Johan Vromans
  • Man
  • Exloo, Drenthe
  • Nederland
Delen

De vrienden van Johan Vromans

  • Rene Etten
  • Rob
  • Johan F
  • Pieter Hooftman
  • Sander Plug
  • Pjotter hmeer

Ontvangen cadeaus

Cadeau

Johan Vromans heeft nog geen cadeaus ontvangen

Een cadeau geven

 

De pagina van Johan Vromans

Recente activiteiten

Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Enquete zonnepanelen van Mas
"Sorry hoor, maar de eerste vraag heeft al niets met het aanschaffen van zonnepanelen te maken. Een aangezien je niet kunt zien welke vragen er nog meer komen... einde oefening."
19 Jun
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Shell wil met mobiele tankstations brandstof gaan bezorgen. van Pjotter hmeer
"Dat is mogelijk, maar dan nog is de laadtijd een probleem. Je kunt niet 'even gaan tanken' als je enkele uren aan de lader moet liggen. Tenzij het snel wisselen van accupakket mogelijk (en acceptabel) wordt lijkt me opladen voor de (eigen)…"
2 Jun
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Shell wil met mobiele tankstations brandstof gaan bezorgen. van Pjotter hmeer
"Ik denk dat Shell inziet dat laadpalen slechts een tijdelijke tussenstap zijn. Reken maar uit: als straks alle auto's elektrisch zijn en elke dag twee (drie? vier?) uur aan de paal moeten, dan heb je in feite voor elke voordeur een of meer…"
1 Jun
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Shell wil met mobiele tankstations brandstof gaan bezorgen. van Pjotter hmeer
"Ze zouden zoiets moeten verzinnen met accu's, zodat de wagentjes electrische auto's kunnen komen opladen."
30 Mei
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Zon-uren en opbrengsten voorjaar 2017 Wat gaat het worden? van Pjotter hmeer
"Mijn mei-opbrengst ligt op dit moment 350KWh achter t.o.v. vorig jaar. Met een maximale dagopbrengst van pakweg 35KWh lijkt me dat niet meer in te halen..."
25 Mei
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt module online uitlezen en koppelen aan PV output van Jos
"Als je erin slaagt om de login te automatiseren..."
31 Mrt
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Van vliegmaatschappij naar energieleverancier van Vereniging Eigen Huis
"Oh, er zal vast wel mee te besparen zijn. Maar ten koste van wat? Toen ik destijds met 'dubbele meter' draaide moest ik altijd de wasmachine, droger, vaatwasser programmeren zodat er 's nachts tegen daltarief werd gedraaid.…"
29 Mrt
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Growatt module online uitlezen en koppelen aan PV output van Jos
"Daar zit het probleem. Om in te loggen moet je een challenge/response doen en die is weliswaar te automatiseren maar niet eenvoudig. Veel eenvoudiger is het om op een van de thuissystemen (bv. een RPi) een proxy server op te zetten die het verkeer…"
29 Mrt
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage growatt wifi module inloggen op nieuwe router van Frederik
"Kun je op de TP router zien dat er geprobeerd wordt verbinding te maken? Is de router erop ingesteld dat onbekende apparaten verbinding kunnen maken?"
24 Mrt
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage growatt wifi module inloggen op nieuwe router van Frederik
"Je kunt dus connecten met de Growatt Wifi via het ingebouwde AP. Kun je in de lijst dan je TP-Link router zien en selecteren? Weet je zeker dat je het goede password intypt? Wat gebeurt er dan?"
23 Mrt
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage growatt wifi module inloggen op nieuwe router van Frederik
"Je bent een beetje onduidelijk in de probleemstelling. Kun je niet inloggen in je (nieuwe) router, of kun je niet inloggen in de WiFi module, of kan de WiFI module niet inloggen in de router?"
22 Mrt
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Solarskin van Vereniging Eigen Huis
"Ziet best fraai uit. Jammer dat het (nog?) niet mogelijk is zo'n print op bestaande panelen aan te brengen. Maar de beste optie is natuurlijk de in dakbedekking geïntegreerde panelen."
16 Mrt
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Bespaar op je energieverbruik met SpeedComfort van Vereniging Eigen Huis
"In overeenstemming met de wetten van de thermodynamica stook je om de warmtelekken te compenseren. Je huis lekt warmte naar de buitenwereld, en dat warmteverlies moet worden bijgestookt. Wat je ook binnenshuis doet, de hoeveelheid benodigde energie…"
14 Mrt
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Shell wil met mobiele tankstations brandstof gaan bezorgen. van Pjotter hmeer
"In veel gebieden van Nederland (w.o. Rotterdam?) is het niet vertrouwd om je auto met niet-afgesloten tankdop te laten staan... Zou die proef in Rotterdam de wellicht dag na 31 maart plaatsvinden?"
10 Mrt
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Meerdere leveranciers op één aansluiting van Vereniging Eigen Huis
"Het lijkt mij enkel zinnig indien er verschillende tarieven worden berekend voor bv. de paal en bv. huishoudelijk. Dan kun je voor elk de meest gunstige kiezen. Ook scheiding van elektriciteit en gas lijkt met nut hebben."
4 Mrt
SMA & RaspBerry Fan (Harry) heeft gereageerd op blogbijdrage Historische gegevens slimme meter van Johan Vromans
"Ik heb meerdere keren een corrupt SD kaartje gehad. Verder heb ik wat mensen die mijn Energie Monitoring Systeem gebruiken in combinatie met de Raspberry en door onoplettendheid wordt de P1 poort soms enkele dagen niet uitgelezen en data gemist dan…"
2 Mrt

De blog van Johan Vromans

VEH Nov. 2016 -- Allemaal aan de slimme meter

Een uitgebreid interview met programmamanager Jan Hofman over de invoering van de slimme meter. Jammer van de  misverstanden en onjuistheden.

Is de privacy goed geregeld? Ja, zegt Jan Hofman, want "we hebben strenge richtlijnen [...] een gedragscode voor netbeheerderders [...] een extern accountanskantoor controleert [...]." Oh, wat voel ik me veilig...

Ook zegt Jan: "Anders dan de huidige meters, is de slimme meter bijvoorbeeld geschikt voor zonnepanelen [...]" We weten echter…

Doorgaan

Geplaatst op 4 November 2016 om 22.11 — 4 commentaren

BTW

Ik ben ondernemer, ZZP, en heb sinds ik zonnepanelen heb 2 BTW-nummers. Een voor mijn onderneming en een voor de panelen. Het BTW-voordeel werd mij daarmee mooi door de neus geboord.

Mijn leverancier vraagt me nu of ik wil doorgeven of ik ondernemer ben, want dan "[..] Afhankelijk van uw registratie bij de Belastingdienst mogen wij namens u wel of geen btw berekenen over de teruglevering."

Ik heb nu eigenlijk geen idee of dat een goed plan is. Weet iemand hier meer over?

Geplaatst op 19 Oktober 2016 om 9.22 — 1 commentaar

Stroomnet kan zonnepanelen-hausse in Groningen niet aan

Soms slaan de hoofdstoppen door, en juist als de zon volop schijnt schakelen de zonnepanelen zichzelf uit omdat ze hun stroom niet kwijt kunnen. In diverse Groningse gemeenten hebben gedupeerden van bevingschade door de gasproductie nu óók last van een haperende groene energievoorziening. De zonnepanelen die ze na de reparatie van hun huizen als extraatje mochten laten aanleggen, produceren zoveel stroom dat het netwerk de spanning niet aankan.

Lees verder:…

Doorgaan

Geplaatst op 16 Juli 2016 om 10.32 — 11 commentaren

Inverter temperatuur

Met dit warme weer leek het me interessant om eens te kijken naar de temperatuur van mijn Growatt 7000LT3 inverter. Niet in de laatste plaats omdat een kennis me onlangs vertelde dat haar inverter met een rookwolkje ter ziele was gegaan.

De data die ik kan uitlezen bevat twee temperatuur gegevens: "Temperature" en "IPM Temperature". "Temperature" is doorgaans enkele tienden graad hoger dan "IPM Temperature".

Weet iemand precies welke temperaturen dit zijn?

En wat is de…

Doorgaan

Geplaatst op 10 Mei 2016 om 20.47 — 4 commentaren

Prikbord

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

  • Nog geen reacties!
 
 
 

Recente activiteiten

Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-27 / 2017] van Pjotter hmeer
"Harry & Cornelis,  Upload done groet."
gisteren
Paul heeft gereageerd op blogbijdrage Zon-uren en opbrengsten voorjaar 2017 Wat gaat het worden? van Pjotter hmeer
"Ha. Nu al meer opgewekt dan heel juni 2016. Dit wordt een topjaar :-)"
Woendag
H Slotman is nu lid van Energie Community
Dinsdag
Vereniging Eigen Huis posted a blog post

800 zonnepanelen op nieuwe attractie Efteling

De nieuwe attractie in de Efteling Symbolica: Paleis der fantasie heeft 800 zonnepanelen gekregen in de paleistuin. De attractie werd gebouwd ter ere van het 65-jaige jubileum van de Efteling en opent deze zomer.Lees hier het hele artikel.See More
Dinsdag

© 2017   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden