Gratis inzicht verbruik en teruglevering indien in bezit slimme meter (eventueel incl Gas) voor particulieren

Zoek je een gratis mogelijkheid voor meer inzicht in je verbruik/teruglevering en zijn (na twee maanden) de gegevens per dag voldoende voor je? Dan hoef je niet verder te zoeken!

Zie https://www.slimmemeterportal.nl/home

Dit betreft het particuliere broertje van www.energyalert.nl  , de zakelijke tak voor energie monitoring. Ik heb ze zojuist gesproken om uit te vinden hoelang dit gratis is / blijft en kreeg de volgende informatie:

- Als het hele inschrijfproces afgerond is krijg je de eerste twee maanden detail informatie (elke 15 minuten)

- Na twee maanden gaat dit over in dag informatie (gratis), of indien je de details per 15 minuten wilt houden betaal je 59,40 euro per jaar (4,95 per maand).

Je kunt een demo bekijken door de volgende gegevens te gebruiken:

Inlog account: demo@slimmemeterportal.nl

Wachtwoord: demo123

De gegevens kun je bekijken in grafiekvorm, tabelvorm, per dag/maand/jaar en zijn in Excel formaat te downloaden.

Voordelen die ik zie in deze optie:

- Je hoeft niet te investeren in uitlees apparaatjes, de gegevens worden rechtstreeks van je netbeheerder verkregen.

- Gegevens zijn exporteerbaar naar je eigen pc (om verder te bewerken indien gewenst of om enkel lokaal op te slaan)

- Ik kan op PVOutput eenvoudig mijn dag verbruik gegevens toevoegen / importeren (nu staat er enkel de opwek)

Nadelen: (voor mij) nog geen, eerst zien als het geheel operationeel is.

Het proces: zie Hoe schrijf ik mij in? op hun website: https://www.slimmemeterportal.nl/articles/cc17d13a-66ed-11e2-8171-0...

Ik heb mij net ingeschreven > email verificatie ontvangen > wacht nu op ontvangst brief met een code voor de volgende stap.

Met zonnige groet !

GJ

Weergaven: 3617

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Eric Carbijn op 5 September 2013 op 22.00

Mijn naam is Eric Carbijn en ik ben directeur van EnergyAlert. (Bedrijf achter SlimmemeterPortal.nl) Met veel interesse lees ik de discussie. Onze bedoeling is energiebewustzijn aan te wakkeren.

Een paar kleine aanvullingen ten opzichte van de berichten. De upgrade versie kost inmiddels slechts EUR 19,50 per jaar in plaats van EUR 59,40. Daarnaast zijn we druk bezig met enkele nieuwe toevoegingen.

Het verdienmodel is eenvoudiger dan het lijkt. We zoeken de verdiensten niet bij de consumenten. We gaan de persoonlijke gegevens dus zeker niet verkopen aan derden. In de portal maken we vergelijkingen met anderen. Daar hebben we de gegevens dus wel voor nodig.

SlimmemeterPortal brengt ons in contact met zakelijke klanten. Dat is het model. En dat loopt heel erg goed, want de meeste deelnemers werken wel ergens en als wij ons best doen gaan zij ons aanbevelen. En daar hoeven we niet eens om te vragen.

Mochten er mensen zijn met goede / leuke / nieuwe ideeën: meer dan welkom!

Reactie van Gert-Jan Faber op 31 Juli 2013 op 9.00

voor diegenen die gebruik maken van slimmemeterportal.nl en sinds 26 juli geen verbruiksdata meer te zien krijgen... sinds gisteren staat deze mededeling op de website van slimmemeterportal:

Vanwege onderhoudswerkzaamheden bij de netbeheerders Liander en Delta netwerkbedrijf is het in de periode 26 juli tot en met 4 augustus niet mogelijk om data aan te vragen. In de dagen na 4 augustus zal het berichtenverkeer weer langzaam op gang komen. Het kan vervolgens nog enkele dagen duren voordat u weer data ziet.

Reactie van SMA & RaspBerry Fan (Harry) op 3 Juli 2013 op 18.04

@Gert-Jan,
Heb navraag gedaan. prompte response op mijn mail.
De download naar Excel blijft gratis ook na 2 maanden. De detail informatie per 15 minuten blijft 2 maanden bewaard in de gratis versie, de dagtotalen kunnen ook na twee maanden worden opgevraagd, dus  frequent een download en dan heb je toch alle gegevens. Kortom een prima gratis site.

Reactie van SMA & RaspBerry Fan (Harry) op 2 Juli 2013 op 19.13

@Gert-Jan
Heb net voor mijn broer de aanmelding gedaan voor https://www.slimmemeterportal.nl helaas na aanmelding kom ik er achter dat de download naar Excel niet beschikbaar is in de gratis versie. D.w.z. de eerste maanden is dat waarschijnlijk wel beschikbaar daarna moet je om te kunnen downloaden een upgrade doen. Ik zal voor de zekerheid nog even navraag hier over doen. De dienstverlening is natuurlijk niet verkeerd voor het gratis deel, maar voor mensen die graag automatisch pvoutput willen vullen is de http://www.slimmemeteruitlezen.nl site dan in de betaalde versie toch goedkoper.

Na upgrade toegang tot alle functionaliteiten die SlimmemeterPortal.nl biedt. Hieronder vallen de volgende mogelijkheden:

  • Inzicht in details van uw historische verbruik, vanaf het moment van aanmelden bij SlimmemeterPortal.nl. In een gratis account is detail-inzicht beperkt tot de huidige en de voorgaande maand
  • Downloaden van gegevens als een Excel bestand
  • Eenvoudig printen van uw energie overzicht
  • Advertentievrije site

Reactie van SMA & RaspBerry Fan (Harry) op 2 Juli 2013 op 15.07

Even een update voor wie interesse heeft. Mijn Energie Monitor Systeem (EMS) kan nu ook de gegevens van  https://www.slimmemeterportal.nl inlezen. Op basis van een voorbeeld bestand van Gert-Jan heb ik de import voor slimme meter gegevens aangepast. EMS doet vervolgens dan de upload van productie en verbruik gegevens naar pvoutput.

Reactie van Gert-Jan Faber op 30 Juni 2013 op 14.02

@ Harry, heb je uitnodiging geaccepteerd en je een bericht gestuurd.

Reactie van SMA & RaspBerry Fan (Harry) op 30 Juni 2013 op 13.01

EMS zorgt er voor dat de 5 minuten gegevens ook met terugwerkende kracht worden aangevuld op pvoutput (maximaal 14 dagen, terug in de tijd). Upload van dagtotalen gebeurt met terugwerkende kracht sinds je je omvormers in gebruik hebt genomen. Met EMS heb je geen omkijken meer naar de pvupload alles gaat automatisch.

@Gert-Jan,

Heb in mijn dropbox map zie de link in mijn BLOG, de DEMO software geplaatst.
Om de software in gebruik te kunnen nemen heb je juiste licentie gegevens nodig.
Ik ga je als vriend uitnodigen zodat we nog wat gegevens kunnen uitwisselen voor de licentie.

Reactie van Gert-Jan Faber op 30 Juni 2013 op 11.37

update;

Aanvraag gedaan 26 juni en zie vandaag (30 juni) mijn data online van 29 juni (sneller dan ik had verwacht).

Ziet er dus naar uit dat je de volgende dag de data van de dag ervoor krijgt.

@Harry, er zijn inderdaad meer ODA's en het zullen er wel meer worden in de toekomst (keuzevrijheid). Heb met interesse je blog gelezen over je EMS.  Zelf ben ik gestopt met de 5 minuten data te uploaden, ondervond te vaak issues met het uitlezen van m'n twee omvormers en de dag-data is voor mij voldoende en derhalve ook het verbruik en terugleveren per dag. Ik heb vorig jaar elk stopcontact waar een stekker in zat gemeten op verbruik en durf te zeggen dat wij een goed beeld hebben van het verbruik en waar mogelijk al bespaard hebben. (Op een kleine 300 kWh na hebben we het hele jaarverbruik van ruim 10 mWh verklaard / weten te herleiden)

Reactie van SMA & RaspBerry Fan (Harry) op 30 Juni 2013 op 10.18

Voor wie het geen probleem vindt om 20 euro per jaar te betalen (dat is 1/3 van 60 euro) bestaat het alternatief van http://www.slimmemeteruitlezen.nl er bestaat geen gratis abonnement / mogelijkheid. Voor niets gaat de zon op en dat is maar goed ook met onze zonnepanelen.

Binnen deze applicatie is wel teruglevering zichtbaar.
Elektriciteit details per 15 minuten gas per uur.
Online grafieken en tabellen.
Download in CSV

Mijn Energie Monitor Systeem (Windows applicatie) combineert overigens SMA productie data met de slimme meter gegevens. Zodat het verbruik weer inzichtelijk wordt Verbruik=Productie+Import-Export tevens upload naar pvoutput van productie, import en export gegevens. Zie mijn BLOG over EMS.

Groet Harry

Reactie van Gert-Jan Faber op 29 Juni 2013 op 12.11

Coert, je kunt het ze vragen via het contact formulier:

https://www.slimmemeterportal.nl/contact

Recente activiteiten

Jan Workum heeft gereageerd op blogbijdrage 20 miljard voor windmolens op zee. Op land steken wij de houtkachels aan om alle voordelen te niet te doen. van Jos Merks
"@Jaap van der Veen: Uw klachten moéten serieus genomen worden. Schone lucht is een eerste levensbehoefte, een houtgestookte hottub is dat niet. Bovendien was het verstandig geweest als de buren, indien zij rookoverlast hadden voorzien, dit…"
gisteren
Profielpictogramwaeghe frans en Jaap van der Veen zijn lid geworden van Energie Community
gisteren
Jaap van der Veen heeft gereageerd op blogbijdrage 20 miljard voor windmolens op zee. Op land steken wij de houtkachels aan om alle voordelen te niet te doen. van Jos Merks
"Ik ben lid geworden via, via omdat ik ernstige overlast ondervind van het gestook van een hottub (houtgestookt) van de buren. Het dreigt nu uit te lopen op een ordinaire burenruzie. Ik heb meerdere malen verzocht iets aan de overlast (stank en…"
gisteren
Jaap van der Veen heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
gisteren

© 2017   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden