bedankt Den Haag.

Maar NU, De meetdienst iedereen weet dat de slimme meter wordt uitgerold want dat is zo goed voor het milieu en gaat besparingen opleveren en kijk de consumenten met zonnepanelen en een slimme meter gaan hier een dubbel tarief betalen voor de meetdienst (zie hieronder een printshot) levering enkel tarief 1.7224 incl. BTW en teruglevering hetzelfde bedrag á 1.7224. wel te verstaan per maand. Dat is per jaar 41.34 euro. Vorig jaar was dit gewoon één meetdienst en de kosten waren voor 2016 24.84 euro.

DUS CONSUMENTEN MET EEN SLIMME METER GAAN 16.24 EURO MEER BETALEN  PER JAAR IVM TERUGLEVERING. IS DIT NIET HET BEWIJS OM DE OUDE FERRARIS METER GEWOON IN HET HUIS TE LATEN ZITTEN DAN HEB JE DEZE KOSTEN NAMELIJK NIET. BEDANKT DEN HAAG VOOR DE 2E KEER.

CONCLUSIE:  SLIMME METER WEIGEREN.

IK BEN BLIJ DAT MIJN FERRARIS METER NOG STEEDS IN DE KAST ZIT.

Weergaven: 125

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Paul op 2 Februari 2017 op 13.20

Goed nieuws!

Ik bereid me vast voor op schoorsteenbelasting, raamheffing, panelentaks, tuintol, afwateringsaccijns en leef-leges :-)

Paul

Reactie van Johan Vromans op 2 Februari 2017 op 12.31

Ik lees net in de krant dat 'Den Haag' de heffing van de ze precariorechten door gemeenten en provincies de komende 10 jaar wil uitfaseren.

Reactie van Johan Vromans op 30 Januari 2017 op 15.51

Ik sluit niet uit dat de tarieven voor teruglevering worden geheven ongeacht de meter. Enkel het feit dat je terug zou kunnen leveren is voldoende om dit bedrag in rekening te brengen. Denk bv. aan vastrecht, dat betaal je ook als je niet afneemt.

Reactie van Paul op 30 Januari 2017 op 8.55

Pascal,

Altijd goed, reacties :-)

Ik krijg op dit forum wel eens het gevoel (overigens niet meteen van jouw bijdrage) dat mensen wat moeite hebben om over hun eigen tuinhek heen te kijken. Die zien 'Den Haag' als een soort zwarte doos waar zomaar allerlei wetten en regels uitkomen die niet in hun straatje passen. Men lijkt te vergeten dat 'Den Haag' er zit voor ons en, nog veel belangrijker, door ons. Als wij het niet eens zijn met besluiten die daarvandaan komen dan is schreeuwen in hoofdletters niet de oplossing. Dan moeten we de volgende keer gewoon anders stemmen. Dat kan over een paar maanden weer.

Als in maart heel Nederland op de Partij voor de Dieren zou stemmen dan blijft de salderingsregeling volledig en eindeloos in stand. Dan krijgen we weer volop subsidie op zonnepanelen. Dan worden slimme meters nooit verplicht. Precies waar we op dit forum blij van worden. Maar dan krijgen we ook een vleestaks, groentesubsidie, een bioindustrieverbod, een duurzame economie, een vriendelijke vrouwelijke Zevende-dags adventist als premier en vast nog een paar dingen die mij overigens prima lijken, maar waar veel mensen helemaal niks mee kunnen.

Daarom stemmen er ook een heleboel mensen iets anders en dus eindigen we zoals altijd met een coalitie die continue compromissen sluit. Compromissen die af en toe niet in ons straatje zullen passen. Daar kunnen we ons dan ontzettend over opwinden, maar ik denk dat dat altijd nog beter is dan het alternatief, waarvan we een fraai staaltje uitgerold zien worden in de USA / Rusland / China / Turkije / Hongarije / Polen en noem maar op.

De bottom line: Een zittende regering is nooit helemaal onze keuze. Maar wel democratisch gekozen. En het directe gevolg van ons stemgedrag. Daar ligt onze invloed en daar moeten we die ook gebruiken.

Paul

Reactie van Pascal op 29 Januari 2017 op 21.04

Beste Paul,

Ik las je reactie, en die lokt weer een volgende reactie uit.

Met de eerste alinea ben ik het met je eens. maar de 2e ga ik niet met je mee :-)

Ik heb niet gekozen voor een centrale overheid die de geldkraan toeknijpt, maar een centrale overheid die verstandig met geld omgaat, helaas geen een van de partijen die nu in het kabinet zit, kan daar mee omgaan.Die partijen zijn ook niet mijn keuze geweest.

Verder klopt het dat de centrale overheid steeds meer taken uitbesteed aan de gemeente, dus daar heeft de centrale overheid geen kosten meer aan, en de gemeente wel. Maar de gemeente potten graag veel geld op, kijk maar naar het zorggeld, afgelopen jaar hadden de gemeente gezamenlijk meer dan 1 miljard euro over.

Dus ik kijk naar mezelf, en weet dat op sommige punten de (lokale) overheid moet veranderen en niet alles op de burger halen.

Reactie van Paul op 29 Januari 2017 op 16.26

Beetje oude blog, maar ik MOET er gewoon nog even op reageren :-)

Precario is een belasting die al sinds mensenheugenis bestaat. Betaal je voor terrasjes, uithangborden, naamplaten en weet ik wat nog meer. En nu dus ook voor kabels in de grond. 

De bottom line is dat als de centrale overheid de geldkraan toeknijpt (daartoe gedwongen door ons, de kiezer, want wij willen niet zo veel belasting betalen) dan moeten gemeentelijke overheden wel op zoek naar een andere bron van inkomsten. Want ook jij wil net als alle andere Nederlanders gewoon een brandende lantaarnpaal voor je deur. En een weg naar je huis. En een riolering. Brandweer. Etcetera.

Dus begint de gemeente met eerst de bejaarden iets minder vaak te wassen. Dat is niet leuk, maar die klagen tenminste niet zo hard. Dan worden de perkjes vervangen door onderhoudsvrije tegeltjes. En nu zijn wij aan de beurt. Daar kan je natuurlijk ongefundeerd over klagen. Maar vergeet niet om ook even naar jezelf te kijken. Den Haag, dat zijn wij allemaal.

Groetjes,

Paul

Reactie van Pjotter hmeer op 16 Januari 2017 op 9.15
Goedemorgen,

Johan, ik zou de natwerkbeheerders niet het speldje privat sector willen opspelden. Zie het meer als semi-overheid. Daarom kunnen we ook meteen stellen dat de Presario belasting die door de gemeente wordt opgelegd gewoon niet kan. Het is hier een verschuiving van belastinginkomsten. Waar de netwerkbeheerder gaat vertellen dat we deze kosten moeten doorberekenen aan de consument. Gewoon een indirekte verhoging van gemeentebelasting.

En wie is de grootste voorstander van de slimme meter jawel minister Kamp en zijn clubje ambtenaren. Het zou toch netjes zijn wanneer je een slimme meter in huis haalt dat de kosten van meten komen te vervallen. VEH zou over dit punt wel een vragen kunnen stellen want de meter stuurd nu de gegevens automatisch door.
Reactie van Pascal op 16 Januari 2017 op 8.32

Hoi Johan,

Uiteraard, het zijn de netbeheerders die ook profiteren, maar wie hebben de aandelen in handen van die netbeheerders?

Zoals Liander, is een onderdeel van Alliander.

Aandeelhouders

Alle aandelen van Alliander zijn in handen van Nederlandse provincies, zoals Gelderland (45%) en Noord-Holland (9%), gemeenten, waaronder Amsterdam (9%) en B.V. Houdstermaatschappij Falcon (13%) waarvan de aandelen worden gehouden door de provincie Friesland.

bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Alliander

Dus uiteindelijk wordt de overheid er beter van en is de burger de duppe.

Reactie van Johan Vromans op 16 Januari 2017 op 8.18

Voor de helderheid: Het is niet de overheid die profiteert van de slimme meter. Dat zijn voornamelijk de netbeheerders, op de voet gevolgd door de energiebedrijven.

Reactie van Pascal op 15 Januari 2017 op 19.41

Hoi Pjotter,

Ben ook blij dat we nog een oude ferraris meter hebben, want we hebben altijd een klein overschot.
en zo zie je maar dat de overheid een onbetrouwbare partner is.

En verder wat er staat:

Maar NU, De meetdienst iedereen weet dat de slimme meter wordt uitgerold want dat is zo goed voor het milieu en gaat besparingen opleveren

Dat is ook achterhaald, want uit onderzoek blijkt dat slimme meter niet het effect heeft wat de overheid had bedacht.

Recente activiteiten

Pjotter hmeer posted a blog post

Zon-uren en opbrengsten. eerst jammeren en dan dit..... Juni & zomer 2017.

Na een artikel over het voorjaar te hebben geschreven ofwel komkommeren kan ik het nu niet laten om over de maand juni iets te vertellen. Tja wat moet je vertellen over de maand juni "Gewoon een te gekke maand met allemaal records"Of er was weer eens een warmte record, of de meeste aantal zonne-uren deze maand etc etc. De kranten staan er weer vol mee hoe goed de panelen het wel niet doen. De dagen zijn het langst dus de maand juni moet één van de maanden worden waar iedereen de beste of één na…See More
4 uur geleden
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-27 / 2017] van Pjotter hmeer
"Harry & Cornelis,  Upload done groet."
Zaterdag
Paul heeft gereageerd op blogbijdrage Zon-uren en opbrengsten voorjaar 2017 Wat gaat het worden? van Pjotter hmeer
"Ha. Nu al meer opgewekt dan heel juni 2016. Dit wordt een topjaar :-)"
Woendag
H Slotman is nu lid van Energie Community
20 Jun

© 2017   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden