Vereniging Eigen Huis
  • Nederland
Delen

De vrienden van Vereniging Eigen Huis

  • Magneto
  • Walter Hoogland
  • Wilfred Bruin

Ontvangen cadeaus

Cadeau

Vereniging Eigen Huis heeft nog geen cadeaus ontvangen

Een cadeau geven

 

De pagina van Vereniging Eigen Huis

Recente activiteiten

Vereniging Eigen Huis posted a blog post

800 zonnepanelen op nieuwe attractie Efteling

De nieuwe attractie in de Efteling Symbolica: Paleis der fantasie heeft 800 zonnepanelen gekregen in de paleistuin. De attractie werd gebouwd ter ere van het 65-jaige jubileum van de Efteling en opent deze zomer.Lees hier het hele artikel.See More
Dinsdag
Vereniging Eigen Huis posted blog posts
16 Jun
Vereniging Eigen Huis posted a blog post

Elektrische auto op zonne-energie

De TU Delft heeft samen met het bedrijf Power Research Electronics de eerste snellader op zonne-energie ontwikkeld. Energie vanuit het zonnepaneel kan direct in de auto worden geladen zonder dat de energie eerst het net op moet. Hierdoor is er geen verlies van energie en het zorgt voor lagere kosten.Lees hier het artikel van BNR. See More
14 Jun
Vereniging Eigen Huis posted a blog post

Nieuwe totaaloplossing voor een energieneutraal huis

LG introduceert in Nederland een energiemodule die er voor zorgt dat een woning volledig energieneutraal en gasloos kan worden gemaakt. Het is een prefab totaaloplossing dat bestaat uit een uit een warmtepomp, zonnepanelen, sanitair warm water, ventilatie, energieopslag en energiemonitoring. Als afnemer hoef je geen afspraken te maken met afzonderlijke partijen. Uniek en misschien wel een wereldwijde primeur.Lees …See More
20 Apr
Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Van vliegmaatschappij naar energieleverancier van Vereniging Eigen Huis
"Johan, Één ding moeten we de vereniging meegeven. Zij hebben recentelijk gevraagd om met leden rond de tafel verschillende aspekten te willen uitwisselen. Persoonlijk zag ik hier wel wat in zitten. Ook ik had en heb wel vragen, er was…"
30 Mrt
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Van vliegmaatschappij naar energieleverancier van Vereniging Eigen Huis
"Oh, er zal vast wel mee te besparen zijn. Maar ten koste van wat? Toen ik destijds met 'dubbele meter' draaide moest ik altijd de wasmachine, droger, vaatwasser programmeren zodat er 's nachts tegen daltarief werd gedraaid.…"
29 Mrt
Jan Workum heeft gereageerd op blogbijdrage Van vliegmaatschappij naar energieleverancier van Vereniging Eigen Huis
""Bewust de thermostaat iets terug te draaien op het tijdstip dat gas wat duurder is" Welnu VEH, dat gaat zeker niet gebeuren in de Nederlandse huishoudens. Als het koud is gaat de thermostaat een graadje omhoog en wordt niet eerst het…"
29 Mrt
Vereniging Eigen Huis posted a blog post

Van vliegmaatschappij naar energieleverancier

Sinds 28 maart verkoopt het bedrijf achter de budgetmaatschappij easyJet energie tegen budgetprijzen. Bij easyEnergy kun je een contract afsluiten met variabele tarieven; Stroomprijzen verschillen per uur, gasprijzen per dag. Dit kan door de invoering van de slimme meter die al veel in veel Nederlandse huizen hangt. Met het inzicht in de tarieven kun je een was draaien wanneer stroom goedkoop is en bewust de thermostaat iets terug te draaien op het tijdstip dat gas wat duurder is.Lees…See More
29 Mrt
Vereniging Eigen Huis heeft gereageerd op blogbijdrage Shell wil met mobiele tankstations brandstof gaan bezorgen. van Pjotter hmeer
"Hallo allen, De precieze uitwerking, voorwaarden en schaalgrootte is op dit moment nog onbekend. We zullen dit volgen en als daar aanleiding toe is en er meer bekend is bekijken of en hoe Vereniging Eigen Huis hierop gaat…"
28 Mrt
Vereniging Eigen Huis posted a blog post

Pilot verhandelen van opgeslagen energie

Waar de opslag van duurzame energie in Nederland nog in de kinderschoenen staat, zijn ze in Australië al een stuk verder. Wij stuitten op een artikel die een pilot beschrijft waarbij opgeslagen duurzame energie wordt vrij verhandelbaar wordt. Zeker de moeite om te blijven volgen!Lees hier meerSee More
22 Mrt
Jan Workum heeft gereageerd op blogbijdrage Solarskin van Vereniging Eigen Huis
"Als je er geen probleem in ziet is er ook geen oplossing nodig. Velux dakramen en dakkapellen ga je ook niet camoufleren. Mocht je wel "problemen" mee hebben is de keuze voor all black panelen meer voor de hand liggend."
16 Mrt
Sander Plug heeft gereageerd op blogbijdrage Solarskin van Vereniging Eigen Huis
"Ik vraag me af hoe dat de opbrengst beinvloed. Er zit immers een laag overheen die het licht deels tegenhoud."
16 Mrt
Johan Vromans heeft gereageerd op blogbijdrage Solarskin van Vereniging Eigen Huis
"Ziet best fraai uit. Jammer dat het (nog?) niet mogelijk is zo'n print op bestaande panelen aan te brengen. Maar de beste optie is natuurlijk de in dakbedekking geïntegreerde panelen."
16 Mrt
Pieter van der Ploeg heeft gereageerd op blogbijdrage Bespaar op je energieverbruik met SpeedComfort van Vereniging Eigen Huis
"Gert-Jan,Je bent een geluksvogel... (-: De meeste convectoren hebben ze niet. En ook de meeste convectorputten doen het nauwelijks omdat de warmte er niet uit wordt geforceerd met een ventilator.... Een jaar geleden kregen we heel veel smeekbedes of…"
15 Mrt
Gert-Jan Faber heeft gereageerd op blogbijdrage Bespaar op je energieverbruik met SpeedComfort van Vereniging Eigen Huis
"Ik lees hierboven dat Speedcomfort geschikt is voor convectoren... maar die hebben al een ventilator. Een convector wordt meestal ingezet bij lage temperatuur verwarming (en/of koeling). Door de lage temperatuur vind er geen natuurlijk convectie…"
15 Mrt
Vereniging Eigen Huis posted a blog post

Solarskin

Rond de esthetiek van zonnepanelen heersen een hoop verschillende meningen. Maar wellicht dat er nu een oplossing is voor diegenen die panelen op het dak minder mooi vinden.Sistine Solar komt met SolarSkin: een print die geen effect heeft op de opbrengst maar de panelen laat blenden met het dak of er juist helemaal laten uitspringen.Hier zie je een aantal voorbeeldenHoe staan jullie tegenover deze oplossing? See More
15 Mrt

De foto's van Vereniging Eigen Huis

Bezig met laden...
  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

De blog van Vereniging Eigen Huis

800 zonnepanelen op nieuwe attractie Efteling

De nieuwe attractie in de Efteling Symbolica: Paleis der fantasie heeft 800 zonnepanelen gekregen in de paleistuin. De attractie werd gebouwd ter ere van het 65-jaige jubileum van de Efteling en opent deze zomer.

Lees hier het hele artikel.

Geplaatst op 20 Juni 2017 om 9.57

Tesla opent superchargerstation op zonnepanelen

Tesla opent een zesde superchargerstation in België waar klanten hun elektrische wagen kunnen opladen. Primeur is dat dit grote station met 12 laadpuntenstation volledig op zonnestroom draait.

De nieuwe vestiging is gelegen in Heusden-Zolder aan de Industrieweg 15, dicht bij het kruispunt tussen de E313 en de E314. Dit is een belangrijk punt in de verbinding Antwerpen-Luik en de verbinding tussen Brussel en het Roergebied.

Lees…

Doorgaan

Geplaatst op 16 Juni 2017 om 9.32

Wereldwijd meer duurzame energie opgewekt

Vorig jaar is er een recordgroei van 9% geweest in de wereldwijde capaciteit van duurzame energie. Dat blijkt uit cijfers van het duurzame energie platform REN21.

Het gebruik van zonne-energie zorgt voor bijna de helft van de toename. Windenergie is goed voor een derde van de groei. Er wordt inmiddels wereldwijd genoeg duurzame energie opgewekt om heel West-Europa van energie te voorzien.

Opvallend is totale investeringen in duurzame energie vorig jaar 23…

Doorgaan

Geplaatst op 15 Juni 2017 om 11.38

Elektrische auto op zonne-energie

De TU Delft heeft samen met het bedrijf Power Research Electronics de eerste snellader op zonne-energie ontwikkeld. Energie vanuit het zonnepaneel kan direct in de auto worden geladen zonder dat de energie eerst het net op moet. Hierdoor is er geen verlies van energie en het zorgt voor lagere kosten.

Lees hier het artikel van…

Doorgaan

Geplaatst op 14 Juni 2017 om 13.53

Prikbord (2 commentaren)

Je moet lid zijn van Energie Community om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van de community van Energie Community

Op 16 September 2012 om 21.16 zei Wim den Blanken...

Geachte dame / heer,

Ik probeer te achterhalen of elke energie maatschappij terug levering van stroom accepteert. Moeten zij dan ook zorgen voor aanpassing van de meter. Subsidie is al op mijn rekening bijgeschreven, nu alleen nog de plaatsing / installatie. Zie graag een antwoord tegemoet.

Wim den Blanken, Baarn.

Op 5 September 2012 om 12.49 zei wim diepeveen...
Beste VEH, kan iemand mij uitleggen wat een sunny beam is en welke toegevoegde deze heeft.

Groet,

Wim
 
 
 

Recente activiteiten

Pjotter hmeer heeft gereageerd op blogbijdrage Opgave van je "JAAR" opbrengsten - [week-27 / 2017] van Pjotter hmeer
"Harry & Cornelis,  Upload done groet."
gisteren
Paul heeft gereageerd op blogbijdrage Zon-uren en opbrengsten voorjaar 2017 Wat gaat het worden? van Pjotter hmeer
"Ha. Nu al meer opgewekt dan heel juni 2016. Dit wordt een topjaar :-)"
Woendag
H Slotman is nu lid van Energie Community
Dinsdag
Vereniging Eigen Huis posted a blog post

800 zonnepanelen op nieuwe attractie Efteling

De nieuwe attractie in de Efteling Symbolica: Paleis der fantasie heeft 800 zonnepanelen gekregen in de paleistuin. De attractie werd gebouwd ter ere van het 65-jaige jubileum van de Efteling en opent deze zomer.Lees hier het hele artikel.See More
Dinsdag

© 2017   Gemaakt door Vereniging Eigen Huis.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden