Aanmelden van de zonnepanelen bij de verzekeraar

Ik zou iedereen willen aanraden om de zonne-installatie aan te melden bij de je eigen verzekeraar.

Dit om te voorkomen dat er achteraf door de verzekeraar wordt gezegd dat bij schade dit niet wordt vergoed omdat dit niet was gemeld bij de verzekeraar.

Willen jullie laten weten welke verzekeringsmaatschappij en welke verzekeringspolis (normale opstal  /  allrisk opstal /  glasverzekering ) deze wel of niet dekken.    

Weergaven: 3087

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Pascal op 21 Januari 2014 op 21.17

Ff een schop,

Zijn er bezitters van zonnepanelen die het nog recent hebben gemeld en daar een bevestiging van hebben gekregen. Heb onze installatie wel gemeld bij centraal beheer.  Maar ze zeggen dat een bevestiging van hun zijde niet nodig is.

Reactie van Arthur op 17 Januari 2014 op 12.02

Judith, jij meldde op 17 Juli 2012 op 10.49 dat je van Unive bericht ontving dat 

De zonnepanelen zijn onder uw dekking standaard meeverzekerd.

Voor de volledigheid zullen wij dit wel op de polis aan tekenen zodat dit voor één ieder duidelijk is.

Heb je de panelen op een schuin of plat dak? Ik krijg nu van Unive bericht dat ze onderscheid maken tussen schuine en platte daken. In mijn geval, een plat dak kan het wel, maar rekenen ze een extra premie van €31,50 voor verhoogd risico. Doen ze bij schuine daken niet. Heb ik dus een stevig dispuut met ze over....

 

Reactie van Gert op 18 Oktober 2012 op 20.30

Volgens NATIONALE NEDERLANDEN is bij hun Zekerheidscombinatie Particulieren>Woonhuisverzekering alles meeverzekerd omdat ik een BouwSomWijzer heb ingevuld. Je bent dan verzekerd tegen onderverzekering, ook omdat je bijv. zonnepanelen hebt geplaatst.

Reactie van Henny op 19 September 2012 op 19.18

Ik heb OHRA een berichtje gestuurd, zij verhogen de waarde van mijn opstalverzekering met de aanschafwaarde van de panelen, ik krijg een nieuwe polis waar dit op staat.

Reactie van George Lukkezen op 6 September 2012 op 18.45

Verzekeraar Interpolis

Mij is verteld dat zonnepanelen onder de opstalverzekering van de AllesInEenPolis valt.
Er wordt wel onderscheid gemaakt tussen doorzichtige en niet doorzichtige panelen m.b.t. de categorie waaronder het valt, maar dat zou verder niet uitmaken voor het gedekte risico.

Reactie van Sepp Teunissen op 13 Augustus 2012 op 14.41

Er zit wel degelijk verschil tussen de dekking van een opstalverzekering bij schade aan zonnepanelen en een primaire dekking op schade aan zonnepanelen en vergoeding voor productieverlies bij een Service Contract van PV CARE. Zo’n Service Contract biedt ook de mogelijkheid om met actieve monitoring te kijken of uw PV installatie de volledige hoeveelheid ontvangen zon-instraling weet om te zetten in elektriciteit. Wel zo fijn om te weten of uw installatie goed werkt en doet wat het zou moeten doen.

Kijk maar eens op de website www.pv-care.com PV CARE ® Service Contract

Reactie van Roger op 4 Augustus 2012 op 17.22

Reactie van Centraal Beheer:
Zonnepanelen vallen gewoon onder de opstalverzekering, kost niets extra. Net zoals bij Unive wordt er wel een aantekening gemaakt.

Indien de panelen van buitenaf toegankelijk zijn, bijvoorbeeld bij een lage goothoogte of een laag schuin dak, kunnen de panelen tegen vandalisme of diefstal verzekerd worden. Voor €3 per maand extra kan je dan de polis uitbreiden naar een zogeheten all-risk verzekering.

Reactie van Alfred op 25 Juli 2012 op 22.35

Verzekering Zonnepanelen

Toen de 6-stuks zonnepanelen van Eneco geïnstalleerd waren hebben wij onze opstalverzekeraar (SNS-verzekeringen) gevraagd te bezien of deze zonnepanelen onder de ge-update opstalverzekering vielen. In eerste instantie kregen wij als antwoord dat deze zonnepanelen deels onder de opstalverzekering meeverzekerd met uitzondering op het glas!!! Ons werd meegedeeld dat zelfs het glas NIET mee te verzekeren is. Wij hebben de SNS-verzekering meegedeeld dat zonnepanelen louter en alleen uit glas bestaan met een alu-frame er omheen dus zou alleen het alu-frame meeverzekerd zijn.Wij hebben toen de SNS-verzekering gevraagd aan te geven op welke wijze deze zonnepanele dan wel bij hen te verzekeren is en zo niet wij genoodzaakt zijn bij derden advies hierover in te winnen. Wij kregen daarop als antwoord dat zonnepanelen niet onder de glasverzekering van de SNS Woonhuisverzekering vallen, glasverzekering dekt alleen glas voor lichtdoorlating. Wij hebben toen de SNS-verzekering erop gewezen dat juist zonnepanelen adequaat kunnen werken door lichtdoorlating. Eveneens hebben wij deze verzekerings Mij erop gewezen dat zonnepanelen gewoon onder de Woonhuisverzekering vallen door de vaste, bouwkundige opstelling van de zonnepanelen aan het betreffende dakbeschot. Inmiddels zijn de zonnepanelen, als extra vernoeming in de opstalverzekering meegenomen! We betalen daar een geringe premie voor in de grootte van ca. Euro 0,40 p/mnd en dat is inklusief de beide Mastervolt Soladin 600 omvormers.

Het is dus niet vanzelfsprekend dat zonnepanelen meeverzekerd zijn. Aan te raden is dit altijd te checken bij de betreffende verzekering, hier altijd even vragen aan te stellen en vastleggen in de polis van de opstalverzekering als dit niet duidelijk beschreven staat. 

 

 

Reactie van Peter op 18 Juli 2012 op 14.36

Bij FBTO reageerde men als volgt:

Zonnepanelen
Zonnepanelen zijn verzekerd tegen dezelfde voorwaarden als het woonhuis op het risicoadres, dus tegen risico's van brand, storm, bliksem, et cetera. Dit valt onder de woonhuisverzekering.
Schade als gevolg van hagelstenen wordt coulancehalve vergoed onder storm. Het eigen risico voor stormschade is dan van toepassing. Losstaande zonnepanelen in de tuin vallen niet onder de opstalverzekering.

Een aantal oorzaken is niet verzekerd:

  • ·       (glas)breuk van zonnepanelen/collectoren
  • ·       vandalisme

  Lijkt mij voldoende duidelijk.

Reactie van judith op 17 Juli 2012 op 10.49

van Unive ontving ik onderstaande reactie:

De zonnepanelen zijn onder uw dekking standaard meeverzekerd.

Voor de volledigheid zullen wij dit wel op de polis aan tekenen zodat dit voor één ieder duidelijk is.

Recente activiteiten

ProfielpictogramLouis Kanneworff, b.j.visser, Also sprach Zarathustra en 9 zijn lid geworden van Energie Community
39 minuten geleden
Sunny Home heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Allemaal een (tegel)kachel om het huis te verwarmen? Zullen we het dan gaan hebben over fijnstof en andere nadelen als je dit op grote schaal gaat toepassen? Aardwarmte? Hoeveel kost dat en hoe moet dat in dichtbevolkte gebieden? Alles elektrisch…"
1 uur geleden
b.j.visser heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Nederland kan natuurlijk niet zonder aardgas. Maar de 7 miljoen huishoudens kunnen dat grotendeels wel. Als je de woningen grondig isoleert, zoals Rotmans voorstelt, dan kom je  een heel eind. Aan isolatie heb je geen kosten voor…"
2 uur geleden
Also sprach Zarathustra heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Wat een heerlijke vraag. Denkt U dat.. Nederland kan zonder aardgas.Uiteraard en bovenal zonder die walgelijke eon's etc.,die trouwens palletplants bouwen en een aardgas energie centrale,die qua looks niet onder doet voor een Ferrari. Zonder…"
11 uur geleden
Hans heeft gereageerd op blogbijdrage Zonder aardgas van Pieter van Vliet
"En hoeveel kwijt aan spiritus en hout?"
12 uur geleden
Jan Ligthart heeft een reactie achtergelaten voor Jan
"Jan, het zal ongeveer 15 jaar duren en dan draait heel Europa op alternatieve energiebronnen; gelukkig maar. Het is dertig jaar geleden dat door de z.g geleerde heren werd verkondigd dat alternatieve energie niet serieus genomen kon worden en een…"
17 uur geleden
Willem Hendrik Moorthaemer heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Hallo energie zuinige vrienden, Wij hebben al 20 jaar geen gas meter meer. Heerlijk geen vroeging over schade aan huizen in Groningen. Wij hebben alleen electra en omdat wij meegedaan hebben met de energie veiling van eigen huis sparen wij ook nog…"
19 uur geleden
Pieter van Vliet heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
20 uur geleden
Pieter van Vliet heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Ik heb mij al meer dan een half jaar geleden van het gas af laten sluiten, en ben er dik tevreden mee. Omdat ik al een (zelfbouw) tegelkachel had geïnstalleerd, gebruikte ik slechts voor 15,- euro gas per jaar (om te koken), maar de nota met…"
20 uur geleden
Pieter van Vliet posted a blog post

Zonder aardgas

Ik heb mij al meer dan een half jaar geleden van het gas af laten sluiten, en ben er dik tevreden mee. Omdat ik al een (zelfbouw) tegelkachel had geïnstalleerd, gebruikte ik slechts voor 15,- euro gas per jaar (om te koken), maar de nota met alle heffingen bedroeg uiteindelijk rond de 180,- euro op jaarbasis. Dit stond mij in het geheel niet aan. Ik heb me eind vorig jaar laten afsluiten van de aardgasvoorziening, nadat er ook zonnepanelen waren geplaatst. Koken doe ik nu deels elektrisch…See More
20 uur geleden
harry langen heeft een status geplaatst
"dat"
20 uur geleden
H. F. R. Schöyer heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"JJ schrijft het mooi. De overheid zal er last mee krijgen, en de overheid zijn wij zelf. Ja zolang maar een deel van de Nederlanders (gesubsidieerde) zonnepanelen installeert, betalen diegenen die ze (nog) niet hebben. Ook krijgt `de overheid`…"
21 uur geleden
JJ heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Harry, helemaal mee eens. Maar, gelukkig, zie ik om me heen zonne-energie steeds meer z'n intrede doen. Zonnepanelen verschijnen steeds meer op daken. Goede verhalen doen steeds meer de ronde. Ik ga ook over. En, ja ik geloof dat de overheid…"
21 uur geleden
harry langen heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Natuurlijk kunnen we zonder aardgas, maar de overheid wil het niet. Hoe moet je belasting heffen op zonlicht? Hoe moet je belasting heffen op aardwarmte en zonnewarmte? Hoe houdt je de aandeelhouders van Shell en andere olie en gasboeren van je nek"
21 uur geleden
JJ heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Ja, natuurlijk kan Nederland zonder aardgas. Misschien nu nog niet (omdat het huidig bestel/netwerk dit in stand houdt), maar in de (nabije) toekomst zeker. Voor wat betreft huishoudens geldt dat wanneer 1 huishouden zonder aardgas kan, ook anderen…"
21 uur geleden
ivo bruns deelde Vereniging Eigen Huiss blogbijdrage op Facebook
gisteren