Aanmelden van de zonnepanelen bij de verzekeraar

Ik zou iedereen willen aanraden om de zonne-installatie aan te melden bij de je eigen verzekeraar.

Dit om te voorkomen dat er achteraf door de verzekeraar wordt gezegd dat bij schade dit niet wordt vergoed omdat dit niet was gemeld bij de verzekeraar.

Willen jullie laten weten welke verzekeringsmaatschappij en welke verzekeringspolis (normale opstal  /  allrisk opstal /  glasverzekering ) deze wel of niet dekken.    

Weergaven: 3479

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Pascal op 21 Januari 2014 op 21.17

Ff een schop,

Zijn er bezitters van zonnepanelen die het nog recent hebben gemeld en daar een bevestiging van hebben gekregen. Heb onze installatie wel gemeld bij centraal beheer.  Maar ze zeggen dat een bevestiging van hun zijde niet nodig is.

Reactie van Arthur op 17 Januari 2014 op 12.02

Judith, jij meldde op 17 Juli 2012 op 10.49 dat je van Unive bericht ontving dat 

De zonnepanelen zijn onder uw dekking standaard meeverzekerd.

Voor de volledigheid zullen wij dit wel op de polis aan tekenen zodat dit voor één ieder duidelijk is.

Heb je de panelen op een schuin of plat dak? Ik krijg nu van Unive bericht dat ze onderscheid maken tussen schuine en platte daken. In mijn geval, een plat dak kan het wel, maar rekenen ze een extra premie van €31,50 voor verhoogd risico. Doen ze bij schuine daken niet. Heb ik dus een stevig dispuut met ze over....

 

Reactie van Gert op 18 Oktober 2012 op 20.30

Volgens NATIONALE NEDERLANDEN is bij hun Zekerheidscombinatie Particulieren>Woonhuisverzekering alles meeverzekerd omdat ik een BouwSomWijzer heb ingevuld. Je bent dan verzekerd tegen onderverzekering, ook omdat je bijv. zonnepanelen hebt geplaatst.

Reactie van Henny op 19 September 2012 op 19.18

Ik heb OHRA een berichtje gestuurd, zij verhogen de waarde van mijn opstalverzekering met de aanschafwaarde van de panelen, ik krijg een nieuwe polis waar dit op staat.

Reactie van George Lukkezen op 6 September 2012 op 18.45

Verzekeraar Interpolis

Mij is verteld dat zonnepanelen onder de opstalverzekering van de AllesInEenPolis valt.
Er wordt wel onderscheid gemaakt tussen doorzichtige en niet doorzichtige panelen m.b.t. de categorie waaronder het valt, maar dat zou verder niet uitmaken voor het gedekte risico.

Reactie van Sepp Teunissen op 13 Augustus 2012 op 14.41

Er zit wel degelijk verschil tussen de dekking van een opstalverzekering bij schade aan zonnepanelen en een primaire dekking op schade aan zonnepanelen en vergoeding voor productieverlies bij een Service Contract van PV CARE. Zo’n Service Contract biedt ook de mogelijkheid om met actieve monitoring te kijken of uw PV installatie de volledige hoeveelheid ontvangen zon-instraling weet om te zetten in elektriciteit. Wel zo fijn om te weten of uw installatie goed werkt en doet wat het zou moeten doen.

Kijk maar eens op de website www.pv-care.com PV CARE ® Service Contract

Reactie van Roger op 4 Augustus 2012 op 17.22

Reactie van Centraal Beheer:
Zonnepanelen vallen gewoon onder de opstalverzekering, kost niets extra. Net zoals bij Unive wordt er wel een aantekening gemaakt.

Indien de panelen van buitenaf toegankelijk zijn, bijvoorbeeld bij een lage goothoogte of een laag schuin dak, kunnen de panelen tegen vandalisme of diefstal verzekerd worden. Voor €3 per maand extra kan je dan de polis uitbreiden naar een zogeheten all-risk verzekering.

Reactie van Alfred op 25 Juli 2012 op 22.35

Verzekering Zonnepanelen

Toen de 6-stuks zonnepanelen van Eneco geïnstalleerd waren hebben wij onze opstalverzekeraar (SNS-verzekeringen) gevraagd te bezien of deze zonnepanelen onder de ge-update opstalverzekering vielen. In eerste instantie kregen wij als antwoord dat deze zonnepanelen deels onder de opstalverzekering meeverzekerd met uitzondering op het glas!!! Ons werd meegedeeld dat zelfs het glas NIET mee te verzekeren is. Wij hebben de SNS-verzekering meegedeeld dat zonnepanelen louter en alleen uit glas bestaan met een alu-frame er omheen dus zou alleen het alu-frame meeverzekerd zijn.Wij hebben toen de SNS-verzekering gevraagd aan te geven op welke wijze deze zonnepanele dan wel bij hen te verzekeren is en zo niet wij genoodzaakt zijn bij derden advies hierover in te winnen. Wij kregen daarop als antwoord dat zonnepanelen niet onder de glasverzekering van de SNS Woonhuisverzekering vallen, glasverzekering dekt alleen glas voor lichtdoorlating. Wij hebben toen de SNS-verzekering erop gewezen dat juist zonnepanelen adequaat kunnen werken door lichtdoorlating. Eveneens hebben wij deze verzekerings Mij erop gewezen dat zonnepanelen gewoon onder de Woonhuisverzekering vallen door de vaste, bouwkundige opstelling van de zonnepanelen aan het betreffende dakbeschot. Inmiddels zijn de zonnepanelen, als extra vernoeming in de opstalverzekering meegenomen! We betalen daar een geringe premie voor in de grootte van ca. Euro 0,40 p/mnd en dat is inklusief de beide Mastervolt Soladin 600 omvormers.

Het is dus niet vanzelfsprekend dat zonnepanelen meeverzekerd zijn. Aan te raden is dit altijd te checken bij de betreffende verzekering, hier altijd even vragen aan te stellen en vastleggen in de polis van de opstalverzekering als dit niet duidelijk beschreven staat. 

 

 

Reactie van Peter op 18 Juli 2012 op 14.36

Bij FBTO reageerde men als volgt:

Zonnepanelen
Zonnepanelen zijn verzekerd tegen dezelfde voorwaarden als het woonhuis op het risicoadres, dus tegen risico's van brand, storm, bliksem, et cetera. Dit valt onder de woonhuisverzekering.
Schade als gevolg van hagelstenen wordt coulancehalve vergoed onder storm. Het eigen risico voor stormschade is dan van toepassing. Losstaande zonnepanelen in de tuin vallen niet onder de opstalverzekering.

Een aantal oorzaken is niet verzekerd:

  • ·       (glas)breuk van zonnepanelen/collectoren
  • ·       vandalisme

  Lijkt mij voldoende duidelijk.

Reactie van judith op 17 Juli 2012 op 10.49

van Unive ontving ik onderstaande reactie:

De zonnepanelen zijn onder uw dekking standaard meeverzekerd.

Voor de volledigheid zullen wij dit wel op de polis aan tekenen zodat dit voor één ieder duidelijk is.

Recente activiteiten

Mike heeft gereageerd op blogbijdrage Slimme meter ISKRA ME382 uitlezen met Sitecom CN104 usb/serieel van Nico
"Dat is vrees ik meer iets voor de 'techies' site tweakers: mogelijk dat daar op het forum iets voor je is, en anders te vragen http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1528959"
3 uur geleden
Nico heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Haha ja denk dat het goed fout zit. En je weet het een backup maken is zo moeilijk. Eerst maar een biertje dan zien we morgen wel verder..."
15 uur geleden
Edward Mietus heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Oei, das minder, hopelijk krijg je hem nog aan de praat. Vanaf scratch beginnen is wel weer wat werk, maar ook leerzaam, biertje erbij..."
16 uur geleden
Nico heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"@Edward Ja ik zag hen al eerder hier staan van jou.Werkt hier nu ook. Maar na een reboor lukt het mij niet meer om de raspberry opgestart te krijgen. Deze blijft hangen op het tcpdump commando.  Is ook niet meer te vinden in het netwerk. Pffff…"
16 uur geleden
Edward Mietus heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Bij mij ziet ie er zo uit en werkt correct: pi@raspberrypi /home/pvoutput/scripts $ sudo pg capture_growatt_traffic.sh #!/bin/sh INPUTDIR=/home/pvoutput/input DESTINATION=42.121.252.160 INTERFACE=eth0 /usr/sbin/tcpdump -i $INTERFACE -nn -G 60 -s 0…"
16 uur geleden
Edward Mietus heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Hoi Nico, Ik zie deze 1e regel uit de instructie niet terug: #!/bin/sh  Staat deze er wel in? "
16 uur geleden
Nico heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Hall, Ik ben al een poosje bezig om via de handleiding dit aan de praat te krijgen. Het via de RPI doorvoeren naar de server van Growatt lukt prima maar dan blijf ik steken. In de handleiding word aangegeven dat er een capture_growatt_traffic.sh…"
18 uur geleden
R. Frederiks heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Hoi Edward en Sander, Bedankt voor de tips, zal er dit weekend naar kijken als ik meer tijd heb... Ik laat het weten !"
20 uur geleden
Koos Wolcken is nu lid van Energie Community
gisteren
Sander Plug heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"@R. Frederiks heb je voor beide scripts (view en process) de growatt module firmware adapter goed gezet? Wat zie je als je het viewscript op een capture file los laat. Dit moet wel een valide file zijn overigens? Zo eentje bijvoorbeeld. In beide…"
gisteren
Coert heeft gereageerd op blogbijdrage Salderen van Cornelis Oud
"Hm, de strekking is wel duidelijk, maar hij heeft zoveel woorden nodig dat je het bijna niet meer zou begrijpen."
gisteren
Nico posted a blog post

Slimme meter ISKRA ME382 uitlezen met Sitecom CN104 usb/serieel

Hallo,Al geruime tijd ben ik bezig om mijn "slimme meter" ISKRA ME382 uit te lezen. Ik doe dit momenteel met een FTDI usb/232 adapterkabel 5v. Mijn ervaring is dat deze adapter mij zo nu en dan wel eens in de steek laat. Nu lees ik her en der dat de Sitecom CN104 adapter wat stabieler is en heb daarom ook een aangeschaft. Klein adapterkabeltje gemaakt om van de RJ11 nar de SUBD 9 polig te komen.Kabel getest maar geen enkel bitje komt binnen in Putty. Dan maar eens kijken of de RTS op de P1…See More
gisteren
Edward Mietus heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Uit het script: #------------------------------------------------------------------------- # Function to calculate register position based on $OFFSET and parameter. # There are different Growatt Wifi Module firmware versions. # The difference…"
Dinsdag
Jos Wijnen heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Hallo, In het view script (versie 2.1) moet je ook de growattmodulever invullen, net zoals je growatt inverter serial nummer. Het zijn twee verschillende scripts (view en process). GROWATTMODULEVER=2.0.0.0 Grt jos "
Dinsdag
Edward Mietus heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"En nogmaals, de melding: 20140717;14:18; 0;83676616.7; 0.0; 0.0;Bad request 400: Power value [83676616] too high for system size [2475] Deze melding duidt toch echt op een verschuiving in de data, de enige oorzaak die ik kan verzinnen is dat offset,…"
Dinsdag
Edward Mietus heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Als je deze blog nog even goed doorleest, dan zie je dat dit probleem ook bij iemand anders zich heeft voorgedaan, ook met dezelfde melding. Na aanpassing van de parm was dat verholpen. Ik zou het anders ook niet weten, denk dat Sander op vakantie…"
Dinsdag