Sander Plug
 • Man
Delen

De vrienden van Sander Plug

 • Arie Timmer
 • László Gönczöl
 • Job Seesink
 • Frits Niessen
 • Johan Vromans
 • Rolph
 • Maurice Brouns
 • Donald
 • Dennis Boonstra
 • Joost Ot
 • Aad
 • Herman Groenewegen
 • John de Hollander
 • Menno Norden
 • Nico

Ontvangen cadeaus

Cadeau

Sander Plug heeft nog geen cadeaus ontvangen

Een cadeau geven

 

De pagina van Sander Plug

Recente activiteiten

Sander Plug heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-29 / 2017] van Pjotter hmeer
"Een update voor mijn 4e jaar 4e 365 dagen: 3986 kWh -> https://pvoutput.org/aggregate.jsp?id=21713"
25 Jul
gluipy73@gmail.com heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Dag Allen, Na lang zoeken en experimenteren heb ik ook eindelijk vandaag het systeem draaiend gekregen. Met zo goed als geen Linux ervaring veel geleerd. Om anderen ook een zetje in de goede richting te geven hieronder mijn tegen gekomen problemen…"
19 Mei
Hans F heeft een reactie achtergelaten voor Sander Plug
"hallo Sander. Maak al langere tijd gebruik van een aangepaste versie van jouw oplossing. Doe daarbij geen directe upload naar PVoutput maar gebruik de verzamelde Growatt data in Domoticz. Bijna alles werkt aardig stabiel en naar behoren. Naast…"
4 Mei
Jasper Bollen heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"@ Sander, wat extra info. De nieuwere ShineWifi modules moeten ook anders ingesteld worden (zie http://solarclarity.nl/wp-content/uploads/2015/04/WiFi-E-setup_iPhone.pdf?x61340)"
4 Mei
Jasper Bollen heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Hi Sander, DeviceType: ShineWifiFirmware version: 1.0.6.9Zou dus moeten werken. Echter als ik de settings probeer te benaderen (<module IP/sta_config.html) krijg ik een connection refused. Mis is iets?"
4 Mei
Sander Plug heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"@Jasper, welke versie van de Growatt Shine wifi module heb jij? Zoals hierboven in de note aangegeven werkt dit met version 4, 3, 2 en 1 (welke ik heb). Linux distro is niet zo belangrijk als de prereqs maar geinstalleerd kunnen worden. Standaard…"
4 Mei
Jasper Bollen heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Hi Sander, Weet jij of dit ook werkt met de iets nieuwere Growatt Shine wifi module? Is er trouwens een bepaalde linux distro die je hiervoro gebruikt of maakt dat niets uit?"
4 Mei
Sander Plug heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"James, bedankt. Die average is een limitatie van Growatt inverters. De temperatuur is leeg, omdat dit niet door het script gevuld wordt, maar door pvoutput. Normaal gesproken is dat de buiten temperatuur. Kijk hier bij "weather"hoe je dit…"
30 Apr
James heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Bedankt voor dit handige script en tutorial :) Waarom staat bij "average" bij mij alleen 0, 1200 of 2400. Ook is temperatuur en voltage leeg. Klopt dit of heb ik iets verkeerd ingesteld?"
28 Apr
Sander Plug heeft gereageerd op blogbijdrage growatt wifi module inloggen op nieuwe router van Frederik
"Hoeveel characters is het wifi password van je router. De wifistick heeft een maximum van 32 uit mijn hoofd."
24 Mrt
Johannes Huizenga heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Erg leuk en informatief, en ben zeker ook geïnteresseerd in het versturen naar data naar zowel growatt als pvoutput. Ik heb een Synology NAS (DS214+) en zag in een eerdere reactie op deze blog dat iemand hier één en ander voor…"
21 Jan
Emiel Hubaux heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Bedankt voor het snelle antwoord Kees."
18 Jan
Kees Rozenberg heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Dat klopt Emiel, dat wordt door deze regel gedaan, alles met destination poort 5279 wordt doorgezet naar de Growatt server ... sudo iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp --dport 5279 -j DNAT --to-destination 42.121.252.160:5279 Kees"
18 Jan
Emiel Hubaux heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput van Sander Plug
"Ik denk dat alles bij mij naar behoren werkt.Voor de zekerheid had ik nog 1 vraag: Klopt het dat enkel verkeer op poort 5279 van de Pi (in mijn geval een debian server) doorgestuurd wordt naar de growatt server? Dus al het ander verkeer verloopt…"
18 Jan
Sander Plug heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-47 / 2016] van Pjotter hmeer
"Hier een iets betere opbrengst dan de voorgaande jaren. De opbrengst over 2016 was 3932,2 kW. (Verschil begin- en eindstand inverter)."
1 Jan
Sander Plug en Rene zijn nu bevriend
19 Okt 2016

De foto's van Sander Plug

Bezig met laden...
 • Foto's toevoegen
 • Alles weergeven

De blog van Sander Plug

Tel de zon begint weer

Ter informatie en voor eenieder die dit leuk vindt (ik heb geen enkele binding met "Tel de Zon"). Ook dit jaar is er weer een "Tel de Zon" initiatief. Hierbij kun je in een vaste periode de opbrengst van je panelen laten vergelijken om te zien of deze juist presteren. Nu zullen de meeste mensen op dit forum zelf monitoring hebben. Al vond ik het zelf wel leuk om een rapport te krijgen met mijn opbrengst.

Meer informatie kun je hier vinden:…

Doorgaan

Geplaatst op 23 Mei 2016 om 17.46 — 8 commentaren

Tel De Zon Week van maandagochtend 1 tot zondagavond 7 juni

Ook dit jaar is er weer een Tel De Zon week. Vorig jaar heb ik meegedaan en kreeg een interessant rapport. Deze week is het ook weer Tel De Zon week. Je kunt je hier inschrijven als je nog interesse hebt:

http://monitor.teldezon.info/index.php

Er worden wat technische gegevens van je zonneinstallatie gevraagd en je kunt er je opwekking doorgeven in deze week. Dit wordt dan vergeleken met de andere deelnemers in je regio en…

Doorgaan

Geplaatst op 4 Juni 2015 om 20.30 — 2 commentaren

Growatt Wifi Module (via Raspberry Pi) automatische upload naar PVoutput

Het is me uiteindelijk gelukt om de data van mijn Growatt 3600MTL omvormer automatisch te uploaden naar PVOutput. Hiervoor gebruik ik een Growatt Wifi Module en een Raspberry Pi. Zie hier:

http://pvoutput.org/intraday.jsp?sid=19577

De volledige procedure hoe dit op te zetten op de Raspberry Pi staat hieronder stap voor stap uitgelegd:…

Doorgaan

Geplaatst op 9 Juni 2014 om 22.30 — 585 commentaren

Prikbord (4 commentaren)

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Op 4 Mei 2017 om 21.40 zei Hans F...

hallo Sander. Maak al langere tijd gebruik van een aangepaste versie van jouw oplossing. Doe daarbij geen directe upload naar PVoutput maar gebruik de verzamelde Growatt data in Domoticz. Bijna alles werkt aardig stabiel en naar behoren.

Naast het Growatt systeem beschik ik over een SolarEdge PV systeem. Daarvoor heb ik sinds enige maanden ook een logger draaien op een RasPi 3. Heb deze RasPi voorzien van een extra Trendnet USB/UTP interface omdat ik het niet zo heb met de WiFi performance van de RasPi. Op dit systeem draait bridge-utils als bridging software. Nadeel is dat je wat meer hardware nodig hebt maar er zijn geen wijzigingen in setting van de inverter nodig en de implementatie op de RasPi is eenvoudig (geen specifieke poorten en geen NAT).

Voor mij is het meest zwakke punt van jouw Growatt oplossing de bridging naar de Growatt server. Kreeg er geen melding van maar dit is al een aantal keren fout gegaan. Niet echt erg in mijn geval want heb alle Growatt data in Domoticz.

Ben nu bezig om de SolarEdge RasPi bridging oplossing in mijn Growatt situatie te implementeren. Heb je hier al ervaring mee?

P.S. Het SolarEdge verhaal is te vinden op Tweakers       

  

Op 26 Juli 2014 om 14.55 zei Menno Norden...
Het aanmelden en uploaden op PVoutput.org werkt nu ook. Ik kreeg eerst foutmelding 400 (in log). Je moet bewust de API ENABLE aanklikken nadat je API hebt gegenereerd. Hier kun je misschien ook nog iets meer over schrijven in de handleiding. Hij lijkt nu prima te draaien.
Op 26 Juli 2014 om 12.28 zei Menno Norden...
Sander super bedankt voor het uitzoeken, programma's en instructies. Ik heb het nu aan de praat voor de Growatt 3000. Ik had ook wat moeite om de capture data te viewen. Dit komt omdat je de SERIENUMMER van de OMVORMER moet invullen tussen "..."!

Dus niet die van de WIFI module !!!, zoals ik ook eerst fout deed. Dan krijg je inderdaad een leeg serienummer bij WIFI module.

De offset van 6 klopt ook voor mijn omvormer + WIFI module 2.0.0.0

Section 1.4

Hier staat dat je Wireshark moet installeren (Dat is voor Windows). Ik
heb hier tcpdump geinstalleerd, zoals ook in het capture script wordt gebruikt.

sudo apt-get tcpdump

Verder werkt alles volgens beschrijving. Ik moet PVoutput stukje nog doen. Ik moet denk ik nog hiervoor aanmelden. Dat staat er volgens mij ook nog niet in de documentatie.
Op 20 Juni 2013 om 11.10 zei Robert...

heb je een rechtstreeks mailadres? gaat denk ik makkelijker? Gr, Robert

 
 
 

Recente activiteiten

Jaap van der Veen is nu lid van Energie Community
2 minuten geleden
Jan Workum heeft gereageerd op blogbijdrage Test met zonnepanelen op wegdek van Vereniging Eigen Huis
"@AD: In de VS is een dergelijk project op grotere schaal (Solar roadways) Wie niet waagt wie niet wint. Probleemdenkers (als u) hebben de wereld nog nooit een stap verder gebracht. Het eerste vliegtuig in 1903 vloog slechts 12 seconden en…"
14 uur geleden
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-29 / 2017] van Pjotter hmeer
"Momenteel in zweden gaan we toevoegen"
gisteren
Alex heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
gisteren

© 2017   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden