Aanmelden van de zonnepanelen bij de verzekeraar

Ik zou iedereen willen aanraden om de zonne-installatie aan te melden bij de je eigen verzekeraar.

Dit om te voorkomen dat er achteraf door de verzekeraar wordt gezegd dat bij schade dit niet wordt vergoed omdat dit niet was gemeld bij de verzekeraar.

Willen jullie laten weten welke verzekeringsmaatschappij en welke verzekeringspolis (normale opstal  /  allrisk opstal /  glasverzekering ) deze wel of niet dekken.    

Weergaven: 3099

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Pascal op 21 Januari 2014 op 21.17

Ff een schop,

Zijn er bezitters van zonnepanelen die het nog recent hebben gemeld en daar een bevestiging van hebben gekregen. Heb onze installatie wel gemeld bij centraal beheer.  Maar ze zeggen dat een bevestiging van hun zijde niet nodig is.

Reactie van Arthur op 17 Januari 2014 op 12.02

Judith, jij meldde op 17 Juli 2012 op 10.49 dat je van Unive bericht ontving dat 

De zonnepanelen zijn onder uw dekking standaard meeverzekerd.

Voor de volledigheid zullen wij dit wel op de polis aan tekenen zodat dit voor één ieder duidelijk is.

Heb je de panelen op een schuin of plat dak? Ik krijg nu van Unive bericht dat ze onderscheid maken tussen schuine en platte daken. In mijn geval, een plat dak kan het wel, maar rekenen ze een extra premie van €31,50 voor verhoogd risico. Doen ze bij schuine daken niet. Heb ik dus een stevig dispuut met ze over....

 

Reactie van Gert op 18 Oktober 2012 op 20.30

Volgens NATIONALE NEDERLANDEN is bij hun Zekerheidscombinatie Particulieren>Woonhuisverzekering alles meeverzekerd omdat ik een BouwSomWijzer heb ingevuld. Je bent dan verzekerd tegen onderverzekering, ook omdat je bijv. zonnepanelen hebt geplaatst.

Reactie van Henny op 19 September 2012 op 19.18

Ik heb OHRA een berichtje gestuurd, zij verhogen de waarde van mijn opstalverzekering met de aanschafwaarde van de panelen, ik krijg een nieuwe polis waar dit op staat.

Reactie van George Lukkezen op 6 September 2012 op 18.45

Verzekeraar Interpolis

Mij is verteld dat zonnepanelen onder de opstalverzekering van de AllesInEenPolis valt.
Er wordt wel onderscheid gemaakt tussen doorzichtige en niet doorzichtige panelen m.b.t. de categorie waaronder het valt, maar dat zou verder niet uitmaken voor het gedekte risico.

Reactie van Sepp Teunissen op 13 Augustus 2012 op 14.41

Er zit wel degelijk verschil tussen de dekking van een opstalverzekering bij schade aan zonnepanelen en een primaire dekking op schade aan zonnepanelen en vergoeding voor productieverlies bij een Service Contract van PV CARE. Zo’n Service Contract biedt ook de mogelijkheid om met actieve monitoring te kijken of uw PV installatie de volledige hoeveelheid ontvangen zon-instraling weet om te zetten in elektriciteit. Wel zo fijn om te weten of uw installatie goed werkt en doet wat het zou moeten doen.

Kijk maar eens op de website www.pv-care.com PV CARE ® Service Contract

Reactie van Roger op 4 Augustus 2012 op 17.22

Reactie van Centraal Beheer:
Zonnepanelen vallen gewoon onder de opstalverzekering, kost niets extra. Net zoals bij Unive wordt er wel een aantekening gemaakt.

Indien de panelen van buitenaf toegankelijk zijn, bijvoorbeeld bij een lage goothoogte of een laag schuin dak, kunnen de panelen tegen vandalisme of diefstal verzekerd worden. Voor €3 per maand extra kan je dan de polis uitbreiden naar een zogeheten all-risk verzekering.

Reactie van Alfred op 25 Juli 2012 op 22.35

Verzekering Zonnepanelen

Toen de 6-stuks zonnepanelen van Eneco geïnstalleerd waren hebben wij onze opstalverzekeraar (SNS-verzekeringen) gevraagd te bezien of deze zonnepanelen onder de ge-update opstalverzekering vielen. In eerste instantie kregen wij als antwoord dat deze zonnepanelen deels onder de opstalverzekering meeverzekerd met uitzondering op het glas!!! Ons werd meegedeeld dat zelfs het glas NIET mee te verzekeren is. Wij hebben de SNS-verzekering meegedeeld dat zonnepanelen louter en alleen uit glas bestaan met een alu-frame er omheen dus zou alleen het alu-frame meeverzekerd zijn.Wij hebben toen de SNS-verzekering gevraagd aan te geven op welke wijze deze zonnepanele dan wel bij hen te verzekeren is en zo niet wij genoodzaakt zijn bij derden advies hierover in te winnen. Wij kregen daarop als antwoord dat zonnepanelen niet onder de glasverzekering van de SNS Woonhuisverzekering vallen, glasverzekering dekt alleen glas voor lichtdoorlating. Wij hebben toen de SNS-verzekering erop gewezen dat juist zonnepanelen adequaat kunnen werken door lichtdoorlating. Eveneens hebben wij deze verzekerings Mij erop gewezen dat zonnepanelen gewoon onder de Woonhuisverzekering vallen door de vaste, bouwkundige opstelling van de zonnepanelen aan het betreffende dakbeschot. Inmiddels zijn de zonnepanelen, als extra vernoeming in de opstalverzekering meegenomen! We betalen daar een geringe premie voor in de grootte van ca. Euro 0,40 p/mnd en dat is inklusief de beide Mastervolt Soladin 600 omvormers.

Het is dus niet vanzelfsprekend dat zonnepanelen meeverzekerd zijn. Aan te raden is dit altijd te checken bij de betreffende verzekering, hier altijd even vragen aan te stellen en vastleggen in de polis van de opstalverzekering als dit niet duidelijk beschreven staat. 

 

 

Reactie van Peter op 18 Juli 2012 op 14.36

Bij FBTO reageerde men als volgt:

Zonnepanelen
Zonnepanelen zijn verzekerd tegen dezelfde voorwaarden als het woonhuis op het risicoadres, dus tegen risico's van brand, storm, bliksem, et cetera. Dit valt onder de woonhuisverzekering.
Schade als gevolg van hagelstenen wordt coulancehalve vergoed onder storm. Het eigen risico voor stormschade is dan van toepassing. Losstaande zonnepanelen in de tuin vallen niet onder de opstalverzekering.

Een aantal oorzaken is niet verzekerd:

  • ·       (glas)breuk van zonnepanelen/collectoren
  • ·       vandalisme

  Lijkt mij voldoende duidelijk.

Reactie van judith op 17 Juli 2012 op 10.49

van Unive ontving ik onderstaande reactie:

De zonnepanelen zijn onder uw dekking standaard meeverzekerd.

Voor de volledigheid zullen wij dit wel op de polis aan tekenen zodat dit voor één ieder duidelijk is.

Recente activiteiten

P Koopman heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"We hebben bijna 3 jaar gelden een nieuw huis laten bouwen, flink geïsoleerd, en met behoorlijk wat energie besparende maatregelen. Bij de aanvraag voor de nutsvoorzieningen aangegeven dat we geen gas aansluiting wilden. De netwerkbeheerder…"
9 uur geleden
ProfielpictogramP Koopman, Snah, msn en 2 zijn lid geworden van Energie Community
9 uur geleden
Ad Bulten heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Wat was de essentie van deze blog ook al weer ? Juist !         "Wat vindt u? Denkt u dat Nederland zonder aardgas kan?" Ik denk van wel. Maar dan moeten we wel op zoek naar alternatieven en…"
11 uur geleden
Rick Klein heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Heer Schöyer, het lijkt me goed als u ook eens eerst wat huiswerk doet door te lezen in plaats van alleen maar reageren vanuit "het eigen gelijk willen halen" en de blijkbaar 1-zijdig getinte achtergrond. Ik hoop voor u dat u de ogen…"
12 uur geleden
b.j.visser heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
" Maggy, Eerst uitgaan van de feiten en dan met de feiten in de hand, eventueel met emotie, besluiten nemen. De kosten voor de burger zijn bij windenergie., zoals je al zegt centen per kWhr. Dat is heel veel geld. Ongeveer €175.=…"
12 uur geleden
H. F. R. Schöyer heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Wie het niet begrijpt kraamt onzin uit: Rick Klein citaat "Het grote internationale project van 93 miljard (als dat tenminste niet hoger ligt inmiddels en om nog maar eens een klein getal te noemen) voor ontwikkeling van kernfusie in…"
15 uur geleden
Maggy heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Best bj visser, Dat bedrag van 1 miljoen zegt op zich niet zoveel. Zoek er eens de getallen bij van de jaaropbrengst in megawatturen van die windmolens. Dan zal blijken dat het gaat om centen per kWh. Een deel van die subsidie wordt weer…"
16 uur geleden
Rick Klein heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Heel goed Maggy, ik had bewust niet gereageerd op mijn schrijven waarin ik, als geïnteresseerde lezer van velerlei artikelen over duurzaamheid, schone en alternatieve energie opwekking dan wel brandstof (zoals de katalysator in de toekomst voor…"
16 uur geleden
b.j.visser heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Het is maar net hoe je het bekijkt. met de fossiele brandstoffen wekken we zo'n 25 keer meer kWhr op dan met wind. De subsidie voor wind zou dus maar 145 miljoen mogen bedragen. Ik vind dat soort vergelijkingen overigens onzin.…"
16 uur geleden
Maggy heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Beste bj visser Beste HFR Schröyer Ik ben het niet met u eens dat mijn reactie emotioneel zou zijn. Uw reactie daarentegen staat vol met emotionele scheldwoorden: knettergek, randdebiel, door de strot duwen, klein groepje fanatici, als je het…"
17 uur geleden
harry langen heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Wel zijn de verliezen dan hoger of je moet de bedrading dikker maken maar dat is dan weer veel duurder"
18 uur geleden
b.j.visser heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Beste F. R. Schöyer, Eerlijk gezegd vind ik uw bijdrage ook nogal emotioneel."
19 uur geleden
H. F. R. Schöyer heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Wat betreft Maggy: wie weet het nu beter dan hoogleraren? Er zijn hoogleraren die sterk voor windenergie, z.g. `duurzame` energie en isoleren zijn. en er zijn hoogleraren die er helemaal niets in zien. Zo`n emotioneel betoog als U houdt leidt…"
19 uur geleden
b.j.visser heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Beste Maggy, Natuurlijk LED-lampen en isoleren. Dat is duurzaam en betaalbaar. Windenergie is duurzaam, maar ook erg duur. Nogmaals de 4 windmolens (3 Mw elk) bij mij in de buurt kosten ons aan SDE subsidie 1 miljoen Euro per jaar. Jaar in jaar uit.…"
19 uur geleden
Maggy heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Onvoorstelbaar hoe hier, en over het hele internet in soortgelijke discussies, steeds weer dezelfde argumenten tegen duurzaam energiegebruik terugkomen. Daar zou niks mis mee zijn, als die argumenten hout sneden. Helaas denkt Jan en Alleman het…"
20 uur geleden
b.j.visser heeft gereageerd op blogbijdrage Heel Nederland zonder aardgas; kan dat? van Vereniging Eigen Huis
"Nogmaals Rotmans heeft gelijk.  In Duitsland heeft men de Energiewende. Men sluit daar de nucleaire energiebron af en vervangt die door windenergie en noodzakelijkerwijs door kolen.  Hetzelfde kunnen we in Nederland doen met…"
20 uur geleden