Bespaar op je energieverbruik met SpeedComfort

Vereniging Eigen Huis wil wonen betaalbaar houden en helpt daarom o.a. met het besparen op energiekosten. Dit kan met scherpe energietarieven, maar ook met het terugbrengen van energieverbruik. Leden van onze energiecommunity mogen we 20% korting bieden op SpeedComfort. De Speedcomfort (winnaar Groenste Idee van Nederland 2015) is een radiatorventilator die de warmteafgifte van de radiator verhoogt, waardoor uw gasverbruik afneemt.

Voordelen van SpeedComfort:
• helpt uw huis behaaglijker te krijgen
• minder temperatuurschommelingen
• maakt energiebesparing tot wel 30 % mogelijk
• in een handomdraai te plaatsen
• geschikt voor radiatoren en convectoren

Lees hier meer over SpeedComfort en bestel het product met korting.

Weergaven: 159

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Pieter van der Ploeg op 15 Maart 2017 op 17.29

Gert-Jan,
Je bent een geluksvogel... (-: De meeste convectoren hebben ze niet. En ook de meeste convectorputten doen het nauwelijks omdat de warmte er niet uit wordt geforceerd met een ventilator.... Een jaar geleden kregen we heel veel smeekbedes of we alsjeblieft ook iets wilden ontwikkelen voor convectoren en convectorputten. Die gaan nu ook als warme broodjes.....

Reactie van Gert-Jan Faber op 15 Maart 2017 op 17.17

Ik lees hierboven dat Speedcomfort geschikt is voor convectoren... maar die hebben al een ventilator.

Een convector wordt meestal ingezet bij lage temperatuur verwarming (en/of koeling). Door de lage temperatuur vind er geen natuurlijk convectie plaats maar geforceerd (door een ventilator). Ik heb er zelf 6 en deze worden meestal ingezet voor koeling (via warmtepomp) en bijna niet voor verwarming.

Misschien als een ventilator er mee ophoudt dat dit een interessante optie is (prijs t.o.v. nieuwe ventilator) maar vervangen en/of toevoegen aan een werkend systeem lijkt mij overbodig.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Convector

Reactie van Pieter van der Ploeg op 14 Maart 2017 op 19.58

zie net een tweet van ene Cees Henk Koelewijn @CHKoelewijn 

Ter leringh ende vermaeck.... (-:

Reactie van Johan Vromans op 14 Maart 2017 op 19.30

In overeenstemming met de wetten van de thermodynamica stook je om de warmtelekken te compenseren. Je huis lekt warmte naar de buitenwereld, en dat warmteverlies moet worden bijgestookt. Wat je ook binnenshuis doet, de hoeveelheid benodigde energie zal daar niet door veranderen. Daarom is isoleren zo belangrijk.

Wel kan het zo zijn dat het met zo'n ventilatortje sneller behaaglijk voelt, maar het energiegebruik zal er netto niet door afnemen. Overigens gebruikten we 30 jaar geleden al een klein ventilatortje om de warmte beter door het huis te spreiden, dus nieuw is het idee echt niet.

Reactie van Pieter van der Ploeg op 14 Maart 2017 op 18.35

De meer dan 4000 huishoudens die 'm in gebruik hebben, wel.... (-: 
Naast de comfortverbetering. Dat merken ze elke dag en wordt eigenlijk belangrijker gevonden.

Reactie van Pieter van der Ploeg op 14 Maart 2017 op 18.35

De meer dan 4000 huishoudens die 'm in gebruik hebben, wel.... (-: 
Naast de comfortverbetering. Dat merken ze elke dag en wordt eigenlijk belangrijker gevonden.

Reactie van Paul op 14 Maart 2017 op 18.28

Bedankt voor je antwoord. Ik heb nu een beter beeld gekregen van de SpeedComfort. Maar Ik ben nog steeds niet overtuigd van het nut, althans niet op het gebied van besparing van aardgas.

Reactie van Pieter van der Ploeg op 13 Maart 2017 op 16.48

We zagen jullie berichten. Graag neem ik de gelegenheid te reageren op de opmerkingen.

 

Het klopt dat de SpeedComfort stroom gebruikt. Om redenen van duurzaamheid hebben we niet gekozen voor (oplaadbare) batterijen of een accusysteem. De adapter die we meeleveren is geschakeld en daardoor geheel verliesvrij (in tegenstelling tot de meeste voedingen, die door warmteverlies wel veel onnodig energiegebruik hebben).

Eén SpeedComfort met drie ventilatoren verbruikt 0,55W. Uitgaand van 1000 draaiuren (stookseizoen) betekent dit een verbruik van €0,16 per jaar. In een gemiddeld huis met SpeedComforts in de verblijfsruimtes wordt het lastig om meer dan 1 euro in een heel jaar aan stroom te gebruiken.

De SpeedComfort maakt zelf minder dan 20dB(A) aan geluid. Dat is nauwelijks meer dan achtergrondgeluid. In sommige radiatoren ontstaat een geluid dat als storend kan worden ervaren. Dit wordt veroorzaakt door staande golf-effecten. En heel soms door contactgeluid van de magneten waarmee de SpeedComfort wordt bevestigd. De SpeedComfort heeft zelf veel te weinig vermogen om de massa van een radiator in beweging te brengen. Met aangepaste adapters en/of een klein stukje vilt zijn deze issues doorgaans op te lossen. 

We hebben inmiddels zo’n 4000 huishoudens als klant, 0,1% heeft de aankoop teruggestuurd omdat geluid een issue bleef. 

We claimen zeker niet dat de SpeedComfort 30% bespaart. Wel is het zo, dat een gebruiker ‘tot wel 30% kan besparen’. Hiervoor geldt, dat de uitgangssituatie ongunstig is (ketel op fabrieksinstelling, niet ingeregelde installatie) en onze drie stappen worden uitgevoerd. Die staan beschreven op onze website: https://www.speedcomfort.nl/optimale-besparing-in-3-stappen/ 

Als de besparing overigens 10% zou zijn, dan beschouwen wij dat al een fraai resultaat met zo iets eenvoudigs als een radiatorventilator……

In de praktijk blijkt overigens dat klanten vooral om redenen van comfort de SpeedComfort aanschaffen. Inmiddels krijgen we wel spontaan berichten van klanten dat ze het ook echt merken in hun energiegebruik.

SpeedComfort werd in november 2015 ‘Het Groenste Idee van Nederland’ bij VARA/BNN. Belangrijkste reden was de potentie om met z’n allen heel veel CO2 uitstoot te reduceren door de SpeedComfort toe te passen.  

Inmiddels hebben we TNO een eerste testprogramma laten uitvoeren. Die gegevens vind je op onze nieuwspagina. https://www.speedcomfort.nl/nieuws/ 

De SpeedComfort zelf hebben we op zoveel mogelijk onderdelen zo duurzaam mogelijk ontwikkeld. De ventilatoren hebben 20.000 draaiuren garantie. We zouden dus makkelijk 10 jaar garantie kunnen geven op het product. Onze Duitse leverancier EBM Papst geeft aan dat na 40.000 draaiuren de lagers nog geen extra geluid zullen produceren.

De behuizing wordt gemaakt met een biobased grondstof. Er zit dus geen olie in de behuizing die hiermee in zichzelf al CO2 bindt. De (ook al Duitse) leverancier claimt ook dat deze Arboblend biodegradable is. We hebben, om dit zelf te testen, behuizingen in de moestuin ingegraven.

We doen zaken in het Eurogebied, voornamelijk met Nederlandse bedrijven (20 in getal). Alleen de verliesvrije adapter komt uit Azië.

De SpeedComfort wordt in elkaar gezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit gebeurt bij het bedrijf SDO Werkt in Barneveld. Hiermee proberen we ook de sociale kant van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zo goed mogelijk in te vullen.

En de redenering dat je méér gas zou gaan gebruiken is echt niet juist. De SpeedComfort zorgt er voor, dat er meer warmte per tijdseenheid uit het ijzer in de lucht komt. En daar wil je die warmte hebben, nietwaar...?
Het retourwater is daardoor inderdaad (iets) minder warm. Een modulerende installatie gaan daarmee uit zichzelf heel langzaam naar een lagere aanvoertemperatuur. Maar eigenlijk veel interessanter: dat retourwater koelt in de ketel de rookgassen af en houdt daarmee een deel van die wegvliegende warmte in je huis. De ketel gaat (eindelijk...?) hoog rendement leveren. Hoe lager de temperatuur van het retourwater, hoe groter die besparing. 

Ik hoop dat jullie hiermee een iets genuanceerder beeld hebt gekregen van de SpeedComfort.

Reactie van Jan Workum op 8 Maart 2017 op 22.06

@Paul: de schoorsteen bij VEH moet natuurlijk ook blijven roken hè? 30% zal je er in ieder geval niet mee besparen laat staan dat ze zichzelf terugverdienen.

Reactie van Paul op 8 Maart 2017 op 21.11

Echt waar? Volgens mij neemt mijn gasverbruik helemaal niet af als de warmteafgifte van mijn radiatoren wordt verhoogd. Want als die radiatoren meer warmte afgeven stroomt het water kouder terug naar mijn ketel, waardoor die meer gas gaat verbruiken om dat water weer op te warmen naar de ingestelde temperatuur. Door die betere warmteafgifte zal het opwarmen van mij huis korter duren, maar het kost net zoveel energie. O, nee, meer energie. Want die fannetjes verbruiken natuurlijk ook stroom :-)

Weet je wat echt werkt? Een piramide op of bij je ketel plaatsen. Ik heb gehoord dat die daar tot 40% zuiniger van kan worden. Misschien ook een idee voor VEH om met korting aan te bieden??

En als dit nou echt het groenste idee van 2015 was dan zitten we verder op de strontkreek zonder peddel dan ik dacht.

Recente activiteiten

Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-29 / 2017] van Pjotter hmeer
"Momenteel in zweden gaan we toevoegen"
23 uur geleden
Alex heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
gisteren
Alex is nu lid van Energie Community
gisteren
Pascal heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-29 / 2017] van Pjotter hmeer
"Hoi Pjotter, Weer is een jaar omgevlogen, en helaas was het jaar qua zonnen energie ons niet gunstig gestemd. Maar nog geen man overboord, we hebben nog steeds een overschot. 4e x 365 dagen, 2472"
Zondag

© 2017   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden