Installatie van de zonnepanelen wordt beloofd 4 weken na ondertekening van het contract.Op 26/11 contract getekend en direct de helft van het totale bedrag overgemaakt. Dan volgt bericht over de montagedatum: 6 januari.Anderhalve week later de mededeling dat de (zwarte) panelen op 6 januari niet geleverd kunnen worden en dat als nieuwe installatiedatum 19 januari wordt aangehouden.Ik vind dit een teleurstellende en ook ergernis wekkende gang van zaken.Als klant moet je van alles, onder andere de helft van de totale aanschafprijs vooruit betalen, maar kennelijk is de installateur nergens aan gebonden. Een melding aan VEH leidt slechts tot de reactie dat mijn bericht zal worden doorgegeven aan de partners.

Als een van de twee installatiepartners zoveel moeite heeft om zich aan de afspraak te houden, zorg dan dat er een installateur bij komt en dan bij voorkeur hier in Groningen.Veel woningbezitters in het aardbevingsgebied benutten de uitkering volgens de  "Interim Regeling Waardevermeerdering " om zonnepanelen aan te schaffen. Als ik in zee was gegaan met iemand uit deze regio hadden de panelen er al voor de kerst gelegen! 

Weergaven: 178

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Community Beheerder op 15 Januari 2015 op 9.33

Hallo Peter, 
Begrijpelijk dat je teleurgesteld bent in de gang van zaken rondom de installatie van zonnepanelen. Vereniging Eigen Huis wil graag kijken of ze nog iets voor je kunnen betekenen. Zou je je postcode+huisnr en/of je lidnummer en telefoonnummer in een persoonlijk bericht naar mij kunnen sturen. Dan zorg ik dat er zo snel mogelijk contact met je wordt opgenomen.

Groet, 
Community Beheerder

Reactie van Mike op 12 Januari 2015 op 9.28

Met de actuele weersomstandigheiden had je kans gehad dat, ondanks een ingeplande en bevestigde installatieafspraak, deze alsnog was geannuleerd, puur omdat het te gevaarlijk is om met windkracht 7 op een ladder of dak te staan en daar panelen van een klein zeiloppervalk vast te houden.

Dus tien keer diep ademhalen en met voorpret wachten op de uiteindelijke datum. Met een levensduur van pakweg 20 jaar van zo'n installatie zul je over een poos nauwelijks meer aan deze (begrijpelijk wel wat frustrerende) ervaring terugdenken.

Reactie van wim op 11 Januari 2015 op 17.30

was bij mij in de zomer, zelfde verhaal. Eerst veel meer dan 4 weken, daarna werd de afspraak ook nog eens afgezegd omdat er geen panelen waren. Ging nog eens meer dan een maand langer duren Door bemiddeling van VEH toch goed opgelost en schadevergoeding gehad.

Reactie van Pjotter hmeer op 11 Januari 2015 op 15.49

Mee eens dus contact opnemen met VEH is de beste stap kijken wat ze kunnen doen maar 14 dagen uitloop is te verwachten. Tip ik zou hier op dit moment niet te veel drukte om maken zorg eerst dat de panelen goed en degelijk op je dak liggen irritatie vooraf bij de uitvoerder zorgt ervoor dat ze denken hmm weer z'n klant. Ga voor kwaliteit en een soepele uitvoering.

Reactie van Peter de Bruijne op 11 Januari 2015 op 13.09

Om die paar  gemiste kWh lig ik niet wakker.Ik stoor me aan de de nonchalance waarmee men zich niet aan de afspraken houdt na ondertekening van het contract.Onder: "Wat is zonne-energie>>meest gestelde vragen>>wanneer worden mijn zonnepanelen geinstalleerd  "wordt aangegeven: " Binnen 4 weken na goedkeuring van de maatofferte". Dit is dus misleidende voorlichting van VEH.

Reactie van Jeroen op 11 Januari 2015 op 8.37

Staat er in je overeenkomst en/of voorwaarden hard dat het binnen 4 weken opgeleverd wordt? Dan kun je er uiteraard wat mee doen, maar vermoedelijk wordt ergens wel een slag om de arm gehouden, ze zijn ook niet gek daar.

Reactie van Pjotter hmeer op 10 Januari 2015 op 20.29
Hoe vervelend de gang van zaken ook lopen U kunt blij zijn dat dit in de winter gebeurd en niet in mei, juni, juli ik weet niet hoe groot uw systeem is maar een schatting bij uitloop van 14 dagen is een gemis van 30kW voor JAN daar valt dus wel mee te leven.
Wel veel sukses met installatie en hopen op een mooie zomer ;-/

Recente activiteiten

Vereniging Eigen Huis posted a blog post

Recordopbrengst zonnepanelen door zomers weer

Door het goede weer van afgelopen weken produceren Nederlandse zonnepanelen meer energie dan ruim drie energiecentrales, aldus Eneco. Dit komt neer op zo’n 2.400 tot 2.500 megawattuur wat er dagelijks wordt opgewekt door zonnepanelen.Het hele artikel lees je…See More
15 uur geleden
Pjotter hmeer posted a blog post

Zon-uren en opbrengsten. eerst jammeren en dan dit..... Juni & zomer 2017.

Na een artikel over het voorjaar te hebben geschreven ofwel komkommeren kan ik het nu niet laten om over de maand juni iets te vertellen. Tja wat moet je vertellen over de maand juni "Gewoon een te gekke maand met allemaal records"Of er was weer eens een warmte record, of de meeste aantal zonne-uren deze maand etc etc. De kranten staan er weer vol mee hoe goed de panelen het wel niet doen. De dagen zijn het langst dus de maand juni moet één van de maanden worden waar iedereen de beste of één na…See More
Maandag
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-27 / 2017] van Pjotter hmeer
"Harry & Cornelis,  Upload done groet."
Zaterdag
Paul heeft gereageerd op blogbijdrage Zon-uren en opbrengsten voorjaar 2017 Wat gaat het worden? van Pjotter hmeer
"Ha. Nu al meer opgewekt dan heel juni 2016. Dit wordt een topjaar :-)"
21 Jun

© 2017   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden