N.M. Kuipers
  • Man
  • Leeuwarden
  • Nederland
Delen

De vrienden van N.M. Kuipers

  • Snowmiss

Ontvangen cadeaus

Cadeau

N.M. Kuipers heeft nog geen cadeaus ontvangen

Een cadeau geven

 

De pagina van N.M. Kuipers

De blog van N.M. Kuipers

Raspberry PI geeft geen gegevens meer door aan pvoutput

Bijna drie jaar lang gebruik ik een raspberry pi om de gegevens van mijn sma inverter te uploaden naar pvoutput. Sinds ik een gewijzigd abonnement en derhalve een nieuw modem/router heb wordt er niets meer doorgegeven aan pvoutput.

Het script zelf loopt keurig, ik zie iedere 5 minuten bijgewerkte date op de raspberry, alleen het doorgeven aan pvoutput gebeurt niet.

Zie ik iets over het hoofd, hoe krijg ik het weer werkend? Ik denk zelf dat dns resolving niet werkt.

Geplaatst op 12 Juli 2015 om 13.52 — 1 commentaar

Tijd gestopt SMA SB2000HF

Sinds een paar dagen werkt het automatisch uitlezen met een Raspberry niet meer, ook krijg ik vreemde waarden op de Sunny Beam. Ik heb inmiddels ontdekt dat de tijd op de inverter niet klopt. Het lijkt erop dat deze stopt wanneer er geen productie is. Ik heb deze via de Sunny explorer al een aantal maal gecorrigeerd maar niets helpt. Installatie is bijna 3 jaar oud.

Weet iemand een oplossing hiervoor? …

Doorgaan

Geplaatst op 28 Juni 2015 om 15.00 — 17 commentaren

Opbrengstresultaten op blog kunnen delen

Op deze blog staan verschillende bijdragen over opbrengsten delen. Het zou fijn zijn wanneer deelnemers zelf hun opbrengst maandelijks op een gestructureerde manier kunnen delen op de community. Oproep aan VEH deze mogelijkheid op de site toe te voegen.

Geplaatst op 13 September 2012 om 9.00 — 1 commentaar

Leeuwarden: ook bij mij liggen ze er op

Woensdag 4 juli zijn bij mij de zonnepanelen geplaatst door Van Dorp.

De klus was niet eenvoudig: mijn dak is vrij steil: 50 graden, daarnaast…

Doorgaan

Geplaatst op 6 Juli 2012 om 10.00 — 7 commentaren

Recente activiteiten

N.M. Kuipers heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - 1e,2e Ronde. [week-28 / 2016] van Pjotter hmeer
"Beste Pjotter, mijn opbrengst van het vierde jaar sinds installatie is 2.333 kWh. Installatienaam Blitsaerd. Nanne Kuipers"
16 Jul 2016
N.M. Kuipers heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - 1e,2e Ronde. [week-01 / 2016] van Pjotter hmeer
"Beste Pjotter, de opbrengst van 2015 van mijn  systeem Blitsaerd is 2.360 ietwat minder als topjaar 2014 toen het 2374 was. een zonnig jaar toegewenst. mvg Nanne Kuipers"
2 Jan 2016
Mike heeft gereageerd op blogbijdrage Raspberry PI geeft geen gegevens meer door aan pvoutput van N.M. Kuipers
"Ik neem aan dat de verbinding van de RPI naar de nieuwe modem gewoon via een LAN kabel gaat en je niet via WIFI werkt. Wanneer je bij de oorpsronkelijke installatie een vast IP adres hebt ingesteld, zou dat bij het plaatsen van een ander modem…"
13 Jul 2015
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Tijd gestopt SMA SB2000HF van N.M. Kuipers
"FYI SMA geeft 5jr product garantie. http://www.solarwindbioshop.com/EnerShop-OMVORMERS.htm"
12 Jul 2015
N.M. Kuipers posted a blog post

Raspberry PI geeft geen gegevens meer door aan pvoutput

Bijna drie jaar lang gebruik ik een raspberry pi om de gegevens van mijn sma inverter te uploaden naar pvoutput. Sinds ik een gewijzigd abonnement en derhalve een nieuw modem/router heb wordt er niets meer doorgegeven aan pvoutput.Het script zelf loopt keurig, ik zie iedere 5 minuten bijgewerkte date op de raspberry, alleen het doorgeven aan pvoutput gebeurt niet.Zie ik iets over het hoofd, hoe krijg ik het weer werkend? Ik denk zelf dat dns resolving niet werkt.See More
12 Jul 2015
N.M. Kuipers heeft gereageerd op blogbijdrage Geen titel van Lotte van Vink
"Ik stap jaarlijks over met Gaslicht.com . Ik vul dan voor verbruik 1 kWh in, werkt prima. Ga niet met iedere energieleverancier in zee. Ik mijd de bedrijven die agressief reclame maken, ook in de praktijk zijn deze vaak ook agressief tov hun klanten."
9 Jul 2015
N.M. Kuipers heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - 1e,2e Ronde. [week-26 / 2015] van Pjotter hmeer
"Pjotter, vandaag mijn derde produktiejaar afgesloten met een eindstand van 7065 totaal opgewekt sinds plaatsing. Dit betekent dat ik in het derde jaar 2368 kWh opgewekt heb. Qua opbrengst vallend tussen die van het eerste en tweede jaar."
4 Jul 2015
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Tijd gestopt SMA SB2000HF van N.M. Kuipers
"Jeroen, ik ben geen jurist maar daar Oskomera een maand geleden failliet is gegaan bestaat er altijd iets van een overbruggingsperiode. Het is jammer dat wanneer er precies in die periode een probleem ontstaat. Zijn we 6 maanden verder dan zou ik…"
2 Jul 2015
Jeroen heeft gereageerd op blogbijdrage Tijd gestopt SMA SB2000HF van N.M. Kuipers
"Nou, dat laatste ben ik niet helemaal met je eens. Garantie plus ontzorging zouden naar mijn idee ervoor moeten zorgen dat de consument zeker in geval van ernstige storing snel geholpen wordt, no matter what.Men had vooraf kunnen bedenken dat een…"
2 Jul 2015
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Tijd gestopt SMA SB2000HF van N.M. Kuipers
"De vraag of het voldoende is kun je alleen achteraf bepalen maar de informatie die we toen hebben gekregen heeft ons wel gerustgesteld wat niet wegneemt dat de situatie alles behalve geruststellend is te noemen. Daar is een antwoord van de…"
2 Jul 2015
Jeroen heeft gereageerd op blogbijdrage Tijd gestopt SMA SB2000HF van N.M. Kuipers
"Ah, ok - dat wist ik niet / was me ontschoten, bedankt !Wordt de nieuwe vraag natuurlijk wel of die pot voldoende in zich heeft om dit geintje eventueel een tweede keer te doorstaan wanneer dat nodig is, want zoals ik al elders heb aangegeven,…"
2 Jul 2015
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Tijd gestopt SMA SB2000HF van N.M. Kuipers
"Jeroen, De vereniging heeft in 2013 een reservering gedaan om garant te staan voor de leden bij een faillissement om toch de 10 jr. ontzorging te ondersteunen. Dit is aan de orde gekomen in de bijeenkomst 14 december 2012 Evaluatie 1e Ronde."…"
2 Jul 2015
Ben Geertsema heeft gereageerd op blogbijdrage Tijd gestopt SMA SB2000HF van N.M. Kuipers
"Kijk hier eens en leg je probleem voor; http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1489893 Zelf gebruik ik een oude Android telefoon; Sma 2500HF -> bluethooth -> app Oxley Solar -> Wifi -> PVoutput.org"
30 Jun 2015
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Tijd gestopt SMA SB2000HF van N.M. Kuipers
"#N.M...., Als eerste ik ben gewoon een lid maar in dit geval bestaat er ook iets als overgangsfase. In de media is op 10 juni het bericht ontvangen dat Oskomera failliet is verklaard. Dat is dus pas 3 weken geleden. De leden moeten de vereniging…"
30 Jun 2015
N.M. Kuipers heeft gereageerd op blogbijdrage Tijd gestopt SMA SB2000HF van N.M. Kuipers
"@ Beheerder, dus een tweesporen aanpak: Tijdelijk een afspraak maken met een partij voor het gelijk oppakken van storingen en parallel werken aan een permanente oplossing."
30 Jun 2015
N.M. Kuipers heeft gereageerd op blogbijdrage Tijd gestopt SMA SB2000HF van N.M. Kuipers
"@Beheerder. Ik heb reeds contact gehad met de klachtenservice. Ik ben echter ontevreden dat het oplossen van storingen moet wachten op de onderhandeling met een partij. Dit kan wel maanden duren, zolang zit ik met een storing die niet opgelost…"
30 Jun 2015

Prikbord

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

  • Nog geen reacties!
 
 
 

Recente activiteiten

Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-29 / 2017] van Pjotter hmeer
"Momenteel in zweden gaan we toevoegen"
22 uur geleden
Alex heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
gisteren
Alex is nu lid van Energie Community
gisteren
Pascal heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-29 / 2017] van Pjotter hmeer
"Hoi Pjotter, Weer is een jaar omgevlogen, en helaas was het jaar qua zonnen energie ons niet gunstig gestemd. Maar nog geen man overboord, we hebben nog steeds een overschot. 4e x 365 dagen, 2472"
Zondag

© 2017   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden