Aanmelden van de zonnepanelen bij de verzekeraar

Ik zou iedereen willen aanraden om de zonne-installatie aan te melden bij de je eigen verzekeraar.

Dit om te voorkomen dat er achteraf door de verzekeraar wordt gezegd dat bij schade dit niet wordt vergoed omdat dit niet was gemeld bij de verzekeraar.

Willen jullie laten weten welke verzekeringsmaatschappij en welke verzekeringspolis (normale opstal  /  allrisk opstal /  glasverzekering ) deze wel of niet dekken.    

Weergaven: 3102

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Pascal op 21 Januari 2014 op 21.17

Ff een schop,

Zijn er bezitters van zonnepanelen die het nog recent hebben gemeld en daar een bevestiging van hebben gekregen. Heb onze installatie wel gemeld bij centraal beheer.  Maar ze zeggen dat een bevestiging van hun zijde niet nodig is.

Reactie van Arthur op 17 Januari 2014 op 12.02

Judith, jij meldde op 17 Juli 2012 op 10.49 dat je van Unive bericht ontving dat 

De zonnepanelen zijn onder uw dekking standaard meeverzekerd.

Voor de volledigheid zullen wij dit wel op de polis aan tekenen zodat dit voor één ieder duidelijk is.

Heb je de panelen op een schuin of plat dak? Ik krijg nu van Unive bericht dat ze onderscheid maken tussen schuine en platte daken. In mijn geval, een plat dak kan het wel, maar rekenen ze een extra premie van €31,50 voor verhoogd risico. Doen ze bij schuine daken niet. Heb ik dus een stevig dispuut met ze over....

 

Reactie van Gert op 18 Oktober 2012 op 20.30

Volgens NATIONALE NEDERLANDEN is bij hun Zekerheidscombinatie Particulieren>Woonhuisverzekering alles meeverzekerd omdat ik een BouwSomWijzer heb ingevuld. Je bent dan verzekerd tegen onderverzekering, ook omdat je bijv. zonnepanelen hebt geplaatst.

Reactie van Henny op 19 September 2012 op 19.18

Ik heb OHRA een berichtje gestuurd, zij verhogen de waarde van mijn opstalverzekering met de aanschafwaarde van de panelen, ik krijg een nieuwe polis waar dit op staat.

Reactie van George Lukkezen op 6 September 2012 op 18.45

Verzekeraar Interpolis

Mij is verteld dat zonnepanelen onder de opstalverzekering van de AllesInEenPolis valt.
Er wordt wel onderscheid gemaakt tussen doorzichtige en niet doorzichtige panelen m.b.t. de categorie waaronder het valt, maar dat zou verder niet uitmaken voor het gedekte risico.

Reactie van Sepp Teunissen op 13 Augustus 2012 op 14.41

Er zit wel degelijk verschil tussen de dekking van een opstalverzekering bij schade aan zonnepanelen en een primaire dekking op schade aan zonnepanelen en vergoeding voor productieverlies bij een Service Contract van PV CARE. Zo’n Service Contract biedt ook de mogelijkheid om met actieve monitoring te kijken of uw PV installatie de volledige hoeveelheid ontvangen zon-instraling weet om te zetten in elektriciteit. Wel zo fijn om te weten of uw installatie goed werkt en doet wat het zou moeten doen.

Kijk maar eens op de website www.pv-care.com PV CARE ® Service Contract

Reactie van Roger op 4 Augustus 2012 op 17.22

Reactie van Centraal Beheer:
Zonnepanelen vallen gewoon onder de opstalverzekering, kost niets extra. Net zoals bij Unive wordt er wel een aantekening gemaakt.

Indien de panelen van buitenaf toegankelijk zijn, bijvoorbeeld bij een lage goothoogte of een laag schuin dak, kunnen de panelen tegen vandalisme of diefstal verzekerd worden. Voor €3 per maand extra kan je dan de polis uitbreiden naar een zogeheten all-risk verzekering.

Reactie van Alfred op 25 Juli 2012 op 22.35

Verzekering Zonnepanelen

Toen de 6-stuks zonnepanelen van Eneco geïnstalleerd waren hebben wij onze opstalverzekeraar (SNS-verzekeringen) gevraagd te bezien of deze zonnepanelen onder de ge-update opstalverzekering vielen. In eerste instantie kregen wij als antwoord dat deze zonnepanelen deels onder de opstalverzekering meeverzekerd met uitzondering op het glas!!! Ons werd meegedeeld dat zelfs het glas NIET mee te verzekeren is. Wij hebben de SNS-verzekering meegedeeld dat zonnepanelen louter en alleen uit glas bestaan met een alu-frame er omheen dus zou alleen het alu-frame meeverzekerd zijn.Wij hebben toen de SNS-verzekering gevraagd aan te geven op welke wijze deze zonnepanele dan wel bij hen te verzekeren is en zo niet wij genoodzaakt zijn bij derden advies hierover in te winnen. Wij kregen daarop als antwoord dat zonnepanelen niet onder de glasverzekering van de SNS Woonhuisverzekering vallen, glasverzekering dekt alleen glas voor lichtdoorlating. Wij hebben toen de SNS-verzekering erop gewezen dat juist zonnepanelen adequaat kunnen werken door lichtdoorlating. Eveneens hebben wij deze verzekerings Mij erop gewezen dat zonnepanelen gewoon onder de Woonhuisverzekering vallen door de vaste, bouwkundige opstelling van de zonnepanelen aan het betreffende dakbeschot. Inmiddels zijn de zonnepanelen, als extra vernoeming in de opstalverzekering meegenomen! We betalen daar een geringe premie voor in de grootte van ca. Euro 0,40 p/mnd en dat is inklusief de beide Mastervolt Soladin 600 omvormers.

Het is dus niet vanzelfsprekend dat zonnepanelen meeverzekerd zijn. Aan te raden is dit altijd te checken bij de betreffende verzekering, hier altijd even vragen aan te stellen en vastleggen in de polis van de opstalverzekering als dit niet duidelijk beschreven staat. 

 

 

Reactie van Peter op 18 Juli 2012 op 14.36

Bij FBTO reageerde men als volgt:

Zonnepanelen
Zonnepanelen zijn verzekerd tegen dezelfde voorwaarden als het woonhuis op het risicoadres, dus tegen risico's van brand, storm, bliksem, et cetera. Dit valt onder de woonhuisverzekering.
Schade als gevolg van hagelstenen wordt coulancehalve vergoed onder storm. Het eigen risico voor stormschade is dan van toepassing. Losstaande zonnepanelen in de tuin vallen niet onder de opstalverzekering.

Een aantal oorzaken is niet verzekerd:

  • ·       (glas)breuk van zonnepanelen/collectoren
  • ·       vandalisme

  Lijkt mij voldoende duidelijk.

Reactie van judith op 17 Juli 2012 op 10.49

van Unive ontving ik onderstaande reactie:

De zonnepanelen zijn onder uw dekking standaard meeverzekerd.

Voor de volledigheid zullen wij dit wel op de polis aan tekenen zodat dit voor één ieder duidelijk is.

Recente activiteiten

Profielpictogramgrietje, AL en M. de Jong zijn lid geworden van Energie Community
2 uur geleden
H. F. R. Schöyer heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"AL heeft gelijk, in deze mondiale economie ben je al heel snel van het buitenland afhankelijk. Je kunt echter wel de risico's beperken door vele leveranciers van het product te hebben. Dus b.v. gas importeren uit Noorwegen, Saoedie Arabië,…"
7 uur geleden
AL heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Interessant gegeven. Hoewel je je kunt afvragen in hoeverre je in de huidige mondiale economie nog onafhankelijk kunt zijn van andere landen. Voor één product: ja. In het algemeen: nee. Het nut van het besparen van energie -…"
7 uur geleden
P Koopman heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Verwarmen kun je opdelen in 2 verschillende zaken. Het verwarmen van je huis voor binnentemperatuur, en of, verwarmen van tapwater wat voor ongeveer 35 a 40% van de huishoudelijk gasverbruik "veroorzaakt". Voor individueel gasverbruik voor…"
21 uur geleden
H. F. R. Schöyer heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"De vraag is natuurlijk niet of een individu zonder (aard)gas kan, maar of we met z'n allen in Nederland zonder (aard)gas kunnen. In veel flats is (uit veiligheidsoverwegingen) geen gasaansluiting. Elektrisch verwarmen is veel duurder (en ook…"
gisteren
M. de Jong heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Ik werk al jaren zonder aardgas, niet helemaal eigen keus, mijn apartement heeft gewoon geen gas-aansluiting. Dus koken gaat electrisch, boiler is electrisch, etc. Op zich geen groot gemis, maar betekent wel een hogere electra-rekening. Maar heel…"
gisteren
b.j.visser heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Maria van der Hoeven vertelde in het AD van vanmorgen  dat we wat onafhankelijker kunnen worden door kernenergie (geen subsidie), schalie gas, gas middels LNG en renewables. We hebben dus allemaal gelijk. Daarmee worden we onafhankelijker…"
gisteren
H. F. R. Schöyer heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Dit ben ik volmondig met JJ eens. Mensen moeten zich niet zo afhankelijk van de overheid opstellen en meer eigen verantwoordelijkheid nemen. Maar dat lost de kernvraag niet op. Die is eigenlijk niet kan Nederland zonder aardgas, maar hoe lossen we…"
gisteren
JJ heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Wat mij betreft is heer Koopman het voorbeeld van hoe het zou kunnen/ moeten! In ieder geval voor wat betreft huishoudens (bedrijfsleven/industrie vind ik moeilijk inschatten, maar lijkt me, in principe zelfde mogelijk, op termijn...)... De…"
gisteren
H. F. R. Schöyer heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"P. Koopman. Natuurlijk is het verstandig als je een nieuw huis bouwt het energie-vriendelijk te maken. Zou ik ook doen. Het helpt, maar beantwoordt niet de vraag: kunnen we zonder aardgas? Wat in deze discussie nauwelijks naar voren komt is dat het…"
gisteren
JJ heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Haha, mee eens. Lijkt dat heer Schoyer aandelen heeft in (buitenlands) gas (of kolenvergassing) :) "
gisteren
P Koopman heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"We hebben bijna 3 jaar gelden een nieuw huis laten bouwen, flink geïsoleerd, en met behoorlijk wat energie besparende maatregelen. Bij de aanvraag voor de nutsvoorzieningen aangegeven dat we geen gas aansluiting wilden. De netwerkbeheerder…"
gisteren
ProfielpictogramP Koopman, Snah, msn en 2 zijn lid geworden van Energie Community
gisteren
Ad Bulten heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Wat was de essentie van deze blog ook al weer ? Juist !         "Wat vindt u? Denkt u dat Nederland zonder aardgas kan?" Ik denk van wel. Maar dan moeten we wel op zoek naar alternatieven en…"
gisteren
Rick Klein heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Heer Schöyer, het lijkt me goed als u ook eens eerst wat huiswerk doet door te lezen in plaats van alleen maar reageren vanuit "het eigen gelijk willen halen" en de blijkbaar 1-zijdig getinte achtergrond. Ik hoop voor u dat u de ogen…"
gisteren
b.j.visser heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
" Maggy, Eerst uitgaan van de feiten en dan met de feiten in de hand, eventueel met emotie, besluiten nemen. De kosten voor de burger zijn bij windenergie., zoals je al zegt centen per kWhr. Dat is heel veel geld. Ongeveer €175.=…"
gisteren