Het panelen praatje, DE ZOMER - 2016 "SEPTEMBER" OPMERKELIJK

GEMIDDELDE TEMPERATUUR VAN SEPTEMBER WAS WARMER DAN JUNI,JULI EN AUGUSTUS

JUN: 20,9GR JUL: 22,5GR AUG: 22,4 & SEPT: 22,8GR

Niet te nostalgisch worden maar een praatje zo tussendoor over de maand september is nu zeker op z'n plaats want niets is zo veranderlijk als het weer. In al die jaren dat ik op de community informatie geef over hoe de maand, seizoen of jaar opbrengsten waren. 

Hieronder dus vast het staatje t/m de maand september '16

Dat september een uitzonderlijke maand gaat worden is nu al te zien;

- Bij "Opgewekt" 2016 is nu na 14 dagen 185 kW stroom opgewekt als het even mee zit gaan we het top jaar 2012 voorbij wat alweer 4 jaar terug is.

- Het "Aantal Uren Zon" staat nu al op 110 Uur wat al uitzonderlijk is te noemen. Hier was 2014 zeer goed. Als ik een prognose mag doen kan het wel eens zo zijn dat we boven de 200 uur gaan uitkomen.

- Over de temperatuur hoef ik niets te vermelden gewoon lekker warm tot heet. De nacht 13e op 14e september was gewoon tropisch met een record. Dus de waardes over heel september gaan we zeker eind september nog eens bekijken.

Tja hoe gaat de tweede helft september er uit zien? En hoe ziet het jaar 2016 er straks uit (prognose). Trouwens 2014 was ook geen slechte maand hier waren de temperaturen van 16e t/m 20e ook zeer hoog. maar 2016 slaat echt alles.

Als ik de waardes van vorig jaar bekijk waren er na de 15e september lage opbrengsten dus kunnen we de achterstand t.o.v. vorig jaar makkelijk gaan inhalen. In de 1e maanden liepen de systemen in 2016 z'n 7% achter op vorig jaar. Mijn systeem loopt nu nog maar 1,7% achter (tot vandaag) op vorig jaar wat betekend dat de maand augustus en september veel goed gemaakt hebben op de jaartotalen. 

Ik hoop dat de staatjes jullie wat informatie geeft dat de verschillen landelijk een iets ander beeld kunnen geven is denk ik wel duidelijk maar in grote lijnen moeten de vergelijkingen wel kloppen.

BELANGRIJK OM DIT NOG MAAR EENS TE NOEMEN DAT WE HIERUIT KUNNEN OPMAKEN HOE BELANGRIJK SALDEREN IS. HOOP DAT DE VERENIGING ACHTER ONS BLIJFT STAAN OM DIT TE HANDHAVEN.

Weergaven: 509

Opmerking

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Reactie van Gert-Jan Faber op 21 Augustus 2016 op 16.32

Helemaal mee eens Pjotter ! Het opheffen van salderen zal de doodsteek zijn voor zonne-energie in NL bij particulieren. Indien we straks voor verbruik het volle pond moeten betalen en voor eigen opwek slechts kostprijs terug krijgen gaat de terugverdien tijd over de 40 jaar heen... wie wil dat dan nog ?

Recente activiteiten

Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage 20 miljard voor windmolens op zee. Op land steken wij de houtkachels aan om alle voordelen te niet te doen. van Jos Merks
""Voorzien van rookoverlast"? Weinig kans, Het is net zoals vroeger met de mensen die rookten: zij hadden geen idee wat ze hun niet-rokende medemens aandeden want zij merkten er zelf niets van. Bovendien, in het geval van (moderne,…"
9 uur geleden
Jan Workum heeft gereageerd op blogbijdrage 20 miljard voor windmolens op zee. Op land steken wij de houtkachels aan om alle voordelen te niet te doen. van Jos Merks
"@Jaap van der Veen: Uw klachten moéten serieus genomen worden. Schone lucht is een eerste levensbehoefte, een houtgestookte hottub is dat niet. Bovendien was het verstandig geweest als de buren, indien zij rookoverlast hadden voorzien, dit…"
Donderdag
Profielpictogramwaeghe frans en Jaap van der Veen zijn lid geworden van Energie Community
Donderdag
Jaap van der Veen heeft gereageerd op blogbijdrage 20 miljard voor windmolens op zee. Op land steken wij de houtkachels aan om alle voordelen te niet te doen. van Jos Merks
"Ik ben lid geworden via, via omdat ik ernstige overlast ondervind van het gestook van een hottub (houtgestookt) van de buren. Het dreigt nu uit te lopen op een ordinaire burenruzie. Ik heb meerdere malen verzocht iets aan de overlast (stank en…"
Donderdag

© 2017   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden