Check site van Omroeproep Brabant(zuidoost); deze meld een faillisement van Gevelbouwer Oskomera.

Aan VEH: heeft dit gevolgen voor mijn garantie etc, n.a.v. Eerdere deelname aan 123 energie zonnepanelen??

Bij benieuwd naar uw reactie.

Bvd,

Mvgr RobV

Weergaven: 2689

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Pim op 3 Juli 2015 op 15.56

Is er al nieuws over afhandeling faillissement. Ik had een paar weken geleden gevraagd wat de kosten waren voor uitbreiding. Daar kreeg ik geen antwoord op. Ik snap nu waarom.

Bij wie kan ik een vraag voor uitbreiding nu neerleggen? Ik voorzie garantieproblemen.

Reactie van Community Beheerder op 16 Juni 2015 op 11.47

Beste allemaal, 

Op het moment dat ik het bericht over het faillissement van Oskomera hier op het forum wilde plaatsen zag ik dat jullie het bericht zelf al hadden gevonden. We zijn op dit moment nog aan het onderzoeken hoe we de garantstellingen, klachtenafhandeling en operationele zaken kunnen oplossen. Ik zal jullie op de hoogte houden als we hier meer over meten. Mocht je vragen hebben kun je mij altijd een persoonlijk bericht sturen. 

Met vriendelijke groet, 
Community Beheerder

Reactie van Snowmiss op 14 Juni 2015 op 11.35

Goed nieuws om te lezen dat VEH er mee bezig is, jammer dat ze dit niet zelf hier in een forumpost gooien.

Reactie van Sander Plug op 12 Juni 2015 op 13.37

Faillissement Oskomera Group B.V.

Oskomera Group B.V. heeft faillissement aangevraagd.  De verwachting is dat de operationele B.V. Oskomera Solar Power Solutions ook in het faillissement betrokken wordt.

Voor de deelnemers aan onze Collectieve Inkoop Zonne-energie 2011 t/m 2013, waarbij Oskomera Solar Power Solutions (of voorheen Home Solar) de installatie heeft uitgevoerd, onderzoeken wij  hoe de garantstellingen, klachtenafhandeling en operationele zaken kunnen worden opgelost. Uiteraard zorgen we dat onze leden zo min mogelijk last hebben van deze -voor alle partijen- vervelende situatie. Als hierover meer duidelijkheid is zullen we de deelnemers informeren.

Reactie van Jeroen op 10 Juni 2015 op 21.50

Op Eindhovens Dagblad wordt duidelijk gezegd dat het om de hele Oskomera groep gaat:

DEURNE – Directie en aandeelhouder van Oskomera hebben het faillissement aangevraagd van het bedrijf waardoor 190 vaste werknemers en enkele tientallen tijdelijke krachten hun werk verliezen.

Het personeel is woensdag hierover ingelicht. Het faillissement geldt voor de hele groep van Oskomera onderdelen. In de Deurnese vestiging werken 160 van de vaste werknemers, de overige in twee vestigingen in Groot-Brittannië.

Volgens een woordvoerder is het besluit genomen omdat een schuldenlast is ontstaan die uitzichtloos is. Als oorzaak hiervoor wordt de crisis in de bouw, tegenvallende resultaten bij projecten en niet tijdige betaling door opdrachtgevers genoemd.

De rechtbank in Den Bosch heeft woensdagmiddag definitief tot het faillissement besloten en advocaat Reinoud van Oeijen van Holla Advocaten in Eindhoven tot curator benoemd.

Oskomera is producent van een groot aantal meestal aan de bouw gerelateerde constructies, zoals zonnepanelen en gevelpuien. Het bedrijf is sinds ruim een jaar in handen van Diegel Invest in Capelle aan den IJssel.

Bron: http://www.ed.nl/economie/oskomera-vraagt-eigen-faillissement-aan-1...

Reactie van Sander Plug op 10 Juni 2015 op 21.36

De eerste vraag die duidelijk moet worden welk bedrijf nu failliet is gedaan en wat voor impact dit heeft op de andere bedrijven. Een simpele zoekopdracht via de KvK website levert een aantal pagina's Oskomera bedrijfjes op:

http://www.kvk.nl/orderstraat/bedrijf-kiezen/?q=oskomea#!shop?&q=oskomera&start=0&prefproduct=&prefpayment=

Reactie van Pjotter hmeer op 10 Juni 2015 op 21.23
Hier de tekst

Gevelbouwer Oskomera vraagt faillissement aan

DEURNE (Novum) – Gevelbouwer Oskomera uit Deurne heeft faillissement aangevraagd. Hierdoor staan de banen van de 190 medewerkers op de tocht. Oskomera, dat ook twee vestigingen in Groot-Brittannië telt, is een grote werkgever in de Brabantse gemeente.

Het bedrijf kan het hoofd niet meer boven water houden als gevolg van de economische malaise in de bouw, bevestigde de onderneming na berichtgeving van Omroep Brabant. Bij meerdere projecten van Oskomera vielen de resultaten tegen. Ook gebeurde het dat opdrachtgevers betalingen niet of te laat overmaakten.

De aanvraag tot faillissement is ingediend bij de rechtbank in Den Bosch. Het personeel is woensdag geïnformeerd.
Reactie van Pjotter hmeer op 10 Juni 2015 op 21.14
De vereniging heeft voor elke ronde een reservering ingebouwd indien zich problemen voor doen. Dus de garantie van 10 jaar blijft gegarandeerd. Maar een reaktie van VEH is zeker noodzakelijk en een antwoord indien de installatie de 10 jaar heeft bereikt zou het systeem nog eenmalig wordt gecontroleerd en worden schoongemaakt Daar moet ook een oplossing voor komen indien Oskomera werkelijk falliet is gegaan. De installaties zijn door onder aannemers geinstalleerd daar kan de oplossing liggen.
Reactie van Sander Plug op 10 Juni 2015 op 20.38

Dat is niet zo mooi. Ik zou daar als ronde 3 deelnemer ook graag duidelijkeheid over hebben. Tijdens de informatie avond heeft Vereniging Eigenhuis gesproken over "voorzieningen"/garanties als de leverancier zou omvallen. Een reactie doo VEH is wel op zijn plaats.

Beetje een dejavu zoals beschreven hier (panelen producent): http://energiecommunity.eigenhuis.nl/profiles/blogs/suntech

Reactie van Pascal op 10 Juni 2015 op 20.18

Ja heb het ook gelezen op meerdere sites.

Ben ook wel benieuwd hoe het verder loopt, het is nog niet officieel failliet, en er kan natuurlijk ook nog iemand komen die de boel overneemt inclusief alle garanties.

Recente activiteiten

Paul heeft gereageerd op blogbijdrage Zon-uren en opbrengsten voorjaar 2017 Wat gaat het worden? van Pjotter hmeer
"Ha. Nu al meer opgewekt dan heel juni 2016. Dit wordt een topjaar :-)"
gisteren
H Slotman is nu lid van Energie Community
Dinsdag
Vereniging Eigen Huis posted a blog post

800 zonnepanelen op nieuwe attractie Efteling

De nieuwe attractie in de Efteling Symbolica: Paleis der fantasie heeft 800 zonnepanelen gekregen in de paleistuin. De attractie werd gebouwd ter ere van het 65-jaige jubileum van de Efteling en opent deze zomer.Lees hier het hele artikel.See More
Dinsdag
Paul heeft gereageerd op blogbijdrage Enquete zonnepanelen van Mas
"Johan, de eerste 5 vragen hebben niets met zonnepanelen te maken :-) Maar je kan ze gewoon skippen, dat is dan wel weer aardig. "
Maandag

© 2017   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden