Artikel over eerste hulp bij energiebesparing.

Wederom een noemenswaardig artikel in het magazine. Deze keer ging het over energiemanagers. Onder het mom 'Meten is Weten' een flinterdun, nagenoeg kritiekloos artikel vol gekakel over de besparingen die haalbaar zouden zijn met zo'n kek kastje aan de muur of een app in je broekzak. Gelardeerd met de ervaringen van gebruikers. Waarvan, zo leert recent onderzoek, 61 procent niks bespaart met zo'n ding. Dat haalt je de koekoek.

Mijn insteek: energiemanagers kosten altijd extra geld (in aanschaf en/of abonnement), extra stroom (het zijn tenslotte zelf verbruikers) en extra milieulast (al die stekkertjes, displays en interfaces moeten gemaakt worden, vervoerd worden, aangesloten worden en het merendeel ligt binnen een paar jaar weer ergens op een vuilnisbelt) en leveren een bijdrage aan de energiebesparing van nul komma poppetjes. Als het donker is branden er lampen. Als het koud is brandt de kachel. Geen mens zet z'n lampen uit en de thermostaat een graadje lager omdat haar energiemanager meldt dat ze even teveel stroom en/of gas gebruikt. En trouwens, wat is teveel? 

Besparen is simpel. Trek alle onnodige gebruikers van het net. Koop TL, led of spaarlampen. Kies zuinig wit- en bruingoed. Doe je droger de deur uit. Je afwasmachine ook. En je elektrische mes. Draag truien en zet de thermostaat op een temperatuur waarbij je je dan behaaglijk voelt. Zet verlichting en verwarming uit in vertrekken waar je niet (meer) bent. En maak niet de fout te denken dat een energiemanager dat voor je op gaat lossen.

Ach, de VEH krijgt vast kickback voor dit artikel. Het houdt het lidmaatschap betaalbaar zullen we maar denken :-)

Weergaven: 42

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Recente activiteiten

Pjotter hmeer posted a blog post

Zon-uren en opbrengsten. eerst jammeren en dan dit..... Juni & zomer 2017.

Na een artikel over het voorjaar te hebben geschreven ofwel komkommeren kan ik het nu niet laten om over de maand juni iets te vertellen. Tja wat moet je vertellen over de maand juni "Gewoon een te gekke maand met allemaal records"Of er was weer eens een warmte record, of de meeste aantal zonne-uren deze maand etc etc. De kranten staan er weer vol mee hoe goed de panelen het wel niet doen. De dagen zijn het langst dus de maand juni moet één van de maanden worden waar iedereen de beste of één na…See More
4 uur geleden
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-27 / 2017] van Pjotter hmeer
"Harry & Cornelis,  Upload done groet."
Zaterdag
Paul heeft gereageerd op blogbijdrage Zon-uren en opbrengsten voorjaar 2017 Wat gaat het worden? van Pjotter hmeer
"Ha. Nu al meer opgewekt dan heel juni 2016. Dit wordt een topjaar :-)"
Woendag
H Slotman is nu lid van Energie Community
20 Jun

© 2017   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden