Aanmelden van de zonnepanelen bij de verzekeraar

Ik zou iedereen willen aanraden om de zonne-installatie aan te melden bij de je eigen verzekeraar.

Dit om te voorkomen dat er achteraf door de verzekeraar wordt gezegd dat bij schade dit niet wordt vergoed omdat dit niet was gemeld bij de verzekeraar.

Willen jullie laten weten welke verzekeringsmaatschappij en welke verzekeringspolis (normale opstal  /  allrisk opstal /  glasverzekering ) deze wel of niet dekken.    

Weergaven: 3623

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Pascal op 21 Januari 2014 op 21.17

Ff een schop,

Zijn er bezitters van zonnepanelen die het nog recent hebben gemeld en daar een bevestiging van hebben gekregen. Heb onze installatie wel gemeld bij centraal beheer.  Maar ze zeggen dat een bevestiging van hun zijde niet nodig is.

Reactie van Arthur op 17 Januari 2014 op 12.02

Judith, jij meldde op 17 Juli 2012 op 10.49 dat je van Unive bericht ontving dat 

De zonnepanelen zijn onder uw dekking standaard meeverzekerd.

Voor de volledigheid zullen wij dit wel op de polis aan tekenen zodat dit voor één ieder duidelijk is.

Heb je de panelen op een schuin of plat dak? Ik krijg nu van Unive bericht dat ze onderscheid maken tussen schuine en platte daken. In mijn geval, een plat dak kan het wel, maar rekenen ze een extra premie van €31,50 voor verhoogd risico. Doen ze bij schuine daken niet. Heb ik dus een stevig dispuut met ze over....

 

Reactie van Gert op 18 Oktober 2012 op 20.30

Volgens NATIONALE NEDERLANDEN is bij hun Zekerheidscombinatie Particulieren>Woonhuisverzekering alles meeverzekerd omdat ik een BouwSomWijzer heb ingevuld. Je bent dan verzekerd tegen onderverzekering, ook omdat je bijv. zonnepanelen hebt geplaatst.

Reactie van Henny op 19 September 2012 op 19.18

Ik heb OHRA een berichtje gestuurd, zij verhogen de waarde van mijn opstalverzekering met de aanschafwaarde van de panelen, ik krijg een nieuwe polis waar dit op staat.

Reactie van George Lukkezen op 6 September 2012 op 18.45

Verzekeraar Interpolis

Mij is verteld dat zonnepanelen onder de opstalverzekering van de AllesInEenPolis valt.
Er wordt wel onderscheid gemaakt tussen doorzichtige en niet doorzichtige panelen m.b.t. de categorie waaronder het valt, maar dat zou verder niet uitmaken voor het gedekte risico.

Reactie van Sepp Teunissen op 13 Augustus 2012 op 14.41

Er zit wel degelijk verschil tussen de dekking van een opstalverzekering bij schade aan zonnepanelen en een primaire dekking op schade aan zonnepanelen en vergoeding voor productieverlies bij een Service Contract van PV CARE. Zo’n Service Contract biedt ook de mogelijkheid om met actieve monitoring te kijken of uw PV installatie de volledige hoeveelheid ontvangen zon-instraling weet om te zetten in elektriciteit. Wel zo fijn om te weten of uw installatie goed werkt en doet wat het zou moeten doen.

Kijk maar eens op de website www.pv-care.com PV CARE ® Service Contract

Reactie van Roger op 4 Augustus 2012 op 17.22

Reactie van Centraal Beheer:
Zonnepanelen vallen gewoon onder de opstalverzekering, kost niets extra. Net zoals bij Unive wordt er wel een aantekening gemaakt.

Indien de panelen van buitenaf toegankelijk zijn, bijvoorbeeld bij een lage goothoogte of een laag schuin dak, kunnen de panelen tegen vandalisme of diefstal verzekerd worden. Voor €3 per maand extra kan je dan de polis uitbreiden naar een zogeheten all-risk verzekering.

Reactie van Alfred op 25 Juli 2012 op 22.35

Verzekering Zonnepanelen

Toen de 6-stuks zonnepanelen van Eneco geïnstalleerd waren hebben wij onze opstalverzekeraar (SNS-verzekeringen) gevraagd te bezien of deze zonnepanelen onder de ge-update opstalverzekering vielen. In eerste instantie kregen wij als antwoord dat deze zonnepanelen deels onder de opstalverzekering meeverzekerd met uitzondering op het glas!!! Ons werd meegedeeld dat zelfs het glas NIET mee te verzekeren is. Wij hebben de SNS-verzekering meegedeeld dat zonnepanelen louter en alleen uit glas bestaan met een alu-frame er omheen dus zou alleen het alu-frame meeverzekerd zijn.Wij hebben toen de SNS-verzekering gevraagd aan te geven op welke wijze deze zonnepanele dan wel bij hen te verzekeren is en zo niet wij genoodzaakt zijn bij derden advies hierover in te winnen. Wij kregen daarop als antwoord dat zonnepanelen niet onder de glasverzekering van de SNS Woonhuisverzekering vallen, glasverzekering dekt alleen glas voor lichtdoorlating. Wij hebben toen de SNS-verzekering erop gewezen dat juist zonnepanelen adequaat kunnen werken door lichtdoorlating. Eveneens hebben wij deze verzekerings Mij erop gewezen dat zonnepanelen gewoon onder de Woonhuisverzekering vallen door de vaste, bouwkundige opstelling van de zonnepanelen aan het betreffende dakbeschot. Inmiddels zijn de zonnepanelen, als extra vernoeming in de opstalverzekering meegenomen! We betalen daar een geringe premie voor in de grootte van ca. Euro 0,40 p/mnd en dat is inklusief de beide Mastervolt Soladin 600 omvormers.

Het is dus niet vanzelfsprekend dat zonnepanelen meeverzekerd zijn. Aan te raden is dit altijd te checken bij de betreffende verzekering, hier altijd even vragen aan te stellen en vastleggen in de polis van de opstalverzekering als dit niet duidelijk beschreven staat. 

 

 

Reactie van Peter op 18 Juli 2012 op 14.36

Bij FBTO reageerde men als volgt:

Zonnepanelen
Zonnepanelen zijn verzekerd tegen dezelfde voorwaarden als het woonhuis op het risicoadres, dus tegen risico's van brand, storm, bliksem, et cetera. Dit valt onder de woonhuisverzekering.
Schade als gevolg van hagelstenen wordt coulancehalve vergoed onder storm. Het eigen risico voor stormschade is dan van toepassing. Losstaande zonnepanelen in de tuin vallen niet onder de opstalverzekering.

Een aantal oorzaken is niet verzekerd:

  • ·       (glas)breuk van zonnepanelen/collectoren
  • ·       vandalisme

  Lijkt mij voldoende duidelijk.

Reactie van judith op 17 Juli 2012 op 10.49

van Unive ontving ik onderstaande reactie:

De zonnepanelen zijn onder uw dekking standaard meeverzekerd.

Voor de volledigheid zullen wij dit wel op de polis aan tekenen zodat dit voor één ieder duidelijk is.

Recente activiteiten

Coert heeft gereageerd op blogbijdrage Geen titel van Gerke Grashuis
"Interessante informatie inderdaad. Had dat nog niet eerder gelezen. Bedankt voor de melding. "
14 uur geleden
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je opbrengsten - 1e,2e en 3e Ronde. [week-33 / 2014] Ronde 4 aanstaande. van Pjotter hmeer
"Voor diegene die in de lijst voorkomen is opbrengst voldoende"
15 uur geleden
Sander Plug heeft gereageerd op blogbijdrage Connection lost van Joost Duquesnoy
"Hoe lang is het WPA PSK wachtwoord van je router? Die van mij heb ik moeten inkorten naar minder dan 32 characters anders werd er geen verbinding gemaakt."
16 uur geleden
barry binnenweg heeft gereageerd op blogbijdrage growat rechtstreeks met rpi van barry binnenweg
"Ok, nice. Ik ga het ook uitzetten, alhoewel het script altijd heeft gedraaid. Bedankt voor de tip."
19 uur geleden
Pieter Hooftman heeft gereageerd op blogbijdrage Connection lost van Joost Duquesnoy
"Welke growatt inverter heb je? Ik heb de Growatt 5000UE, en nergens was te lezen dat er vlakbij de wifistick aansluiting 2 dipswitches zitten waarvan nr 1 op on gezet moest worden. Totdat ik bij toeval deze handleiding vond en in H1 een plaatj evan…"
gisteren
Joost Duquesnoy heeft gereageerd op blogbijdrage Connection lost van Joost Duquesnoy
"Ik heb gekeken en er is geen verbinding met mijn router. Ik heb de hele installatie procedure herhaald, de security key wel 10 keer gecontroleerd en de verbinding komt niet tot stand. Ik heb een mailtje naar de servicedesk van Growatt gestuurd en…"
gisteren
Nico heeft gereageerd op blogbijdrage growat rechtstreeks met rpi van barry binnenweg
"Opgelost Barry, als je MAILTO="" in je crontab zet krijg je geen mails meer en loopt het script normaal. Wel even kijken waar je het neerzet als je meerdere commando's in je crontab hebt staan."
gisteren
Nico heeft gereageerd op blogbijdrage growat rechtstreeks met rpi van barry binnenweg
"Je kunt in de crontab dit uitzetten voor elk commando wat je in de crontab hebt staan maar het vervelende is dat dan het script niet meer werkt bij mij. 0 1 5 10 * /path/to/script.sh >/dev/null 2>&1 0 1 5 10 * /path/to/script.sh &>…"
gisteren
barry binnenweg heeft gereageerd op blogbijdrage growat rechtstreeks met rpi van barry binnenweg
"Euhm, net voor het eerst naar gekeken en ik krijg ze ook. En erger: ik weet ook niet hoe je dat uitzet.."
gisteren
Nico heeft gereageerd op blogbijdrage growat rechtstreeks met rpi van barry binnenweg
"Krijg jij deze mails niet Barry,? Elke keer als het script door crontab word uitgevoerd krijg ik deze mail in /var/mail Ook wanner de inverter stil komt te liggen krijg ik de foutmelding van het uitgevoerde script het script gaat namelijk wel door…"
gisteren
Pieter Hooftman heeft gereageerd op blogbijdrage Connection lost van Joost Duquesnoy
"Heb je al eens ingelogd op de webpagina van je Growatt wifi-stick? Is deze goed verbonden met je draadloze netwerk?"
gisteren
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage NUON webcare services aanwezig op de community. +++ VRAAGBAAK +++ van Pjotter hmeer
"Jammer dat het nu ineens zo stil blijft!"
gisteren
Profielpictogramben, Joris Loefs en Derrick Williams zijn lid geworden van Energie Community
gisteren
Nico heeft gereageerd op blogbijdrage growat rechtstreeks met rpi van barry binnenweg
"Nee ik bedoel geen mails naar mijn email-adres maar mails op je raspberry. Elke vijf minuten krijg ik een mail in de directory /var/(usernaam).  Als je dan putty opstart en verbinding maakt krijg je U hebt mail in var/....."
Zondag
barry binnenweg heeft gereageerd op blogbijdrage growat rechtstreeks met rpi van barry binnenweg
"Dat doe je in de webinterface van pvoutput, dacht ik."
Zondag
Joost Duquesnoy posted a blog post

Connection lost

Ik ben sinds donderdag 28-8-2014 operationeel maar ik heb nog geen bit data gezien. Mijn status op de Growatt server is "Connection: lost". Ik heb he gevoel dat in nog nooit geconnecteerd ben. Weet iemand wat ik hiermee moet?See More
Zondag