Aanmelden van de zonnepanelen bij de verzekeraar

Ik zou iedereen willen aanraden om de zonne-installatie aan te melden bij de je eigen verzekeraar.

Dit om te voorkomen dat er achteraf door de verzekeraar wordt gezegd dat bij schade dit niet wordt vergoed omdat dit niet was gemeld bij de verzekeraar.

Willen jullie laten weten welke verzekeringsmaatschappij en welke verzekeringspolis (normale opstal  /  allrisk opstal /  glasverzekering ) deze wel of niet dekken.    

Weergaven: 4034

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Pascal op 21 Januari 2014 op 21.17

Ff een schop,

Zijn er bezitters van zonnepanelen die het nog recent hebben gemeld en daar een bevestiging van hebben gekregen. Heb onze installatie wel gemeld bij centraal beheer.  Maar ze zeggen dat een bevestiging van hun zijde niet nodig is.

Reactie van Arthur op 17 Januari 2014 op 12.02

Judith, jij meldde op 17 Juli 2012 op 10.49 dat je van Unive bericht ontving dat 

De zonnepanelen zijn onder uw dekking standaard meeverzekerd.

Voor de volledigheid zullen wij dit wel op de polis aan tekenen zodat dit voor één ieder duidelijk is.

Heb je de panelen op een schuin of plat dak? Ik krijg nu van Unive bericht dat ze onderscheid maken tussen schuine en platte daken. In mijn geval, een plat dak kan het wel, maar rekenen ze een extra premie van €31,50 voor verhoogd risico. Doen ze bij schuine daken niet. Heb ik dus een stevig dispuut met ze over....

 

Reactie van Gert op 18 Oktober 2012 op 20.30

Volgens NATIONALE NEDERLANDEN is bij hun Zekerheidscombinatie Particulieren>Woonhuisverzekering alles meeverzekerd omdat ik een BouwSomWijzer heb ingevuld. Je bent dan verzekerd tegen onderverzekering, ook omdat je bijv. zonnepanelen hebt geplaatst.

Reactie van Henny op 19 September 2012 op 19.18

Ik heb OHRA een berichtje gestuurd, zij verhogen de waarde van mijn opstalverzekering met de aanschafwaarde van de panelen, ik krijg een nieuwe polis waar dit op staat.

Reactie van George Lukkezen op 6 September 2012 op 18.45

Verzekeraar Interpolis

Mij is verteld dat zonnepanelen onder de opstalverzekering van de AllesInEenPolis valt.
Er wordt wel onderscheid gemaakt tussen doorzichtige en niet doorzichtige panelen m.b.t. de categorie waaronder het valt, maar dat zou verder niet uitmaken voor het gedekte risico.

Reactie van Sepp Teunissen op 13 Augustus 2012 op 14.41

Er zit wel degelijk verschil tussen de dekking van een opstalverzekering bij schade aan zonnepanelen en een primaire dekking op schade aan zonnepanelen en vergoeding voor productieverlies bij een Service Contract van PV CARE. Zo’n Service Contract biedt ook de mogelijkheid om met actieve monitoring te kijken of uw PV installatie de volledige hoeveelheid ontvangen zon-instraling weet om te zetten in elektriciteit. Wel zo fijn om te weten of uw installatie goed werkt en doet wat het zou moeten doen.

Kijk maar eens op de website www.pv-care.com PV CARE ® Service Contract

Reactie van Roger op 4 Augustus 2012 op 17.22

Reactie van Centraal Beheer:
Zonnepanelen vallen gewoon onder de opstalverzekering, kost niets extra. Net zoals bij Unive wordt er wel een aantekening gemaakt.

Indien de panelen van buitenaf toegankelijk zijn, bijvoorbeeld bij een lage goothoogte of een laag schuin dak, kunnen de panelen tegen vandalisme of diefstal verzekerd worden. Voor €3 per maand extra kan je dan de polis uitbreiden naar een zogeheten all-risk verzekering.

Reactie van Alfred op 25 Juli 2012 op 22.35

Verzekering Zonnepanelen

Toen de 6-stuks zonnepanelen van Eneco geïnstalleerd waren hebben wij onze opstalverzekeraar (SNS-verzekeringen) gevraagd te bezien of deze zonnepanelen onder de ge-update opstalverzekering vielen. In eerste instantie kregen wij als antwoord dat deze zonnepanelen deels onder de opstalverzekering meeverzekerd met uitzondering op het glas!!! Ons werd meegedeeld dat zelfs het glas NIET mee te verzekeren is. Wij hebben de SNS-verzekering meegedeeld dat zonnepanelen louter en alleen uit glas bestaan met een alu-frame er omheen dus zou alleen het alu-frame meeverzekerd zijn.Wij hebben toen de SNS-verzekering gevraagd aan te geven op welke wijze deze zonnepanele dan wel bij hen te verzekeren is en zo niet wij genoodzaakt zijn bij derden advies hierover in te winnen. Wij kregen daarop als antwoord dat zonnepanelen niet onder de glasverzekering van de SNS Woonhuisverzekering vallen, glasverzekering dekt alleen glas voor lichtdoorlating. Wij hebben toen de SNS-verzekering erop gewezen dat juist zonnepanelen adequaat kunnen werken door lichtdoorlating. Eveneens hebben wij deze verzekerings Mij erop gewezen dat zonnepanelen gewoon onder de Woonhuisverzekering vallen door de vaste, bouwkundige opstelling van de zonnepanelen aan het betreffende dakbeschot. Inmiddels zijn de zonnepanelen, als extra vernoeming in de opstalverzekering meegenomen! We betalen daar een geringe premie voor in de grootte van ca. Euro 0,40 p/mnd en dat is inklusief de beide Mastervolt Soladin 600 omvormers.

Het is dus niet vanzelfsprekend dat zonnepanelen meeverzekerd zijn. Aan te raden is dit altijd te checken bij de betreffende verzekering, hier altijd even vragen aan te stellen en vastleggen in de polis van de opstalverzekering als dit niet duidelijk beschreven staat. 

 

 

Reactie van Peter op 18 Juli 2012 op 14.36

Bij FBTO reageerde men als volgt:

Zonnepanelen
Zonnepanelen zijn verzekerd tegen dezelfde voorwaarden als het woonhuis op het risicoadres, dus tegen risico's van brand, storm, bliksem, et cetera. Dit valt onder de woonhuisverzekering.
Schade als gevolg van hagelstenen wordt coulancehalve vergoed onder storm. Het eigen risico voor stormschade is dan van toepassing. Losstaande zonnepanelen in de tuin vallen niet onder de opstalverzekering.

Een aantal oorzaken is niet verzekerd:

  • ·       (glas)breuk van zonnepanelen/collectoren
  • ·       vandalisme

  Lijkt mij voldoende duidelijk.

Reactie van judith op 17 Juli 2012 op 10.49

van Unive ontving ik onderstaande reactie:

De zonnepanelen zijn onder uw dekking standaard meeverzekerd.

Voor de volledigheid zullen wij dit wel op de polis aan tekenen zodat dit voor één ieder duidelijk is.

Recente activiteiten

Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Alle huiseigenaren een energielabel van Vereniging Eigen Huis
"Citaat van een opmerking van een artikel uit de krant. Leek me het melden wel waard. Het komt er op neer d.m.v. dit label gaan er een X aantal mensen verbouwen om een zuiniger label te verkrijgen ter stimulering van toekomstige verkoop. Gemeente…"
14 uur geleden
Peter heeft gereageerd op blogbijdrage CV inregelen van bosco1971
"Hoi Bosco, Ik ben benieuwd naar de resultaten en je ervaring!"
16 uur geleden
bosco1971 heeft gereageerd op blogbijdrage CV inregelen van bosco1971
"Heb op 6 feb een afspraak gemaakt met cv tuning. Kon kiezen tussen het bedrijf cv inregelen en cv tuning, maar heb mede door de positieve reacties gekozen voor cv tuning en moet ook zeggen dat cv tuning er erg professioneel uit ziet. Ben benieuwd of…"
gisteren
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - 1e,2e en 3e Ronde. [week-04 / 2015] van Pjotter hmeer
"Hendrik update done."
gisteren
Dominic Hoogsteder Jr. heeft gereageerd op blogbijdrage Slimme meter problematiek met teruglevering, wat zijn de plichten en rechten ? van Dominic Hoogsteder Jr.
"Beste Pjotter, bedankt voor jouw reactie en aanvullende info. Ik blijf mij zéker tegen deze zeer opdringerige en welhaast intimiderende STEDIN netbeheerder verzetten. Voor mij is het nu een principe-kwestie geworden. Ik kijk met een waar…"
gisteren
Nico Barendse heeft gereageerd op blogbijdrage Alle huiseigenaren een energielabel van Vereniging Eigen Huis
"Ik heb uiteraard ook een voorlopige energielabel ontvangen. Ingelogd op de site van de label om hem om te zetten in een definitieve. Op basis van de reeds geregistreerde informatie heb ik een voorlopige label C ontvangen. Op de site zie je bij…"
gisteren
Nico Barendse heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
gisteren
Nico Barendse is nu lid van Energie Community
gisteren
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Slimme meter problematiek met teruglevering, wat zijn de plichten en rechten ? van Dominic Hoogsteder Jr.
"Dominic, hier ligt een vraagstuk die niet 123 te beantwoorden is. Waar wel een antwoord op kan worden gegeven is dat je een slimme meter mag weigeren. Wat hier bebeurd is vanuit de richting van Stedin de enige mogelijkheid om de consument onder druk…"
Zaterdag
KJ Mulder heeft gereageerd op blogbijdrage Opbrengst Analyse Excel Sheet (Hoeveel opbrengst heeft u?) van Een Excel-sheet man (Jeroen)
"Helemaal mooi Jeroen, lang naar iets dergelijks gezocht. Is er nog de optie toe te voegen dat er een totaalpagina met de opbrengsten wordt toegevoegd? Ik denk hier dan tevens aan het overzicht van de (gefaseerde) investering(en) in PVpanelen en een…"
Zaterdag
Dominic Hoogsteder Jr. posted a blog post

Slimme meter problematiek met teruglevering, wat zijn de plichten en rechten ?

Ik heb vorig jaar de installatie van een zgn. slimme meter geweigerd. Aan deze weigering liggen voor mij een aantal redenen ten grondslag. Daar wil ik in dit verband niet nader op ingaan. Het heeft nogal wat moeite gekost om die meter "buiten onze deur" te houden. Redelijk opdringerige netbeheerder, die STEDIN ....Eind vorig jaar is via 1*2*3* Zonne-energie ons zonne-energiesysteem geïnstalleerd. Dat heb ik netjes aangemeld.Nu krijg ik van STEDIN hiervan een bevestiging met de mededeling dat ik…See More
Zaterdag
Mike heeft gereageerd op blogbijdrage Bijgeluiden (brom of humm geluid) zonnenpanelen van kursat kalez
"De mechanische ventilatie staat in principe ook 24/7 aan. Als je die stekker eruit haalt kijk eens of het dat is. Die snelheid laat zich vaak instellen, en anders zijn er voor onder 300 euro gelijkstroomtoestellen (scheelt gelijk 60 euro p/a in…"
Vrijdag
Cornelis Oud heeft gereageerd op blogbijdrage Bijgeluiden (brom of humm geluid) zonnenpanelen van kursat kalez
"Ik heb geen getrainde oren, maar hoor wel beter dan de meesten, Ik kan plaats en afstand van geluid horen. Probeer dat ook te doen, om vast te stellen waar het geluid vandaan komt. Dat is wel moeilijk voor lage frequenties. Als je probeert om de…"
Vrijdag
Hendrik heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - 1e,2e en 3e Ronde. [week-02 / 2015] van Pjotter hmeer
"Hallo Pjotter, Hierbij onze opbrengst over "2014". Deze is 4988 KWh, iets minder dan vorig jaar. Tijdens onze vakantie heeft het systeem 14 dagen stil gelegen. Bij het uitschakelen van een onweersgevoelige groep waarschijnlijk per ongeluk…"
Vrijdag
Profielpictogramgerar smudde en kursat kalez zijn lid geworden van Energie Community
Donderdag
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Bijgeluiden (brom of humm geluid) zonnenpanelen van kursat kalez
"Begrijp uit je tekst dat je niet weet waar het geluid vandaan komt omdat je de hoofdschakelaar en de gaskraan als test hebt afgesloten. Er zijn apparaten waar soms resonantie vandaan kan komen. Bijv. IJskast, TL verlichting etc. Het kan zelfs zo…"
Donderdag