Sinds een paar dagen werkt het automatisch uitlezen met een Raspberry niet meer, ook krijg ik vreemde waarden op de Sunny Beam. Ik heb inmiddels ontdekt dat de tijd op de inverter niet klopt. Het lijkt erop dat deze stopt wanneer er geen productie is. Ik heb deze via de Sunny explorer al een aantal maal gecorrigeerd maar niets helpt. Installatie is bijna 3 jaar oud.

Weet iemand een oplossing hiervoor? 

SMA%2027-06.JPG

Heb inmiddels via de site van Oskomera een storing doorgegeven, wordt keurig automatisch bevestigd. Ben benieuwd of er opvolging plaatsvindt gezien het faillissement.

@VEH wat kunnen jullie zeggen over hoe te handelen bij storingen?

Weergaven: 234

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van N.M. Kuipers op 30 Juni 2015 op 15.56

@Beheerder.

Ik heb reeds contact gehad met de klachtenservice. Ik ben echter ontevreden dat het oplossen van storingen moet wachten op de onderhandeling met een partij. Dit kan wel maanden duren, zolang zit ik met een storing die niet opgelost wordt. Ik vind dat storingen binnen een redelijke termijn opgelost moeten worden en wil hier niet maanden op wachten. Voor dit type storing vind ik twee weken redelijk.

Reactie van Community Beheerder op 30 Juni 2015 op 15.25

Beste Kuipers, 

Vereniging Eigen Huis is op zoek naar een partij om alle garanties op pakketten over te nemen. Zodra wij hiervoor een partij gevonden hebben communiceren wij dat direct aan alle leden die deelgenomen hebben aan 123zonne-energie. Voor nu is het voor jou het beste om contact op te nemen met onze klachtenservice (tel.nr: 033-4501761) zodat we een dossier kunnen aanmaken. Op deze manier zijn we op de hoogte van jouw storing en nemen we direct contact met je op zodra we meer weten over welke partij de garanties overneemt. 

Met vriendelijke groet, 
Community Beheerder

Reactie van Pjotter hmeer op 30 Juni 2015 op 14.57
De vereniging geeft onderstaande informatie op hun website dus een oplossing gaat er zeker komen. Ik ben het met je eens een reaktie cq oplossing betreffende Oskomera moet er komen.
Voor velen was dit juist de reden om met VEH in zee te gaan vanwege 10jr ontzorging.

++++
Start zorgeloos met zonne-energie

Met 123 zonne-energie staat u er niet alleen voor. Vereniging Eigen Huis bundelt haar kennis en inkoopkracht om voor u een concurrerend tarief te realiseren. We kiezen de beste leverancier, op basis van strenge kwaliteitseisen, en zorgen ervoor dat u snel en makkelijk zelf zonne-energie kunt opwekken.
123 zonne-energie is een totaaloplossing; zonnepanelen, een omvormer en een monitoring systeem inclusief het meest voorkomende meerwerk. Bovendien ondersteunt Vereniging Eigen Huis u ook na installatie. Met 10 jaar productgaranties, een juridisch vangnet en handige tools voor bijvoorbeeld het terugvragen van btw.
Zelf energie opwekken was nog nooit zo eenvoudig!

https://www.eigenhuis.nl/webwinkel/energie/123zonne-energie/
Reactie van N.M. Kuipers op 30 Juni 2015 op 14.31
Reactie van N.M. Kuipers op 30 Juni 2015 op 14.30

Vandaag ook contact gehad met VEH. Zij geven aan dat ze in onderhandeling zijn met partijen voor uitvoering van de garantie. Helaas lossen ze tot die tijd mijn storing niet op. Ik vind dat heel teleurstellend en heb dat ook aangegeven: waarom dit niet parallel oppakken: lopende storingen gewoon oplossen en parallel de onderhandelingen voeren.

De ontzorggarantie van VEH hapert m.i.

Reactie van N.M. Kuipers op 30 Juni 2015 op 14.27

Gisteravond na zonsondergang deze actie uitgevoerd en hierna de juiste tijd ingesteld. Biedt helaas geen oplossing.

Reactie van Pjotter hmeer op 29 Juni 2015 op 14.11
Wat je nog eens kunt testen is na zonsondergang de inverter helemaal van stroom halen
+/- 10 minuten.

Hier een link
http://www.solargain.com.au/manual-shut-down-procedure

Recente activiteiten

Paul heeft gereageerd op blogbijdrage Zon-uren en opbrengsten voorjaar 2017 Wat gaat het worden? van Pjotter hmeer
"Ha. Nu al meer opgewekt dan heel juni 2016. Dit wordt een topjaar :-)"
gisteren
H Slotman is nu lid van Energie Community
Dinsdag
Vereniging Eigen Huis posted a blog post

800 zonnepanelen op nieuwe attractie Efteling

De nieuwe attractie in de Efteling Symbolica: Paleis der fantasie heeft 800 zonnepanelen gekregen in de paleistuin. De attractie werd gebouwd ter ere van het 65-jaige jubileum van de Efteling en opent deze zomer.Lees hier het hele artikel.See More
Dinsdag
Paul heeft gereageerd op blogbijdrage Enquete zonnepanelen van Mas
"Johan, de eerste 5 vragen hebben niets met zonnepanelen te maken :-) Maar je kan ze gewoon skippen, dat is dan wel weer aardig. "
Maandag

© 2017   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden